Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bad Boy Bubby (1993)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bad Boy Bubby (1993)

Bad Boy Bubby

Bad Boy Bubby (1993)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Zločesti Babi

Godina:

1993

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

114 min

Režija:

Rolf de Heer

Scenarij:

Rolf de Heer

Glavne uloge:

James Ammitzboll
  >  Little
Claire Benito
  >  Mam
Ullie Birve
  >  Robbed Woman (as Ulli Birve)
Syd Brisbane
  >  Yobbo
Natalie Carr
  >  Cherie the Salvo
Ralph Cotterill
  >  Pop
Jip De Heer
  >  Treelopper
Dave Flannagan
  >  Cop
Dave Flannagan
  >  Warder (as Dave Flanagan)
Nicholas Hope
  >  Bubby
Carmel Johnson
  >  Angel
Audine Leith
  >  Fondled Salvo
Lucia Mastrantone
  >  Pizza Waitress
Celine O'Leary
  >  Woman in Mercedes
Paul Philpot
  >  Paul (Band Singer)
Grant Piro
  >  Salesman
Nikki Price
  >  Screaming Woman
Todd Telford
  >  Little Greg (keyboards)
Paul Simpson
  >  Big Greg (drummer)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bad Boy Bubby (1993)
    Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2022 u 14:13
Šokantan, bizaran, duhovit, negde sumorno mračan ali i itekako topao i nežan, meni i romatntičan, klutni australijski filmić koji nam priča nešto (očito) drugačiju priču o odrastanju. Bad Boy Bubby je zapravo film kakav npr Forrest Gump nije smeo da bude. 

Naslovni Bubby u stvari uopšte nije dečak već sredovečni tip u svojim poznim tridesetim, po svoj prilici ne sasvim svoj u glavi, koji živi sa svojom daleko nenormalnijom majkom u rupčagi od stana koji nikada nije napustio, prepušten verbalnom, duševnom i seksualnom zlostavljanju svoje pomračene majke. Bubby ne znajući za bolje biva večito razigran i zabavljen, kroz kakav god (iz našeg ugla) pakao prolazio. Majka ga plaši gnevom boga i budalaštinama o tome kako je napolju vazduh zatrovan, disanje nemoguće, te da ovaj nikada neće smeti proviriti van. Sve se menja kada se ko zna odakle u njihov život vraća podjednako bizaran i brutalan Bubbyjev otac...sve se završi vrlo krvavo sa Bubbyjevim konačnim otiskivanjem u njemu fantastični spoljašnji svet. Priča zapravo tek tu počinje u Bubbyjevom doživljajima tog čudnog, bučnog, mahom neprijateljskog sveta, u cesto zastrašujućim i bolnim novim seksualnim, emocionalnim i egzistencionalnim iskustvima u kojima na svoj, jašta otkačeni, način Bubby možda pronalazi svoj put i sebe samog. 

Naravno da nije film za svakoga, bizaran je na više nivoa nego sto ih ja to mogu stići navesti ali je ovo ipak samo jedna ljudska prica o pronalaženju sebe, neka i na tipično otkačen, Aussie način. Uostalom, ne znam da li sam gledao jedan jedini iole konvencionalan film režisera Rolf de Heer-a, nije mi se dopao samo Incident at Raven's Gate mada njega gledah pre 20 i kusur godina, dok mi nekoliko njegovih filmova bez ikakve dileme spada u sam vrh australijske kinematografije (Tracker, Alexandra's Project, svakako i Bad Boy Bubby)...ma,tip mi svojim specificnim izrazom, filmovima, kvalitetom ulazi na listu najdražih (makar) 100 režisera uopšte. 

Kako bilo, Bad Boy Bubby je krajnje nesvakidašnja, manična i emocionalna filmska avantura, zbilja doživljaj za sebe, avaj za filmske sladokusce spremne na sve.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2022 u 15:36
Hvala puppet. Ovo mi je promaklo i gledam pod hitno ovo, preko mog planiranog filmskog rasporeda!
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 22:02
Odlican je film. Hteo sam vise da napisem, ali pročitah puppetov komentar,  pa da ne odem u spoiler-e (moze tu jos malo da se prosiri, analizira itd), ali napisao je taman koliko treba. Mozda bih dodao da je pocetak stvarno `jeziv`,  ali pregurajte ( i ja nisam hteo da ga gledam kad sam citao sinopis, takvo mi raspolozenje tada bilo i nesto mi se nije gledalo, ali ispravih greskuWink)   i onda cete krenuti toboganom emocija (bice svakakvih)  i medjudelovanja protagoniste sa svetom oko njega kroz specificne deonice, i na kraju puta dobiti po mom misljenju jednu snaznu poruku, i jedno stvarno dobro filmsko iskustvo.   U svakom slucaju preporuka. 

Takodje preporuka i za  Alexandra's Project (2003) gledao sam ga davno ali mi je ostao u secanju. Isto specifican film.

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Sijecanj/Jan.2023 u 22:23
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 22:18
Mislim da ovaj nisam gledao.
Bar se ne sjećam da jesam.
Ako je preveden, hoću. A kad, ni sam ne znam. Dead
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 23:05
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Odlican je film. Hteo sam vise da napisem, ali pročitah puppetov komentar,  pa da ne odem u spoiler-e (moze tu jos malo da se prosiri, analizira itd), ali napisao je taman koliko treba.

Piši ti i analize ako zbilja misliš da je tako šta potrebno, zašto ne, ja to namerno izbegavam niti volim uostalom, meni je svrha ponekog pisanija da eventualno nekoga zainteresujem za film, mada mi je primarni cilj, ako i to uopšte, da prosto kažem kako je nešto delovalo na mene. Još bolje ako se forum pumpa što različitijim pristupima ma kom filmu, pogotovo ponekim zaboravljenim, skrivenim itsl. 

Analiza zna i da ne ostavi mnogo gledateljima doduše, ne znam vodi li u priču dalje na nivou druženja (forumskog) ili pre zacementira temu, te oni koji bi napisali i nešto jednostavnije i ličnije, odustanu. Meni se čini da su mnogi moji tekstovi (iako već skraćeni) predugi za forum, današnje strpljenje i navike ljudi na netu itd LOL nastali su u drugo vreme, na drugom mestu, iz drugačijih motiva, namera blabla. Odbijam da tonem u pojednostavljanje, mada bih voleo često i da ostavim po rečenicu gde god, puna kapa danas. Pišem na silu već mesecima ionako. LOL Pomaže mi da izbistrim (ludu) tikvu pa i nemam odveć izbora.LOL
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 23:36
Pa negde i pisem, ovde smatram da nije potrebno, i da bih verovatno `ugusio`. Nekad pisem i samo odlican, preporukaSmile.  Tad kad si postavio komentar procitao sam sinopis i nesto nisam bio raspolozen da gledam,bio mi je mucan,  a posto sam gledao dva,tri filma od de Heera-a, rekoh kad budem raspolozen, i eto tako pre mesec dana sam pogledao i imamo skoro pa iste uopstene utiske.

Procitam komentar da vidim da li je neko pisao npr. da zivi 30 i kusur godina u  onom betonskom ... pa, incest, macka, trovanje mozga,... maska, ubi... ,itd. pa izlazak, sil....,ponavljanje,hor, bend, pa kuda vodi ,...da ne ponavljam sta se desava.

Nekad se podudaraju, nekad ne. U ovom slucaju se podudaraju utisci.

Ažurirao AlexDeLarge - 16.Sijecanj/Jan.2023 u 09:32
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.