Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 'Hukkunud Alpinisti' hotell (1979)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

'Hukkunud Alpinisti' hotell (1979)

'Hukkunud Alpinisti' hotell

'Hukkunud Alpinisti' hotell (1979)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Hotel „Kod poginulog alpiniste“

Godina:

1979

Žanr:

drama, kriminalistički, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

80 min

Režija:

Grigori Kromanov

Scenarij:

Arkadiy Strugatskiy
, Boris Strugatskiy

Glavne uloge:

Tiit Härm
  >  Olaf Andvarafors
Jüri Järvet
  >  Alex Snewahr
Irena Kriauzaite
  >  Mrs. Moses (as I. Kriauzaite)
Sulev Luik
  >  Luarvik
Mikk Mikiver
  >  Hinckus
Nijole Ozelyte
  >  Brun
Lembit Peterson
  >  Simon Simonet
Uldis Pucitis
  >  Insp. Peter Glebsky
Kaarin Raid
  >  Kaisa
Karlis Sebris
  >  Mr. Moses

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 'Hukkunud Alpinisti' hotell (1979)
    Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 21:38
Vrlo cudan estonski film u crno beloj tehnici. Na pocetku ima dobru mystery atmosferu. Davno sam ga gledao pa se ne secam sta je bilo posle. Secam se da nije za svaciji ukus...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 21:52
Ovaj opis me podseca na roman brace Strugacki koji nisam citao, a inspirisan njime je jos neki manje poznat pisac pisao isto neki krimic  . Bas me interesuje film.

Ažurirao AlexDeLarge - 20.Lipanj/Jun.2022 u 22:57
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 21:59
Bez veze se i ja se prisecam, kad lepo pise kod scenarija :)
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 22:51

Ima i vanzemaljaca u filmu. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 22:54
Odlicno sto si ga spomenuo, inace volim njihova dela,  sigurno ce mi biti zanimljiv. Mada sad razmisljam  da procitam knjigu, ima u nasem izdanju 176 strana, sad pogledah i u opisu ... „neobičnost“ uopšte nije zemaljskog porekla...:), kao sto i naveo. Ipak cu prvo knjigu.

Ažurirao AlexDeLarge - 20.Lipanj/Jun.2022 u 23:18
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2022 u 22:25
U sustini whodonit realizovan na specifican nacin, Radnja filma je skoro pa identicna radnji knjige, osim samo jedne stvari na kraju, ne uvidjam zasto su to promenili, Neke stvari nisu razjasnjene ni u knjizi, a mozda i bolje, da svako izvede neki svoj zakljucak, malo da radi masta. A podseti me i na Asimova,
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2022 u 23:29

Ko je izdavac i kad je to objavljeno?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2022 u 23:46
Iz edicije biblioteka Kentaur 1984. godina, isto iz nje sam ponovo procitao `Covek koji je pao na Zemlju`  The Man Who Fell to Earth (1976) i `Neoprezni putnik` od Rene Barzavela. To nemam sacuvano, to je nekome, nekad poklonjeno davno, sad nameski kupujem na KP. Mada ja mozda najvise volim Asimova, zao mi za seriju, mozda najvece razorarenje sto se ekranizacije tice.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Lipanj/Jun.2022 u 00:00
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 00:02
Pa nije crno - beli, u boji je film. Ali bolje knjigu citajte. Da, Zivkovic je objavio kao Hotel "Kod poginulog alpiniste". 
Ima ovde online https://nemaloknig.net/read-139915/?page=1#booktxt
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 00:08
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Pa nije crno - beli, u boji je film. Ali bolje knjigu citajte.

Pa nisam ni rekao da je crno-beli. Da procitao sam prvo knjigu , pa pogledao film, ali sve su bitno iz knjige  prakticno preneli i u filmu. A i nema puno strana 176, a naravno uvek sam prvo za knjigu.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Lipanj/Jun.2022 u 08:26
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 01:22
Nisi ti rekao nego aleksayu, u prvom postu.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 09:08

Hvala ti.
Uzecu u biblioteci

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.