| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Najbolji ratni filmovi |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Zare Filmofil
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Najbolji ratni filmoviObjavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 08:44 |
![]() Moj najbolji ratni film je uvek bio i biće Sahara sa Džejms Belušijem u glavnoj ulozi. Koji je vaš najbolji ratni film? |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:33 |
|
Meni su svi ratni filmovi više manje đubre. Nađe se koji gledljiv, ali većinom gasim nakon 10 minuta. Osim svih iz stare juge, koliko god naivni bili, barem su imali šarm.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77240 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:40 |
|
Meni bi to danas (zavisi od dana, ne mogu birati jedan film u ma kojoj kategoriji a da je to i stabilno, zacementirano, na duge staze) bio "Idi i smotri"...mada bi mi i on bio daleko bolji da je prikazan i ugao nekog švapskog klinca koga su (npr) izvukli iz gimnazijske klupe (hteo da studira svetsku književnost recimo) i navukli mu uniformu te poslali da bude učesnik dešavanjima u tom ratu, tj filmu. No i ovakav kakav je, odličan je za izbor "Puppet's top (anti)ratni film za suton vruće srede poznog maja".
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77240 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2022 u 23:47 |
|
rusku književnost, pardon.
|
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 09:33 |
|
Nemam najbolji ali recimo Paths of Glory npr.
|
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 13:16 |
|
A u i ovo je teska tema, prvo vremenski period i geografsko podrucje, onda sa antiratnim porukama,onda sa direktnijom porukom o besmislu, imaju direktno operacije, bitke, pa WW2, pa Korejski,pa rat u Vijetnamu, pa opet odemo npr hiljdadu ili dve godine unazada,ili 300 ili 400 na istok, pa je negde baceno na samu borbu, taktiku itd, negde na zivotopis osvajaca ili branilaca, negde na zivot ljudi, muke i patnje, borba za prezivljavanje glavnih protagonista, pa imamo diverzantske, spijunske, pokret otpora, pa onda neke sa elementima trilera i drugih zanrova novi kineski i Црна књига pa susta suprotnost i najgore vezane za logore, onda neke specificne npr. El laberinto del fauno (2006), ima ih jos. Evo Jolix je pomenuo Paths of Glory, isto su mi dobri od Kjubrika i Full Metal Jacket i `blesavi` Dr. Strangelove or:.... A secam se da mi je npr. La vita e bella bio tada tuzan, slicana emocija radnja i kraj npr. The Boy in the Striped Pyjamas (2008). Isto je dobar i puppet sto je naveo Idi i smotri. Mislim da prva dva filma koja sam gledao su Casablanca i The Last Emperor. Secam se da mi je sto se borbe i operacije tice jedan od prvih filmova kojih se i danas secam mislim da sam gledao u osmom razredu The Longest Day (1962). Tako evo ukratko pa nekoliko filmova.
Ažurirao AlexDeLarge - 26.Svibanj/May.2022 u 13:21 |
|
![]() |
|
ivanjeli
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 21:49 |
|
The Human Condition je najbolji ratni(anti-ratni film) koji sam gledao. Protagonist pokusava da uradi nesto dobro, ali okolnosti su takvi(naravno rat) da su sve pokusalji uzalud, poedinac je nemocan protiv okolnosti. Negde sam procitao i da je jedan od najpesimisticni filmovi ikada snimljenI(i jedan od najduzih ako se sva tri dela gledaju kako jedan traje vise od 9 sati).
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2022 u 22:29 |
To bese od Kobayashi-a trilogija tamo negde krajem pedesetih sto je radjen po knjigama. To sam nešto i gledao,kao kroz maglu jer sam prešao na Seppuku što je posle Miike rimejkovao.
Ažurirao AlexDeLarge - 26.Svibanj/May.2022 u 22:34 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |