Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Najbolji ratni filmovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Najbolji ratni filmovi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Zare Filmofil View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zare Filmofil Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Najbolji ratni filmovi
    Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 08:44

Moj najbolji ratni film je uvek bio i biće Sahara sa Džejms Belušijem u glavnoj ulozi.

Koji je vaš najbolji ratni film?

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:33
Meni su svi ratni filmovi više manje đubre. Nađe se koji gledljiv, ali većinom gasim nakon 10 minuta.
Osim svih iz stare juge, koliko god naivni bili, barem su imali šarm.

Potpisat ću stoga kao najbolji onaj koji bgv navede, on ih pogleda po 2-3 dnevno. Evil Smile
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:40
Meni bi to danas (zavisi od dana, ne mogu birati jedan film u ma kojoj kategoriji a da je to i stabilno, zacementirano, na duge staze) bio "Idi i smotri"...mada bi mi i on bio daleko bolji da je prikazan i ugao nekog švapskog klinca koga su (npr) izvukli iz gimnazijske klupe (hteo da studira svetsku književnost recimo) i navukli mu uniformu te poslali da bude učesnik dešavanjima u tom ratu, tj filmu. No i ovakav kakav je, odličan je za izbor "Puppet's top (anti)ratni film za suton vruće srede poznog maja". 
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:47
rusku književnost, pardon. 
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 09:33
Nemam najbolji ali recimo Paths of Glory npr.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 13:16
A u i ovo je teska tema, prvo vremenski period i geografsko podrucje,  onda sa antiratnim porukama,onda sa direktnijom porukom o besmislu, imaju direktno operacije, bitke, pa WW2, pa Korejski,pa rat u Vijetnamu, pa opet odemo npr hiljdadu ili dve godine unazada,ili 300 ili 400 na istok, pa je negde baceno na samu borbu, taktiku itd, negde na zivotopis osvajaca ili branilaca, negde na zivot ljudi, muke i patnje, borba za prezivljavanje glavnih protagonista, pa imamo diverzantske, spijunske, pokret otpora, pa onda neke sa elementima trilera i drugih zanrova novi kineski i Црна књига pa susta suprotnost i najgore vezane za logore, onda neke specificne npr. El laberinto del fauno (2006), ima ih jos. Evo Jolix je pomenuo Paths of Glory, isto su mi dobri od Kjubrika i Full Metal Jacket i `blesavi` Dr. Strangelove or:.... A secam se da mi je npr. La vita e bella bio tada tuzan, slicana emocija radnja i kraj npr. The Boy in the Striped Pyjamas (2008). Isto je dobar i puppet sto je naveo Idi i smotri. Mislim da  prva dva filma koja sam gledao su Casablanca i The Last Emperor. Secam se da mi je sto se borbe i operacije tice jedan od prvih filmova kojih se i danas secam   mislim da sam gledao u osmom razredu The Longest Day (1962). Tako evo ukratko pa nekoliko filmova.

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Svibanj/May.2022 u 13:21
Na vrh
ivanjeli View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ivanjeli Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 21:49
The Human Condition je najbolji ratni(anti-ratni film) koji sam gledao. Protagonist pokusava da uradi nesto dobro, ali okolnosti su takvi(naravno rat) da su sve pokusalji uzalud, poedinac je nemocan protiv okolnosti. Negde sam procitao i da je jedan od najpesimisticni filmovi ikada snimljenI(i jedan od najduzih ako se sva tri dela gledaju kako jedan traje vise od 9 sati).
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 22:29
Originalno postovano od strane ivanjeli ivanjeli piše:

The Human Condition je najbolji ratni(anti-ratni film) koji sam gledao. Protagonist pokusava da uradi nesto dobro, ali okolnosti su takvi(naravno rat) da su sve pokusalji uzalud, poedinac je nemocan protiv okolnosti. Negde sam procitao i da je jedan od najpesimisticni filmovi ikada snimljenI(i jedan od najduzih ako se sva tri dela gledaju kako jedan traje vise od 9 sati).

To bese od Kobayashi-a trilogija tamo negde krajem pedesetih sto je radjen po knjigama. To sam nešto i gledao,kao kroz maglu jer sam prešao na Seppuku što je posle Miike rimejkovao.

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Svibanj/May.2022 u 22:34
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,176 sekundi.