| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Murder by Death (1976) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Murder by Death (1976)Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 11:43 |
|
Ponovih dati film. Meni je on jako zanimljiv i zabavan. Whodunit komedija sa detektivima, u sustini parodija na knjizevna dela i adaptacije istih, i likove , eto spomenucu dva autora Earl Derr Biggers i Dashiell Hammett. E sad komika kad se uzme u obzir sve i usrednji meni je bas dobra, tu moze da se rasclani ali ne bih to radio. Glumcka ekipa je super, i dobro su izneli film. E sad neke stvari oko humora, dijaloga, postupaka, pa mozda nisu prikladni, ako posmatramo jedan kao crnohumorni onda mi je ok, hajde moze da prodje, mada je ipak pod znakom pitanja, drugi pa i u adaptaciji je prenaglasen mislim da je to bio cilj autora da ukazu na to, a ne da su se direktno ismevali. Slicno je i sa knjigama, pa da ko je citao ili gledao adaptacije pa se `stavio` u ulogu protagoniste, sigurno je prokomentarisao nesto na sta su ukazali autori, ali to ipak vazi za neke romane, ne sve, ali ko ce ga znati. I kraj mi se dopao, a poslednje scene bas u `duhu` celog filma. Jeste stariji film, ne traje dugo, dovoljno stvari prozeto, meni bas interesantan, i mislim da ga vredi pogledati.
Ažurirao AlexDeLarge - 30.Prosinac/Dec.2022 u 11:50 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1513 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 12:01 |
|
Hvala za ovo Alex ne znam kako ali ovo nisam gledao. Vcrs se odmah gleda.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 13:19 |
Nema na cemu, nadam se da ce ti biti interesantan, rekoh parodija, saroliki likovi, a onaj neki deo fantazije je sa namerom uradjen, ali tesko je potrefiti da li ce se nekome svideti. Tako da ako ti se ne svidi, uputi mi negativne kritike, nemoj stedeti reci
.Ažurirao AlexDeLarge - 30.Prosinac/Dec.2022 u 13:28 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 13:59 |
|
Ma nema sanse da mi se ne svidi ,Piter Selers,Dejvid Niven i Kolumbo,garantovana zabava na stari nacin
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 14:05 |
|
Da upravo na stari nacin. `Jao!`, videces kog lika glumi Peter Sellers
sou. Detention koji si pomenuo cu uzeti da pogledam deluje mi zanimljivo, a sad se setih na tu foru zanimljiv, cudan i knjiga i film od brace Strugacki , whodonit je, mozda najneocniji koji sam gledao i citao knjigu 'Hukkunud Alpinisti' hotell (1979) pa ako nisi gledao ili citao knjigu, nemoj citati komentare.Ažurirao AlexDeLarge - 30.Prosinac/Dec.2022 u 14:10 |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 14:12 |
|
Sellers glumi kineza, lud je 100%
![]() Ima sličan film ovom bar meni, Clue (1985.), na istu foru whodunit samo mislim da nije baš toliko sprdnja.
|
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2022 u 14:19 |
Ja rekoh da se iznenadi posto ima bas lik kojeg je mogao da glumi, dobro ja prvi put kad sam gledao nisam znao ko koga glumi, pa sam se prijatno iznenadio. Clue je dobar, dovoljno razlicit jer se ovde bazira na delima, a tamo na igri Cluedo, ali da i on je dobar , bas cista whodonit komedija sa alternativnim krajevima i ono trcanje batlera i ekipe ,rekoh tu fali samo Benny Hill muzika
. Ažurirao AlexDeLarge - 30.Prosinac/Dec.2022 u 14:26 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:11 |
|
Ma film je odlican, slatko sam se smejao ,Sellers naravno genijalan kao uvek.Gde da nisam citao Hotel kod poginulog alpiniste nema knjige iz edicije Kentaur koju nisam citao ,ali film nisam gledao priznajem pa cu i njega da ubacim. Braca Strugacki podcenjeni a po meni spadaju u vrh SF. Sad pogledah i Clue sam nekako propustio ,morace i to da se gleda. Hvala ljudi moji na preporukama
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:41 |
|
Pogledaj Clue, on je zanimljiv ali na drugu foru whodonit i baziran na igri Cluedo. U jednoj sceni kad pricam o igri Cluedo setim se cist whodonit sa neobicnim krajem The Last of Sheila, ko voli stvarno ne treba da propusti. Znam da si citao sve iz Biblioteke Kentaur, ali nisam hteo da se vracam na temu knjiga o onome sto si pisao, film je copy/paste radnja knjige, osim samog kraja. Zanimljiv mi je tada bio i Once Upon a Crime... John Candy ( mada sve njegove komedije volim, jednostavno je lik bio `faca` u svetu komedije) i Jim Belushi, kao i lik koji tumaci George Hamilton,ma `sasavi` parovi skroz, a i radnja je onako blesava. Eto neke preporuke, nadam se da ce ti se svideti. Prijatan vikend. Srdačan pozdrav!
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2022 u 16:19 |
|
Aaa John Candy ,jeste bio faca, Planes,trains Automobiles (inace meni njegov omiljen film)i legendarna scena kad se on i Steve Martin bude zajedno.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |