| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Batman (1989) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Batman (1989)Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2014 u 13:38 |
|
Batman (1989) ![]() Žanr: Akcija, Triler Trajanje: 126 min Država: Amerika, Engleska Jezik: Engleski, Francuski Režija: Tim Burton Scenario: Bob Kane, Sam Hamm Uloge: Michael Keaton ... Batman / Bruce Wayne Jack Nicholson ... Joker / Jack Napier Kim Basinger ... Vicki Vale Robert Wuhl ... Alexander Knox Ako uopće i postoji dvojba koja je od filmskih ekranizacija kultnog stripa o Batmanu, autora Boba Kanea, najbolja, onda izbor definitivno pada na prva dva naslova serijala, oba snimljena pod redateljskom palicom omiljenog mračnjaka Tima Burtona. "Batman" svoju prednost nad nastavkom ima barem zbog toga što je prvi i što je pokazao kako se na prvi pogled nemogući zadatak prenošenja nestvarnog svijeta Gotham Cityja na veliko platno može izvesti u punom sjaju svoje uvjerljivosti ili, bolje rečeno, u punome mraku. Gotham City je mračan i opasan grad, u kojem jedinu zaštitu predstavlja ionako korumpirana policija pa sva nastojanja policijskog načelnika i gradonačelnika da ga učine sigurnijim padaju u vodu, sve do pojavljivanja mračnog viteza. Batman je maskirani borac protiv kriminala kojemu nitko ne zna pravi identitet, koji će nagrađivana novinarka Vicki Vale pod svaku cijenu pokušati otkriti. Naizgled težak posao još će više otežati serija nemilosrdnih zločina iza kojih stoji psihotični i nepredvidljivi Joker, koji grad želi pretvoriti u svoje mračno igralište. Jedini koji može spasiti situaciju jest Batman. izvor: mojtv |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2022 u 00:11 |
|
Ovo je klasik.
Bartona cenim kao reditelja, ali je snimio mnogo čudnovatih i nebuloznih filmova, sve da bi se dodvorio čudacima. Obavezno gledam kad bude na tv, i ovde Džek Nikolson majstorski odrađuje posao. Mnogo para je dobio za ovu ulogu, ali je ostavio pozitivan utisak kod mene. I Betmena volim kao fuktivnu ličnost, više od Supermena. Meni se filmovi o Supermenu uopšte ne dopadaju.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |