Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Special Delivery (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Special Delivery (2022)

Teuksong

Teuksong (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

109 min

Režija:

Dae-min Park

Scenarij:

Dae-min Park

Glavne uloge:

Kim Eui-sung
  >  President Baek
Jung Hyun-jun
  >  Seo-won
Park In-Soo
  >  Police in the junkyard storage room
Hwang Jae-Yeol
  >  Hostage
Song Sae-byeok
  >  Jo Kyeong-pil
Park So-dam
  >  Eun-ha
Soo-Ho Shin
  >  Homicide detective

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Special Delivery (2022)
    Objavljeno: 04.Svibanj/May.2022 u 23:59
Nisam mogao odoliti i pogledao odmah.

Cica vozi auta. Ali ih vozi tako da bi se i fast&furious ekipa zapanjila.
Ona nije nikakva pozitivka, posao je odvesti nekoga od točke A do točke B, a najbolje plaćaju naravno kriminalci.
Kompromisa tu nema, plati vrhunsku vozačicu ili odlepršaj.
Posao ide kao podmazan, problemi nastanu kad se smiluje jednom klinji.

Vožnje i ganjanja autima sam se zbilja nauživao.
Stvarno, najiskrenije, ne trpim Need For Speed i slična sranja.
Ali ovdje je neki koreograf vožnje znao itekako što radi tako da je ispao bombon.

Priča? Ništa originalno zapravo: dijete u nevolji, negativci dobrog srca, korumpirani policajci, itd.
Ali izvedena je jako dobro, nema dosađivanja niti monologa ili dijaloga koji su tu za popuniti minute ili objašnjavati očite stvari glupima.
Na žalost, ne i najbolje.
Imigrantska službenica je iskorištena samo kao "comic relief", a moglo se tu puno toga još s njom napraviti.
A kraj je... To se isto moglo drugačije i bolje. Očito se htjelo sugerirati nastavak, htjeli su malo tu dramatizirati, ali prozirno je.

Glumci su odradili sve kako treba, ali ja moram priznati nešto.
Ovaj klinjo je lud totalno.
Naravno da plače i naravno da je u šoku ne jednom i naravno da radi dječje greške i naravno da ima dječja razmišljanja, inaćenje i sve je što dijete jest.
I naravno da u korejskom filmu dijete je dijete.
Ali ono neumorno trčkaranje, pa mislim da to nisam vidio ni kod najtalentiranijih dječjih izvedbi dosad.
Apsolutni pogodak!

I još kad u sve to dodate grbavi k..., auh, oprostite, kad dodate ponovno teroristov prijevod u duhu filma i našeg (očito i korejskog) podneblja:
Mastwoč!
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 22:37
Vrlo zabavan akcioni film. Prepoznao sam glumicu iz Parazita. Blagi dodir Transportera (2002), ali me je film mnogo više podsetio na film Gloria iz 1980. Sve u svemu držao je pažnju, pa bih ga i ja preporučio ljubiteljima akcije. Thumbs Up
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 21:20
Meni je ovo na granici negledljivog, no hajde, zbog vas ću pretrpeti nekako sumanuto naivni početak, možda bude bitno drugačije potom, pričam dakle o prvih 10ak min. Volim akcije, nemam problem sa realističnošću, neka lete staklići, pršti krv iz arterija (ovde pre škripe gume, tresu se ulice, opada malter sa zgrada dok bembara topi asfalt), imam problem kada se na silu nešto predstavlja kao "cool", samo po sebi je naopako a biva gore kada je izveštačeno, ogrnuto budalaštinama.  Pije ona sokić na slamčicu dok prži uskim uličicama u bekstvu, drugom rukom valjda menja brzine i drži volan simultano, ne trepće, jedva zainteresovana, svi drugi su u šoku i haosu. Zašto bih gledao priču u kojoj je protagonista u startu predstavljen(a) kao supercool, iznad svih drugih (u tim početnim scenama) koji su i tako karikature tek. Ne uliva poverenje da će na takav način biti išta uzbuđenja, straha za nju, ozbiljnosti ostalih, njoj suprotstvaljenih likova koje film, verujmo, uvodi potom. 

No, hajde, videću već, neću napamet, tek mi se ne sviđa otvaranje filma. 
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2022 u 23:23
Popravio se Approve Negativci dobijaju drugačiji tretman, kao i naša junakinja, klinja je super, dobija film daleko smislenije obrise posle lošeg otvaranja. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,508 sekundi.