| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Fly (1986) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Fly (1986)Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2014 u 22:08 |
|
The Fly (1986) ![]() Žanr: Horor, SF Trajanje: 96 min Država: Amerika, Engleska, Kanada Jezik: Engleski Režija: David Cronenberg Scenario: Charles Edward po kratkoj priči Georgea Langelaana Uloge: Jeff Goldblum ... Seth Brundle Geena Davis ... Veronica Quaife John Getz ... Stathis Borans Joy Boushel ... Tawny Film koji je dobio nagradu Oskar za najbolju masku režirao je kultni redatelj David Cronenberg, autor koji je svojim radovima rušio sve filmske granice, a svojim avangardnim pristupom predviđao kinematografske pojave i do dvadeset godina unaprijed. Jedan od njegovih najvećih uspjeha je i film "Muha", koji je remake kultnog uratka Kurta Neumanna iz 1958. godine. Sjajnu ulogu u filmu, koji kritičari nazivaju spojem SF‑a, horora i melodrame, pružio je Jeff Goldblum, glumac nominiran za Oscara. Seth Brundle je briljantni znanstvenik koji je izumio stroj sposoban da živa bića i predmete rastavi na molekule, nevidljivim putem prenese na daljinu i ponovno sastavi. Poziva novinarku Veronicu Quaife da zabilježi i dokumentira njegovo revolucionarno otkriće. Novinarka se ubrzo zaljubi u znanstvenika što razljuti njezinog bivšeg dečka Stathisa Boransa koji ne može prihvatiti da je njihova veza gotova. Stvari kreću nizbrdo kad se, za vrijeme eksperimenta, sa Sethom u stroju nađe muha. Znanstvenik se počinje mijenjati i njegova fizička snaga se dramatično povećava. Seth uživa u novostečenim moćima, ali njegovo ponašanje postaje sve agresivnije. Veronica dobro pretpostavlja da je nešto pošlo po zlu za vrijeme teleportacije jer Seth sve više od čovjeka postaje muha. izvor: mojtv Ažurirao bojan969 - 23.Listopad/Oct.2022 u 08:47 |
|
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2022 u 01:10 |
|
Nesto se setih dana, kada sam pocinjao kao klinac da treniram rukomet, da sam gledao dati film cekajuci trening, koji je na kraju bio odlozen, telefoni cekaj, stani i ono zima je bila sa puno snijega, i da mi je uzburkao emocije, i nikad posle toga nisam ni trazio ili pogledao neku scenu, nesto kao sto sam prokomentarisao za`Magla` ne znam da li je neko skoro gledao pa da iznese utiske, nesto se i ne secam da sam ovo mogao da povdedem pod horor, ali secanja blede.
Ažurirao AlexDeLarge - 23.Listopad/Oct.2022 u 01:19 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2022 u 01:24 |
|
Nema se tu što skoro, radi se o body hororu i šokiranju publike gadljivošću. Meni je to onda bilo vrh, danas bi mi vjerojatno bilo bezze, upropastile me videoigre sa još odvratnijim "čudovištima". Ne znam što si za maglu pisao, ona je potpuno drugi stil horora o strahu od nepoznatog. Tamo nema nikakve metamorfoze nego umjesto mraka osjetila ne rade zbog magle.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2022 u 01:27 |
|
Volim Cronenberg pivo, ali ne i njegove filmove.
Mislim da su bez smisla i odvratni. Znači, kada sam gledao Videodrom, samo što mi mozak nije iscureo. Kroz uši.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2022 u 10:15 |
Na to sam mislio, ima filmova koje sam posle vidjao na blic, ili me je pak interesovalo da pogledam ponovo, bacim pogled (`preletim`) neke sam i gledao naravno ponovo. `Magla`, pa neko je spomenuo na forumu, oba filma sam gledao kao klinac secam se samo uopsteno o cemu se radi , ali nakon toga nisam naleteo na njih, i bas sam se pitao kakav bi mi utisak danas ostavili npr. i sto je Mizi pomenuo Videodrome, slicna prica. A kanim se odavno da pogledam Crimes of the Future, a pre toga Cosmopolis, i nikako, nevezano za komentare, ima toliko toga sto hocu ali jednostavno ne mogu da postignem.
Ažurirao AlexDeLarge - 23.Listopad/Oct.2022 u 10:47 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2022 u 14:27 |
|
Eto npr. The Fly (1958) naravno nisam gledao, evo tek sad saznajem za njega i da je u sustini adptacija price.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |