| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Quills (2000) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Quills (2000)Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2015 u 22:11 |
|
Quills (2000)
![]() Žanr: Biografski, Drama Trajanje: 124 min Država: Engleska, Nemačka, Amerika Jezik: Engleski, Latinski Režija: Philip Kaufman Scenario: Doug Wright, Doug Wright Uloge: Geoffrey Rush ... The Marquis de Sade Kate Winslet ... Madeleine Joaquin Phoenix ... Coulmier Michael Caine ... Royer-Collard Billie Whitelaw ... Madame LeClerc Scenarij je po svom vlastitom kazališnom komadu napisao debitant Doug Wright nastojeći njime više uhvatiti De Sadeov duh nego biografski prikazati njegov život. Naime, ovaj film nominiran za Zlatni globus za najboljeg glumca i scenarij, govori o posljednjim godinama De Sadeova života na prijelazu iz 18. i 19. stoljeća. Naime, ne bavi se toliko njegovom opsjednutošću seksom već slobodom umjetničkog izražavanja; pun naglašene atmosfere, ideja seksualne i filozofske naravi, film preispituje koncept književne slobode i njezine cenzure... opširnije: mojtv |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 14:03 |
|
Ovo sam bio odmah preskočio kad je izašlo. Amerikanci će molim vas snimati film o drugima, i to biografiju jedne ovako živopisne da ne kažem drugačije, osobe. Ma marš. Pogledah sad ipak na preporuku rodijaka, kojega ću se odreći nagovori li me opet na sličnu podvalušu. Klasična
predosadna biografija koja drami oko banalnih stvari, a glumata da je
puno više od toga sa sporednim pričicama o lažnom moralu, dvoličnosti i
koristoljublju. To bi se možda moglo i oprostiti da se držala činjenica. A jedina činjenica je ta da je De Sade stvarno skončao u umobolnici. Sve drugo je čista sprdačina. Po filmu, Napoleon je htio De Sada upucati, a zapravo ga je dao utamničiti. Pralja u filmu je prestara i veze nema sa stvarnom, De Sade je u toj ludnici taslačio neku 14-15godišnju djevojčicu. Rezanje jezika se dogodilo nije nikad, a De Sade je skončao najvjerojatnije od srčanog udara. Jedino pozitivno na filmu su Rushova i Caineova izvedba likova te giljotina na početku filma. Sve drugo je toliko jadno i može poslužiti samo kao dokaz da biografije treba zaobilaziti u širokom luku. Nadam
se najiskrenije da će japanci snimiti neku svoju "bolesnu" verziju, jer
umjesto hardcore i softcore perverzija kojih se oni ne stide snimiti,
ameri su napravili najobičniji proliv. Đubre od filma koje valja preskočiti. Ažurirao JoxerTM - 15.Sijecanj/Jan.2023 u 14:12 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 14:07 |
|
Rođacima ne otvaram vrata, kamoli da slušam njihove vizije o tome šta je dobar film ili, još grđe, šta bi meni bilo dobro. Konkretno ovaj film nisam uspeo završiti svojevremeno, bio mi je suviše dosadan, meni nezanimljiv.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |