Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dodeljeni Zlatni globusi 2023 (11.01.2023.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dodeljeni Zlatni globusi 2023 (11.01.2023.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dodeljeni Zlatni globusi 2023 (11.01.2023.)
    Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 10:28
Od svega navedenog pogledao sam samo EEAAO i RRR - smatram da su nagrade zaslužene. Ovo ostalo, jer većinom su biografije, ni štapom ne bih dirnuo stoga ne znam procijeniti je li to to ili je možda ipak bilo nešto bolje.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 10:34
Ima tu i tamo ponešto iznenađenja. Inače, već neko vreme više pažnje obratim na Globuse nego na Oskare kada je kvalitet filmova u pitanju. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 11:00
Najiskrenije sve ih ignoriram i više se vodim za tzv. usmenom predajom.
Podosta znam ukus nekolicine prijatelja i poznanika tako da uvijek čujem što bi možda trebalo pogledati, ali i preskočiti. Evil Smile

Problem s raznim nagradama je taj što struka ponajviše ocjenjuje tehnikalije.
Nekome je to najvažnije, meni nije.
Ono što ja tražim je priča ispričana tako da izaziva gledateljsku strast.
Ako se ne mogu odlijepiti od ekrana, ma ni pauzirati pa taman popišao ili posrao gaće - to je onda to.
I nemoj mi reći da sam bezobraznik koji automatski diskvalificira nešto samo zato što mu žanr nije po ćejfu. Ne gledam ratne, pa sam svejedno pogledao Kukushku nedavno i oduševio se jer je autor znao posao za razliku od većine "zanatlija".
Da nije bilo preporuke od živih ljudi vjerojatno ga ne bih nikad pogledao i bilo bi mi žao.

Globusi vuku za sobom nekakve razne skandale.
Neke meni nebitne npr. isključivo bijelci glasaju, tako je barem bilo. Pa što onda, ne znači da im ocjene ne valjaju samo zato jer su bijelci.
Ali bilo je tu i nepoštenih stvari, među glasačima lobisti koji guraju neki svoj film u cilju dodatne zarade.

Konačni sud bi trebao biti u rukama publike po izlasku iz kina.
Marketing može natjerati masu da nešto pogleda, ali ta ista masa zna jako dobro reći je li im se to svidjelo ili su ugazili na brabonjak.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 11:15
Ma ja mislim prvenstveno na tokove, kuda ide Film, Hollywood, šta se stavlja po strani, šta u prvi plan, šta to eto neko sa strane (strani novinari a ne članovi američke akademije) vide kao dobro tamo. Dok je kakav pa pozadinski cirkus verovatno neizbežan u baš svemu u šta je uključen novac, status itsl.

Filmove ionako biram sam jer nada mnom vlada prvenstveno raspoloženje za ovaj ili onaj tip filma, neće mi nagrade pomoći odveć, osim ako baš ne iskopaju nešto za šta nisam čuo, no to je tako uvek tek na evropskim dodelama raznih međeda, lavova, svakako Kan, dok sam za sve ove filmove na Globusima čuo ranije, gledao podosta toga. Koješta neću gledati sigurno, kome god u ruke gurali Globus (Argentina 1985, Bassetticu u Black Panther nastavku itd).
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 11:28
Kuća Dragona najbolja serija????
Helou, gde su razum i osećajnost???

Ovaj što njiše kukovima i što ume da zaigra bokovima stvarno će da dobije Oskara!
Yeah!!!

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 11:43
Ne mora da znači, poklope se Oskari nekada sa prethodno uručenim Globusima ali ne uvek. 

Ima smisla da i Brendan Fraser dobije Oskara, već se pravila akademija blesava ranije sa glavnim glumcem kod Aronofskog, onda kada nisu dali kipić Mickey Rourke-u za povratničku ulogu u Wrestleru (a eto, uzeo je Globus tada), možda to isprave ove godine sa Fraserom. Rourke je buntovan, nenormalan, lajav, pljuvao je godinama po svemu i svakome, dok je Fraser po svoj prilici dobrica, zlostavljan, potonuo u depresiju, silom svakakvih prilika bio dalje od svetla reflektora, a sada ima, kažu, dobar film konačno, zašto da ne, voli to sve Hollywood, a neka Butlera/Elvisa, no videćemo već. Sve je to svakako šou. 
Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 13:10
Na kraju ga dobi Bob Odenkirk LOLLOLLOL

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 14:22
Ali sta ocekivati, milsim i za Oskar su nominovani i dobijali uglavnom americki filmovi, mislim da su samo cetiri dobila nagradu u poslednjih 30 i kusur  godina a da nisu americki ,Parasite, Slumdog Millionaire, The Kings Speech, The Artist, bilo je par koprodukcija ali opet su SAD bile ukljucene, a imamo u poslednjih 20 godina da su Oskar dobila dva rimejka.

Nije da mi nisu dobri filmovi, ne svi, ali oni stariji, ali su mi zato i dobri i oni koji su nominovani ili osvojili nagradu Oskar za najbolji strani film, uh, ima tu dosta odlicnih ostvarenja, dobri su mi i stari ( tu bas ima dosta dobrih) a i noviji. 

Fabelmans (onako) sam ocekivao u ovom slucaju da bude prvi kandidat za osvajanje ( mislio sam da ce dobiti Oskar), Tár (mi se svideo) takodje i mislio sam neki od ta dva,  The Banshees of Inisherin iznenadjenje ( ali nisam gledao jos, po komentarima) , Mislio sam ipak da ce Tar, za ostale pa Everything Everywhere All at Once, Aftersun ,Avatar  i Elvis da ce biti kandidati za nagrade. Eto na njih sam pikirao. Poslednja tri nisam gledao, ali imao sam taj utisak.

Mada prosle godine sam omasio mislio sam da ce nagradom Oskar zaokruziti putesestvije po ubiranju nagrada The Power od the Dog ( ne znam sta da mislim o datom ostvarenju), ali CODA me iznenadila ( gledao sam La Famille Bélier  pa bila je secam se prica i navodjena ostavrenja u temi filma ). 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 14:31
Oskar bi i trebalo da ostane nagrada za američke filmove, mislim da je oduvek bila greška to sa stranim filmovima, tj naravno da je prelepo upućivati publiku na sve filmske strane sveta, no čemu baš sa Oskarima? Ionako će te pljuvati i omalovažavati, nalaziti u svemu stalno iznova mane, fuck them, napravi bolju dodelu u slavi svetskog filma, ne nešto ovako zbrda-zdola, pet filmova u kakvom izboru, smejurija ionako, opet do toga šta su (tamo) domaći distributeri spremili, fuck i to.  Da bi se različita publika mogla radovati različitim nagradama, valja dodatna dodela, mada se ježim na te pojmove "domaće i strano", tek kažem da će sa ovakvom postavkom ostatak filmskog sveta svakako ispaštati i definitivno se neće ukazati na ogroman broj sjajnih filmova, prosto nema mesta za njih, a ako ćeš nešto raditi, radi to kako valja. Mislim naglas tek, nije na meni da pričam šta će i kako američka akademija, ne zanima me ni ova ovdašnja ič, tek ćaskamo. Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 15:04
Da i ja mislim da je bila greska, pa dodeljuje je americka Akamdemija filmskih umetnosti i nauka, valjda je tacan naziv,  iako su uveli  nagradu Oskar za najbolji strani film, ali za stalno tek kasnije ne znam zasto mogu da pretpostavim , eto podele i ta zezancija. Pa ima pododsta festivala, svega i svacega, tako da ne manjka, da caskamo , naravno.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 21:02
Nema veze to što je akademija američka, mogu svojoj publici napraviti sjajnu dodelu nagrada u slavu filmova iz ostatka sveta, nije da je manji cirkus u Berlinu, Veneciji, Kanu itd, meni lično je logičnije da bi lepše i praktičnije bilo u Americi ionako, tamo ima više zgusnutih ljudi iz čitavog sveta, nije žiri po Evropi bolji (ni gori) od njih tamo, a mogli bi (u teoriji) time popraviti svoje krize u filmu, skinuti kapu onome što vredi sa svih strana, učiniti svoju pobliku gladnijom različitijih kultura, podneblja, izraza, konačno i sadržaja u svojim bioskopima, streaming servisima, ovome-onome. 

Problem bi pre, naravno, bio motiv, nemaju ga, večito će sve biti samo oko novca, bez rizika, sve na uštrb talenta, hrabrosti, kreativnosti, koji po pravilu nisu u dobrim odnosima sa korporativnim vođenjem major studija i njihovim ciljevima. Dokle god se može musti svaka ideja (i novac gledatelja) unedogled, milion Star Wars, Marvel filmova, bilo koje uspešne franšize, nastavaka, rimejka, sequela, prequela, spin-offova, koga briga bilo za ostatak sveta, bilo za svežinu ideja, kreativnost, talenat, kakve nagrade tek tome, koga briga. LOL 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 22:27
Pa kako nema veze pa to im je bio cilj na pocetku, da i kod Pulitzer-a imaju korist uveli bi i druge,  ma ko hoce svoj narod da ucini gladnim razlicitih kultura, bas suprotno, pa jeste sto bi menjali recept da pumpaju novac u kasu, nasli su recept i za svoje trziste i za strano, a nagrade, zato sto ne uspes uvek u sva fina ostvarenja da imas tj. imam uvid pa pratim sta je bilo i po festivalima, eto manje zemlje,, sto se kinematografije tice,  Afrika, Juzna Amerika,  da se predstave to cu sad da precesljam. A eto Triangle of Sadness meni podbacio kao pobednik ove godine( dobre komponente po mom misljenju lose sklopljene) i Titane koji je dobar kao pobednik prosle, vise kao neki uvid u repertoar, ali sigurno i neki vid filtera, ko zna sta jos. I kao sto u `Dva sata kvalitetn....` jos i da ispadnem c.... u drustvu.SmileSmile. Eto onda dodje FEST pa i tu ima finih ostvarenja. A za nagrade me bas briga, tu imam neki drugi pristup sto pisem i razmisljam koji bi mogli da budu u konkirenciji.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 22:36
Pa nema veze koje je nacionalnosti žiri, na to mislim, kako Francuzi daju nagradu Kusturici, tako i Ameri mogu da daju nagradu Filipincu npr (ako se već zbilja dele po nekakvim plemenima, mada je svrha valjda da se slavi film). A sam Oskar, jeste po meni tu da slavi američki film, šta će im strani film na tim konkretnim dodelama, no ne pričam iznad o Oskarima već sve vreme zastupam tezu da im je potrebna druga nagrada za ostatak filmskog sveta. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 22:52
Btw, nisam siguran da bi valjalo tu akademiju za film i umetnost shvatiti kao kakvu tipičniju, nadobudnu, elitnu instituciju, sve mislim da i npr Jennfier Lopez beše glasa za filmove koji će dobiti Oskare.

Tužna je svaka zemlja koja ne slavi i druge kulture ili se zatvara u nešto samo svoje, pa nije da su ni do sada bili (ma, ne oni, bilo ko na svetu osim možda Severne Koreje, Avganistan, ne znam čak ni da li Iran) zatvoreni za filmove iz ostatka sveta, ta i počesmo temu o besmislenosti trpanja na silu svega par naslova stranih filmova u dodelu Oskara, ali eto bilo ih je i tu, gledaju svakako ponešto sa svih strana, samo je pitanje u kojoj meri i koliko im uopšte akademija pomaže u tome (na ovakav način sa Oskarima, rekosmo, i ne dopire bog zna šta). 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 23:12
 Ja mislim da ostatku sveta treba nagrada koja bi parirala Oskaru, mada tako nesto i ima ali rasparcano i nema  toliko  ljudi  koji prate, mada ni ja ne pratim odavno dodelu, ali bar da se procita, i da je medijski propraceno, van kontinenata, pa to moze Evropa ili Azija, mozda Juzna Amerika, dobro Afrika nema jos kapacitet, ali i kad se pojave fini su.To bi bilo super. A kazem cesto na festivalima budu premijere, uglavnom dobri filmovi dobijaju nagrade, bude cesto i dobra konkurencija, ti bese rece da si pratio ako se dobro secam izmedju ostalog  Sundance festival, tu je bila u nekoj temi prica o australijskoj kinematografiji, pa si usput pomenuo jedan festival, nije nuzno bila veza.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 23:55
He, kazem ja, filmovi su propast, poodavno. Mislim...Najbolja komedija - The Banshees of Inisherin. 

Smesna nagrada za "smesan" film. Nego, ajde da damo i ovom izvikanom (trenutno u modi) filmu makar neku nagradu, nisu imali sta pa izabrase nagradu za komediju. 

Dakle svasta. Stvarno svasta. Bas su komedija. :D 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 00:05
Ovaj čiča Stiven ima jak lobi, čim je njegov film o njemu izglasan za najbolji!
Ni Kjubrik, ni Hičkok nemaju ni Globuse, ni Oskare, pa je jedan njihov film moćniji od deset čičinih!

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 11:21
Ma niko ne prica o nagradama, nego o festivalima , premijerama i pre bioskopa pre neki uvid, neko je bio na premijeri, tako da evo moj drug je pozorisni reditelj tenutno mu  je JPD  -u predstava, tako da ako hocu da imam uvid u poz. kom... pozovem njega. Tako eto imamo FEST  i razne su bile projkcije posvecene odredjenoj glumcima/lumicama meni je ostao  u secanju Catherine Deneuve (umetnicko;)) ciklus filmova bilo je to 2017. ,itd  bila su secanja, bilo je  u cast, pa dobro i FEST ne gleda ti se uvek, tako da sam morao i da tripim i ispostujem prijatelje. Hajde.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 11:25
Nego pored navedenih uzmi Mizi aka Balavurdija  ponovi Lynch-a,Bunuela, Verhoeven-a, Truffau-at, Kurosawa,Godard,  Immamura, sve nove talase od 5o-tih, ne zaboravi danski i korejski, npr.  uzmi da posle sijas, napravi omnibus ili maraton.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 11:49
Nemam vremena kao pre što sam imao, rado bih sve to gledao što si naveo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.