Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Snowtown (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Snowtown (2011)

Snowtown

Snowtown (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2011

Žanr:

biografski, drama, povijesni, kriminalistički

Trajanje:

119 min

Režija:

Justin Kurzel

Scenarij:

Justin Kurzel
, Shaun Grant
, Andrew McGarry
, Debi Marshall

Glavne uloge:

Allan Chapple
  >  Prayer Reader
Richard Green
  >  Barry
Brendan Rock
  >  Marcus
Anthony Groves
  >  Troy
Daniel Henshall
  >  John Bunting
Frank Cwiertniak
  >  Jeffrey
Lucas Pittaway
  >  Jamie Vlassakis
Bryan Sellars
  >  Minister
Bob Adriaens
  >  Gavin
Louise Harris
  >  Elizabeth Harvey
Marcus Howard
  >  Alex
Matthew Howard
  >  Nicholas
Denis Davey
  >  Guitar Player
Aaron Viergever
  >  Robert
Beau Gosling
  >  David

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Snowtown (2011)
    Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2011 u 00:32

Snowtown (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1680114/

Režija: Justin Kurzel
Scenarij: Justin Kurzel, Shaun Grant
Žanr: Krimi, Drama, Triler
Država: Australija
Jezik: Engleski
Trajanje: 119 min

Lucas Pittaway ... Jamie Vlassakis
Bob Adriaens ... Gavin
Louise Harris ... Elizabeth Harvey
Frank Cwiertniak ... Jeffrey
Matthew Howard ... Nicholas
Marcus Howard ... Alex
Anthony Groves ... Troy
Richard Green ... Barry
Aaron Viergever ... Robert
Denis Davey ... Guitar Player
Allan Chapple ... Prayer Reader
Beau Gosling ... David
Brendan Rock ... Marcus
Bryan Sellars ... Minister
Daniel Henshall ... John Bunting

Film je snimljen po istinitoj priči

U predgrađu najvećeg južno australijskog grada Adelaide, sagrađenim za pripradnike
radničke klase, žive, više ili manje, oni koji nemaju puno pod palčevima.
Među njima je i 16-togodišnju Jamie koji sa mamom Elizabeth i sa mlađom braćom
Alexom i Nicholasom žive od socijalne pomoći.
Elizabeth je depresivna lančana pušačica, kojoj život nije bio sklon. Kad joj prijazni
susjed Jeffrey ponudi pomoć, ona mu povjeri svoju djecu na čuvanje. Uskoro će
zažaliti taj potez će uskoro zažaliti, jer dok je ona odsutna, Jeffrey koji je pedofil,
seksualno zloupotrebi njenu dijecu. Vijest o tome se raširi po cijellom predgrađu
te se nešto kasnije na Elizabethinim vratima pojavi John Bunting i njegovi prijatelji
koji joj žele pomoći i osvetiti se pedofilu.
John sa svojim stajalištima i zaštitničkim odnosom do djece brzo stekne Elizabethino
povjerenje, te uskoro postanu i par. Čini se da maminog novog dečka najviše obožava
Jamie, koji u Johnu nađe očev lik. Elizabethina kuća brzo postane omiljeno okupljalište za
Johna i njegove suistomišljenike koji planiraju akcije protiv poznatih pedofila u susjedstvu.
U planiranju osvetničkog marša John računa i na Jamiejevu pomoč, koji ne sluti da su
Johnovi planovi radkalni i da je spreman je učiniti puno više nego što očekivaju.

Film je snimljen po istinitoj priči koja je povezana sa gradićem Snowtown, udaljenom oko
140 kilometara od Adelaidea, sjedišta Južne Australije i koji će u povijesti ostati zapamćen
po Johnu Justinu Buntingu koji je u periodu od 1992. do 1999. godine oduzeo život 12 osoba
za koje su sumnjali da su pedofili (iako se u većini slučajeva radilo o homoseksualcima).
Tragična priča Snowtowna je još tragičnija ako se zna da su se sva ubistva dogodila izvan
Snowtowna, od strane ljudi koji nisu iz Snowtowna ali pošto su tijela sa bačvama nađena tu, 
mediji su skovali termin 'Snowtown murders'.

NAGRADE:
2011: Cannes Film Festival;
Justin Kurzel, dobitnik nagrade FIPRESCI
2011: Australasian Performing Rights Association;
Jed Kurzel, dobitnik nagrade za najbolji film
2011: British Film Institute Awards;
Jed Kurzel, nominacija
2011: IF Awards;
Četiri nominacije i jedna nagrada

prevod uradio mita53

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2015 u 01:03

Film je odvratan. Nema nista umetnicki, bez ideje , samo cisto isprazno i neopravdano 

nasilje, sa teznjom da zgadi gledaocu. Neka mi Mita ne zameri na ovome komentaru.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2022 u 20:21
Film je nastao po zloglasnim serijskim ubistvima u maloj (svega 500 stanovnika) australijskoj varoši, Snowtown-u, i priča nam jezivo realističnu priču o šesnaestogodišnjem Jamieju, koji se našao u sred tog krvavog pira. 

Najstariji od troje dece, avaj i beznadežno povučeni Jamie, večito se predaje okolnostima, biva seksualno zlostavljan od momka svoje nezainteresovane i uber depresivne majke, silovan od strane svog brata, on se još više povlači u izolaciju i tišinu svog uma, tj onoga što je od njega preostalo, samo da bi ga dočekao novi muškarac u životu te porodice, naoko šarmantni i uvek nasmejani John, koji u početku tobože nevino organizuje velike porodične večere za familiju, prijatelje i komšiluk, među kojima se potom raspravlja o nepravdi i pedofiliji, propustima sudstva i policije, dok je zapravo jedini Johnov cilj da brutalno mrcvari i ubija sve one koji po njegovom merilu ne zaslužuju život. Jamie upada u vrtlog sadističkog iživljavanja, mučnih ubistava i patnje. 

Ne znam koji filmski lik mi je delovao do ove mere emocionalno/psihički unakaženo, Snowtown definitivno spada meni u onaj red "duboko uznemiravajućih" filmova koji može progoniti dugo, i recimo da mu je to najveća vrednost...neopisivo dobro izveden lik u centru svog užasa, taj njegov užas možda možemo suviše gorko, mučno osetiti u sebi. Sa druge strane motive samog serijskog ubice, izopačenog Johna mi ne vidimo gotovo uopšte, niti znamo šta mu prolazi kroz um u bilo kom delufilma/situacija,
što mi sa detaljnom vivisekcijom Jamiejevog uma doprinosi prilično neujednačenom efektu filma (ako mu je zadatak bio da baci nešto svetla na ličnosti koje su u svemu tome učestvovali).

Kako bilo, Snowtown je svakako jedna od mučnijih priča koje sam skoro gledao, time i naravno nije za svakoga, dok od mene ipak ima preporuku zbog svoje sirove realističnosti, sjajne glume dvojice glavnih likova i izuzetnog vođenja mračne, depresivne, beznadežne atmosfere koja je pristutna tokom čitavog filma.

Zbog sve te unutrašnje drame i užasnih nemira centralnog lika, film se može doživeti kao drama, no ukoliko je zbog svojeg uznemiravajućeg tona i mračne teme o ubistvima to potrebno, može se nekim svojim delom klasifikovati i kao triler iako za mene to on nije.

Ažurirao puppet_master - 24.Svibanj/May.2022 u 20:57
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2022 u 20:53
Nisam gledao film, ali sam gledao neke epizode iz serijala CIA: Crime Investigation Australia mislim da u prvoj sezoni ima o datom slučaju,jbg hteo sam forenzikom da nastavim da se  bavim, pa sam gledao te serijale, danas mi je mučno kad treba tako nešto da gledam, ali bilo je u Americi npr. par šokantnih i `zanimljivih`slučajeva, a najgori serijal ubedljivo Nestali, to ni tad nisam mogao da gledam. A pre filma  je bila serija  Underbelly (2008) odgledao prvu sezonu i posle pročitao šta se dešavalo, nisam mogao da čekam nastavkeWink.

Ažurirao AlexDeLarge - 24.Svibanj/May.2022 u 21:15
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 09:40
Ja se slabo sjećam scena filma i slično ali ostao je taj utisak da je film uznemirujući i šokantan. Režiser i ekipa nisu štedili publiku, nije bilo skretanja kamere ili ne prikazivanja nasilja nego ono baš kao da prisustvuješ tu. Rijetki su filmovi koji ti izazovu mučninu u stomaku poslije gledanja jer je izgledalo stvarno.

Ovo me kroz maglu podsjetilo na još jedan australski film o nekom ubici sa početka 19. vijeka koji sam mislim, gledao u isto vrijeme kad je i ovaj Snowtown izašao. Ali da me ubiješ ne mogu da se sjetim imena filma niti ičega. Ako nije ubica bio Aboridžanin i većinom otjeran stranputicom u ubistva osudom nepovjerljivošću i osudom društva prema njemu. Ali nisam siguran da ne mješam neka dva filma.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 09:46
Ma ja se ne sećam najbistrije (detalja makar) ni filmova koje sam gledao prošle sedmice, no zato iskopam nešto što pisah pre dekade i deluje kao da sam polusmislen tip LOL

To drugo je verovatno The Chant of Jimmie Blacksmith. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 09:52
Ma da, ni ja najbolje dokumentarca, samo sta su uradili.  Uopsteno  ako nesto nije ostavilo onako jak utisak ili ima poruku, ili ako sam gledao dva puta, pak knjiga i film, kao sto puppet rece ne secam se nekih filmova ni pre par meseci sto sam gledao.   Jeste taj drugi film je The Chant of Jimmie Blacksmith (1978). Radjen je po knjizi

Ažurirao AlexDeLarge - 25.Svibanj/May.2022 u 10:08
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 10:07
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

danas mi je mučno kad treba tako nešto da gledam, ali bilo je u Americi npr. par šokantnih i `zanimljivih`slučajeva, a najgori serijal ubedljivo Nestali, to ni tad nisam mogao da gledam. 

Najgori u smislu najmučniji zbog zverstava, tame ljudske prirode ili po lošem pristupu predočavanja slučajeva? Pretpostavljam ovo prvo, možda bacim pogled na tu seriju ako je to slučaj (možda sam i gledao, krećem upravo na posao pa ne mogu da jurim trejlere, tekstove itsl, kao što rekoh, mom umu je sve teže da mi doturi potrebne informacije o nečemu što sam gledao pre nemalo vremena LOL)
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 10:10
Ne, to je dokumentarni serijal ,  o osobama koje su nestale i koje nisu bar do trenutka snimanja pronasli tj. nereseni slucajevi. A prati okolnosti pod kojima su nestale, potragu porodice, operativni rad policije, itd. I ti slucajevi u Americi su isto dokumentarci.

Ažurirao AlexDeLarge - 25.Svibanj/May.2022 u 10:20
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 10:15
Pretpostavljao sam da je dokumentarna, gledah tonu "true crime" serijala, lakše pamtim kada su po sredi igrane serije, 10ak % lakše, no malo li je na ovu krizu. LOL 
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 10:43
Jeste vjerovatno taj The Chant of Jimmie Blacksmith. Barem po opisu odgovara.

Kad smo kod šokantnih filmova i istraživanja mračnih strana ljudske prirode, ja se uvijek sjetim dokumentarca The Act of Killing. Sledi ti se krv u žilama kad gledaš čovjeka sa osmjehom na licu kako prepričava kako je silvao djevojčicu od 15-16 god. Ili kad u studiju pričaju kako su pobili milion ljudi a publika plješće. Zgadila mi se Indonezija poslije filma.

There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 12:05
A da slično čega sam se prvo setio je jedan od dokumentaraca o Martinu pa na njegovom ispitivanju, nije da se slediš nego da ga staviš u jednu od prostorija kao u sledećem dokumentarcu ( u temi  Nitram 2021) https://www.youtube.com/watch?v=DCyZbr-7SG0 , a šta mi je onako ostalo urezano u sećanju vezano za Indoneziju tj. konkretno Bali je dokumentarac Indonesia/Busted In Balija sam je tad gledao pod nazivom Locked Up Abroad S03E06 Indonesia Escape From Hell `zanimljiva` prica i nju celu pamtim, i jos jedna za Ameriku i za DeBardeleben-a kako se odvotavala prica i gde je dovela https://www.youtube.com/watch?v=hPU_SgJ2Ccw. Mozda sam trebao u temi dokumentarci, ali evo ovde. Sve da pobegnem od ovih priča, ali kao što rekoh `C`est la vie!` i da predjem na animirane i provokativneSmile erotski prožete.

Ažurirao AlexDeLarge - 25.Svibanj/May.2022 u 12:25
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 17:12
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Jeste vjerovatno taj The Chant of Jimmie Blacksmith. Barem po opisu odgovara.

Kad smo kod šokantnih filmova i istraživanja mračnih strana ljudske prirode, ja se uvijek sjetim dokumentarca The Act of Killing. Sledi ti se krv u žilama kad gledaš čovjeka sa osmjehom na licu kako prepričava kako je silvao djevojčicu od 15-16 god. Ili kad u studiju pričaju kako su pobili milion ljudi a publika plješće. Zgadila mi se Indonezija poslije filma.

I naravno tu je i nastavak - The Look of Silence
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 19:30
Da tu je i nastavak The Look of Silence, i posle nije snimao, sad je najavljen The End, mlad je on cudi me tolika pauza.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 19:43
Sta moze groznije od ova dva filma?!  @yolix83 je pisao o liku koji prica o silovanju...Ako se dobro secam, pricao je o silovanju deteta od desetak, dvanaest godina a ne o 15-16god i bilo je otprilike ovako...

Dete, ovo ce za tebe da bude pakao ali za mene ce da bude raj.

Dakle strava i uzas. Bukvalno.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 20:08
Originalno postovano od strane klass klass piše:

Sta moze groznije od ova dva filma?!  @yolix83 je pisao o liku koji prica o silovanju...Ako se dobro secam, pricao je o silovanju deteta od desetak, dvanaest godina a ne o 15-16god i bilo je otprilike ovako...

Ima klass ne smem ni da spominjem, i ovo je dovoljno uzasno, a ostalo ljudski mozag ne moze da pojmi, mislim moze nego je prvo neverica, onda sok, pa se emocije stisaju,  pa se posle potisne i ima mnogo lepsih tema, ne da ima nego moraju da se nametnu. Ne znam sto i pominjem, nego sticajem okolonosti sam upoznat sa tim poremecenim slucajevima rekoh tada zbog potencijalnog posla a i prijatelj mi je inspektor u krvnim deliktima pa sam slusao i tu razne price i grozote. Necu vise Censored, bar licno na ove teme Smile

Ažurirao AlexDeLarge - 25.Svibanj/May.2022 u 20:30
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 20:42
Originalno postovano od strane klass klass piše:

Moguće je sa je dijete imalo 10-12 godina. Lupio sam 15-16 pošto se ne sjećam.
Rečenica jeste otprilike tako glasila, to je malo teže zaboraviti. A i prevodio sam ovaj film pa mi možda zato malo više urezan u sjećanje.

Iskreno nisam znao za taj nastavak. Pogledaću ga nekad kada budem imao energije za to. Moram biti u posebnom modu da gledam tako nešto.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,305 sekundi.