| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Bumchoiwaui junjaeng AKA Nameless Gangster (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Bumchoiwaui junjaeng AKA Nameless Gangster (2012)Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2012 u 20:13 |
![]() IMDB WIKIPEDIA TITL ŽANR: krimi, triler REŽIJA: Yun Jong-bin SCENARIO: Yun Jong-bin ULOGE: Choi Min-shik......................... Choi Ik-hyun Ha Jung-woo.......................... Choi Hyung-bae Jo Jin-woong.......................... Kim Pan-ho Bezimeni gangster je film temeljen na istinitim događajima koji su se odigrali u Južnoj Koreji krajem '80-ih kada je organizovani kriminal toliko uzeo maha u južnokorejskom društvu da je sam predsjednik države proglasio rat istom. Ovaj film se može posmatrati i kao južnokorejski Dobri momci ili pak Kum u nešto manjem obimu. Choi Min-shik ponovo briljira u glavnoj ulozi carinika koji se odjednom nađe u gangsterskom svijetu i munjevito se penje ka njegovom vrhu samo da bi još brže pao na njegovo dno. |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2012 u 20:15 |
|
Baš dobar film. Nije u rangu sa nekim drugim korejskim filmovima i vjerovatno ga Korejci bolje shvaćaju nego mi jer su prošli kroz te događaje, ali vrlo dobar film. Doduše, Min-shik mu svojom glumom daje koju ocjenu više.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
MARIN88
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2012 u 18:06 |
|
Film je odličan, i puno ti fala na prijevodu
Svaka čast, bravo ![]() |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2012 u 19:04 |
|
Ja sam očekivao više, mada, sviđa mi se ta "osovina" koja se okreće oko glavnog junaka koji nije ni najjači, ni najpametniji, ni naj... a opet uspeva da "pliva" i ispliva... Min shik razvalio!
|
|
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2012 u 00:09 |
|
Očekivao sam i ja više, Šefe, ali zadovoljava.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 21:24 |
|
Baš ukratko, film koji mi se svideo, komentar bi bio sličan kao što napisao darije, samo malo opširniji, ali nema potrebe. Često sam ga tih godina preporučivao, mada sad gledam da od 2004 broj filmova ima pa skoro eksponencijalni rast (2018-2021 tu je skoro konstantan broj), pa ko nije , može komotno da pogleda
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2022 u 11:04 |
|
Kakav je ovo ljigavac od čoveka, kukala mu majka.
![]() Uspon i pad tipa u Busanskom, da kažemo, podzemlju, u vreme diktature, sav u "burazerskim" šemama, u preslikanim odnosima i karakterima (i) iz naše sredine, sve ono što mi okreće utrobu decenijama, ambicije bez pokrića, pohlepa, izdaje, malograđanština, korupcija, nigde petlje ni obraza, "daj, daj, još, još" a sve to u sjajnoj roli Choi Min-sika. Solidan gangsterski antiep
pre svega baš zbog glumca, hajde delom i zbog samog vremena i situacije koja je omogućavala da takvo jedno "meso" od čoveka dosegne kakav položaj, uticaj, delom i moć, iako, rekoh, krajnje univerzalna priča, dobar i uvid za deo današnje dečurlije koja se zna diviti kojekakvim ljigama u nekom suludom romantizovanju mase krimosa, gde često zapravo nema ni reči o kakvom buntovnom odmetništvu, viteštvu, kakvoj crnoj tek plemenitosti i časti, i kakvim već idiotarijama su nas bombardovali mediji i besmislene urbane legende. Naš antijunak je sav u besramnoj manipulaciji, zloupotrebama svega i svakoga, kompleksima, šlepovanju kraj drugih, moćnijih, tek možda manje pohlepnim od njega, odvratan na kub. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2022 u 11:24 |
|
Upravo to, Darije je i zapoceo, ti razradio, oko glavnog lika, mada ovde mislim da sto se manje zna o njemu samom da je zanimljivije kad pocne da `prsti` po svemu nabrojanom ;) zato i nisam pisao ( dobro cesto nisam dosledan u tom pisanju, nekad ono samo dobar, svideo mi se ,preporuka, eto jedan od poslednjih koji si komentarisao Voice of Silence , a nekad i previse pa se pitam da li sam trebao), da uopstena prica `Nasi dani` i samo ciklusi, I da odlicna glumacka ekipa,
Ažurirao AlexDeLarge - 25.Prosinac/Dec.2022 u 11:35 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2022 u 12:02 |
|
Nije ovo jedan od onih filmova gde se mora prećutati bog zna šta, ne bazira se na obrtima, dok i posle osnovnog zapleta koji je verovatno u svakom mogućem sinopsisu, ne slede iznenađenja, tek detalji same priče u koje ni ja nisam ulazio. Vremenom se nauči šta može biti dovoljno, šta naglasiti, u šta ne ulaziti, šta će pokvariti doživljaj, šta oterati gledatelja, šta eventualno zaintrigirati. Samo obogatih sinopsis i dadoh nešto svoje, ličnije. Zbilja mi je mrsko pisati recenzije, ovim tempom je i teško izvodljivo, mahom koristim forum kao svoj dnevnik gledanja filmova
pružim uvid u to šta je za mene to što sam zapravo gledao, ako još uspem da budem što ličniji mogu sa utiskom, i puna kapa. I opet ne mogu da stignem da se javim u temi svakog ovih dana/noći odgledanog filma Mudar je i praktičan beogradski npr.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |