| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Han Gong-Ju (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Han Gong-Ju (2013)Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2016 u 00:12 |
|
Han Gong-Ju (2013) ![]() Režija: Su-jin Lee Scenarij: Su-jin Lee Žanr: Drama Jezik: Korejski Država: Južna Koreja Trajanje: 112 min Woo-hee Chun ... Han Gong-Ju In-seon Jeong ... Eun-Hee So-Young Kim ... Hwa-Ok Yeong-ran Lee ... Ms. Lee Ji-won Baek Han-bin Jeong Choeyongjun Kim ... Dong-yoon Film je nadahnut istinitom pričom zloglasnog Miryang slučaja grupnog silovanja 2004 g. u kome je 41 srednješkolaca silovalo i ucjenivalo nekoliko srednješkolaka i studentica tijekom 11 mjeseci. Traumatizirana Han Gong-Ju, nakon što izgubi prijateljicu u grupnom silovanju, pod pritiskom roditelja, promjeni školu i preseli se u drugi grad, pokušavajući tako pobjeći od prošlosti. NAGRADE: 13 nagrada i 12 nominacija Prevod je uradio: kolec |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2023 u 19:07 |
|
Je, u vreme kada ima previše ponegde i veštačke, neiskrene buke u inače bitnim temama silovateljske i kulture mizoginije, toksične muškosti, iskrivljenog patrijarhata i raznih rukavaca dotičnih, sa upiranjem kažiprsta u sve, svašta i svakoga (nije da navedeno svakako ne pršti sa svih strana), sa ponegde najmanjim naglaskom na žrtve, koje prolaze kroz najgore, te u moru nepreglednih osvetničkih trilera, akcija, girl power ujdurma, Han Gong-ju ostaje kao nešto drugačiji film, drugačija priča, bez melodrame o bespomoćnosti slomljenih žrtava, bez slave ženske heroike. Ovaj životnije, realnije pripoveda o želji devojčice da živi što je normalniji, što noviji život, možda i u pokušaju da se otvori novoj sredini, uprkos traumatičnom iskustvu. Priča je dakle ovo o svakodnevnici i izazovima upravo u društvu kakvo ono najčešće zna biti, nehumano, sebično, osuđujuće, bezdušno, u traženju odgovora može li se išta od toga izbeći za našu junakinju, da li su novi prijatelji i sredina dovoljni za novi početak. Mudro se sklanja od istinitog slučaja iz koga je crpio nešto tek inspiracije.
Ima svojih mana, meni je makar znao biti spor, bez scena viška doduše, dok mi ponegde i nije prijala ta vremenska prošlost-sadašnjost klackalica, ali je gluma toliko dobra, tema odlična, kao i način na koji joj se prišlo, poruka je snažna, kraj proganjajući, sve u toj meri da sam zapravo bio iznenađen kvalitetom i efektom ovog filma, izdiže se nad njemu (temom) sličnim, pa još od reditelja-debitanta, kapa dole. ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |