| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Maskeblomstfamilien Aka Shameless (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
mita53
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator Legend
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Maskeblomstfamilien Aka Shameless (2010)Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2015 u 23:18 |
|
Maskeblomstfamilien (2010) ![]() Režija: Petter N?ss Scenarij: Lars Saabye Christensen, ?se Vikene Žanr: Drama Jezik: Norwegian Država: Norveški Trajanje: 98 min Uloge: Marcus Mathias Aarnseth ... Adrian Wang Mathias Augestad Ambj?r ... Aksel Maria Bonnevie ... Lillian Wang Eindride Eidsvold ... Amund Wang Hallvard Holmen ... L?rer Jacobsen “Ja sam imao srećno detinjstvo.Moj otac je umro kad mi je bilo dvanaest godina. Moja majka je išla rano u krevet. Ja sam bio jedinac.” Leto je 1951. Lilian i Amund Wang dobili su njihovo prvo dete. Dečaka . Ili devojčicu? Napolju je pomračenje sunca. Ptice su prestale da pevaju. Roditelji odbijaju operaciju koja je mogla napraviti od Adrijan kompletno ljudsko biće. Stan u ulici Oskarsgate pretvara se u staklenik u kom raste najstrašniji cvet. Tu odrasta podeljeni Adrijan, uz pretvaranje, tišinu, laži I ljubav koja umire. Tu je on naučio da bude bestidan. U leto 1966, Adrian vodi razgovor koji će sumirati i zapečatiti njegovu sudbinu. On ne bira ulogu žrtve, već agresora: On objavljuje rat njegovim roditeljima, i sakuplja energiju koja potvrđuje spasenje, ali takođe je i opasnost za sve oko njega, dok on postepeno gubi kontrolu nad njom. Niz događaja dramatično menja Adrijanov život u toku nekoliko jesenjih meseci. Da li su oni slučajni, ili mogu biti povezani sa Adrijanom? Niko ne postavlja pitanja. Kroz ulogu Edipa u školskoj pozorišnoj predstavi, i njegov susret sa Hajdi, Adrijan se suočava sa sobom u široj perspektivi, i ne može da izbegne saznanje o svojoj sopstvenoj tragediji. On se suočava sa njegovim sopstvenim osećajem krivice i njegovom sramotom, on shvata njegovu odgovornost, istovremeno spasenje i destrukciju, i prihvata svoju kaznu. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2022 u 13:37 |
|
Mito, Hvala na prevodu. Nisam ni znao za ovaj film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |