| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Bisang seoneon (2021) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Bisang seoneon (2021)Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2022 u 22:35 |
|
Opis tu na sajtu je predug. Dovoljno bi bilo:
Bioterorist u avionu. To ste gledali već sto puta jelda. Mhm, da, da. Baš. Ajde, podsjetite me, koji je to bio onda film kad već jeste? Neke druge kinematografije bi od toga napravili besmislenu drametinu i zbogom, prodat će se. Korejci nisu površni ko mejnstrim. Pa ovdje imamo i policijsku istragu i sigurnona pitanja i vanjsku poliku i sociološku analizu s moralnim i etičkim nedoumicama. Uobičajeno mediokritetski, a i prema opisu, negativac bi trebao biti nekakav lik (btw izvrsno odrađena uloga, jezivo) s kojim će se ekipa na kraju filma obračunati i u 99.99% slučajeva ga krknuti kako bi publiku uskratili za epilog sa presudom. Je, ali ovaj film je sve samo ne uobičajeno, drznuo se odmaknuti od holivudašenja, pa će istinski negativac biti ljudski strahovi, a ne kakav biohazard materijal ili terorist. A epilog sa sudnicom itekako postoji, ali i on je nesvakidašnji. Nemojte misliti da film ima samo scenarij prepun drugačijih ideja. Unutra ima pregršt neviđenih scena, toliko sam filmova pogledao i ne mogu se sjetiti da sam takve ikad igdje vidio. Jednu ću namjerno spoilati - auto se prevrnuo, a kamera sve to snima iza leđa vozača i suvozača uključujući i klizanje auta na krovu. I ne, nisu unutra nikakve lutke, vidi se! I sad šta, očekujete da ću vikati masterpis. Na žalost ne mogu. Previše se čuje vriske tokom filma bespotrebno, u nekim trenucima se previše melodramatiziralo, neki događaji djeluju čudno (teško mi je zvati ih rupama, ipak niam medicinar niti pilot), slijetanje aviona u okolnostima koje su se dogodile je trebalo napola skratiti. Ali ono što mogu je napisati da sam očekivao puno, dobio još i više, stoga molim lijepo: Mastwoč! Ažurirao JoxerTM - 13.Rujan/Sep.2022 u 22:55 |
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2022 u 21:38 |
|
Prevod je uradio Kardiovask. Terorist ✨
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77218 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2022 u 05:29 |
|
Veoma uspešno igranje napetošću, suspense filmić u pravom smislu te odrednice, bilo da je u pitanju strah putnika od zaraze, frenetičnost puba koji na zemlji juri rešenje, frka sa avionom, frka sa pitanjem gde će im i da li uopšte biti odobreno sletanje, and so on. Vešto. Je, ako izuzmemo um negativca, koji je tek pokretač, ne odveć bitan potom za film i njegove tenzije, najjeziviji mi je bio taj odnos pojedinih (well, svih) vlada prema epidemiji, zarazi, zapravo prema ljudima kojima je potrebna pomoć. Govori mnogo o tim famoznim civilizacijskim vrednostima u koje se mnogi zaklinju, kao uostalom i o strahu uopšte, načinu na koji se sa njime ljudi nose, ili se pak ne znaju nositi. Dobar film.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2022 u 12:21 |
|
Odličan film. Možda malo predug, ali čak i neke, pa možda i ne baš potrebne patetične scene ne smetaju previše. Film "katastrofe" koji celokupnom atmosferom ne štedi nikoga, samim tim i nadilazi žanr. Izuzetno dragoceno ostvarenje koje progovara o besmislenostima i kukavičluku "pandemijskog" i "postpandemijskog" vremena.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2025 u 22:53 |
|
Imao sam velika ocekivanja od ovog filma, na kraju nista od toga. Tipican ''americki '' film, nista od korejskog smeka i originalnosti. Prti tome razvucen film, prepun patetike i melodramatanja. Zanrovski cista drama podzanr katastrofe. Ne znam kako se ovaj film obreo na Kanskom festivalu, Can odavno nije ono sto je bio. Moze film komotno da se preskoci jer nista novo ne donosi.
Ocena 5/10
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |