Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Invasion of the Body Snatchers (1978)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Invasion of the Body Snatchers

Invasion of the Body Snatchers (1978)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Invazija tjelokradica

Godina:

1978

Žanr:

znanstvena fantastika, horor

Trajanje:

115 min

Režija:

Philip Kaufman

Scenarij:

Jack Finney
, W.D. Richter

Glavne uloge:

Jeff Goldblum
  >  Jack Bellicec
Leonard Nimoy
  >  Dr. David Kibner
Donald Sutherland
  >  Matthew Bennell
Brooke Adams
  >  Elizabeth Driscoll
Veronica Cartwright
  >  Nancy Bellicec
Kevin McCarthy
  >  Running man
Maurice Argent
  >  Chef
Sam Conti
  >  Street Barker
Tom Dahlgren
  >  Detective
Lelia Goldoni
  >  Katherine Hendley
Garry Goodrow
  >  Dr. Boccardo
Art Hindle
  >  Dr. Geoffrey Howell, DDS
Tom Luddy
  >  Ted Hendley
Wood Moy
  >  Mr. Tong
Stan Ritchie
  >  Stan
Don Siegel
  >  Taxi Driver
Jerry Walter
  >  Restaurant Owner
David Fisher
  >  Mr. Gianni

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Invasion of the Body Snatchers (1978)
    Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2021 u 13:32
Neznam za predhodne , ali zadnji Remaster koji je nedavno izasao ovog legendarnog filma je 👌👌
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2021 u 18:30
I Siegelov iz '56. i Kaufmannov iz '78. i Ferrarin iz '93. su izvrsni - ipak bih rekao da je ovaj za nijansu iznad preostala dva.
A ove neke novije verzije nisu vrijedne gledanja.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2021 u 14:36
Zadnji put sam ovaj film gledao pre nekih 35 , 36 godina , secam se da ga je rts cesto pustao.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2022 u 17:00
Evo sjajnog primera odličnog rimejka, koji ni malo ne ostaje u senci originala iza koga je pedesetih godina stajao velikan američkog filma, Don Siegel. Ovde, Philip Kaufman ujedno odaje počast slavnom prethodniku i pravi film izuzetno jezive, paronoične atmosfere, sa sjajnim glumcima koji tumače uverljive i realistične likove.

Film dakle govori o tihoj, efektnoj invaziji vanzemljskog oblika života, bez ratova, sveopšteg uništenja, međuzvezdanih brodova, naprednih tehnologija i čuda...već pre kao kakvog bakterijskog organizma koji zaposeda ljude (u zanimljivom, čestom maniru horora, dok ljudi spavaju, što i san čini neprijateljem) i duplicira ih, ostavljajući iza sebe prazne, mrtve ljušture originala, čovecanstva, dok zemljom počinju da hodaju vanzemaljske replike u ljudskim oblicima, no lišene svake ljudskosti.

Likovi su priča za sebe, gotovo obična raja, Donald Sutherland, centralni lik dakle, je sanitarni inspektor, njegova prijateljica (uvek preslatka Brooke Adams) botaničarka, tu je i psihijatar (Leonard Nimoy),  pisac (Jeff Goldblum) i kakva hipika (Veronica Cartwright) koji kako postepeno postaju svesni dešavanja oko sebe i zastrašujuće realnosti od koje se ne može pobeći, pokušavaju naći rešenje, skrivajući se od novog, strašnog sveta u nastajanju. Njihova realističnost, zajedno sa umešnom režijom i  vrhunskim ambijentom...čine baš ovu verziju (meni) najboljom. Abel Ferrara će svoju (ne lošu) varijantu snimiti devedesetih, Body Snatchers (1993), dok će nam 21. vek doneti i nesrećni Invasion (2007) sa Nicole Kidman.

Zabavne su i kameo uloge jednog Robert Duvalla (kao sveštenika na ljuljašci, u otvaranju filma), režisera originala, samog Don Siegela kao taksiste a tu je i glavni glumac originalnog filma, Kevin McCarthy koji u panici trči ulicama San Francisca, upozoravajući ljude da su Oni tu. 

Sjajan filmić, obožavao sam da gledam Invaziju na velikom platnu osamdesetih, neponovljivo bioskopsko iskustvo.

Ažurirao puppet_master - 04.Srpanj/Jul.2022 u 18:55
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2022 u 18:50
Dok si ti gledao Duvalla, Siegela, itd mi ostali smo lizali prste zbog Nimoya.
I nitko nije požalio.

Mastwoč.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2022 u 18:53
To pokušavaš mene da izopštiš iz nekakve gomile, "ti" i "mi" LOL, šta će ti trud oko toga makar LOLLOL

Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 12:46
Uf sanjao sam ono vristanje nocima,po meni najbolja verzija Donald Saterlend vrhunski ko i svi uostalom u ovom filmu.Ovaj film i Omega man( Ja sam legenda) iz tog doba najveci utisak ostavili tada na mene.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 13:15
Antologijska scena (sa vrištanjem i upiranjem prsta), htedoh da stavim taj gif ispod teksta ali ipak bi bio spoiler za one koji film nisu gledali, pa sam se nekako, jedva, uzdržao LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.