Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Chinatown (1974)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Chinatown (1974)

Chinatown

Chinatown (1974)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1974

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

130 min

Režija:

Roman Polanski

Scenarij:

Roman Polanski
, Robert Towne

Glavne uloge:

Jack Nicholson
  >  J.J. Gittes
Roman Polanski
  >  Man with Knife
Faye Dunaway
  >  Evelyn Mulwray
John Huston
  >  Noah Cross
Diane Ladd
  >  Ida Sessions
Richard Bakalyan
  >  Loach
Bruce Glover
  >  Duffy
John Hillerman
  >  Yelburton
Nandu Hinds
  >  Sophie
James Hong
  >  Evelyn's Butler
Roy Jenson
  >  Mulvihill
Perry Lopez
  >  Escobar
Joe Mantell
  >  Walsh
James O'Rear
  >  Lawyer (as James O'Reare)
Darrell Zwerling
  >  Hollis Mulwray

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Chinatown (1974)
    Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2011 u 20:43

Chinatown (1974)

Žanr: Krimi, Drama, Misterija

Režija: Roman Polanski

Jezik: Engleski, Španski

Uloge: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez, John Hillerman

Trajanje: 130 min

Kultni film Romana Polanskog iz 1974. godine. Priča, smeštena u Los Anđeles tridesetih godina, inspirisana je istorijskim razmiricama oko prava na zemlju i vodu koje su besnele u Južnoj Kaliforniji, između 1910. i 1920. godine.

Film je nominovan za jedanaest Oskara, a pobedio je u kategoriji najboljeg originalnog scenarija.

Kineska četvrt 1991. godine je izabrana za čuvanje u Nacionalnom filmskom arhivu Sjedinjenih Američkih Država kao kulturno i istorijsko dobro.

Krajem tridesetih godina, u Los Anđelesu, privatnog detektiva Džejka unajmi gospođa Malvej, da otkrije da li se njen suprug Holis, lokalni bogataš i biznismen, viđa sa drugom ženom.

Iznenada, pojavi se i druga žena koja se, takođe, predstavi kao navodna gospođa Malvej, preteći mu, ako ne ostavi slučaj.

Usprkos pretnji, Džejk nastavlja da radi na slučaju, polako otkrivajući složenu igru u vezi sa licencom oko gradske vode, korupciju i preprodaju zemljišta, u šta je upleteno i jedno ubistvo.

Izvor: http://www.rts.rs

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0071315/

TITLOVI

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2022 u 23:25
U dosta drugih filmova pominju dati film, ili prepricavaju deo radnje, citiraju odrednjene recenice, slicno je i slucaju npr. kultnog filma Casablanca, ali i drugih. Tako da je ovo film koji svakako treba pogledati. Naravno licno misljenje, i eto nakon neke diskusije sa prijateljima, evo dodah, valjda se podrazumeva.

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Svibanj/May.2022 u 15:01
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 00:01
Ne treba.
Polanski najprije nek odguli ćuzu, onda možemo.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 00:06
Komentar je totalno bez argumenata, već je diskutovano u drugoj temi, tako da Joxer ti ne moraš, ostali mogu.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 13:28
U kojoj temi.
Argument sam dao. Dovoljno je briljantnih filmskih umjetnika da se izbjegava bjegunac od pravde kojega podržava weinsteinov dio prolivuda jer su isti ko on.
Očekivano doduše, ti isti ameri, a i rusi, koriste neljudske pokuse Unita 731 čije su pripadnike abolirali umjesto da ih posmiču na licu mjesta kao što bi napravio otac cure da Polanski nije zbrisao.
A rješenje je vrlo jednostavno. Vrati se frajeru, odguli ćuzu i ekstra, onda ćem gledati.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:25
U temi gde je bila priča i oko Kevin Spacey-a ( i njegove filmove nećemo da gledamo, takođe, zar ne?, ili možda filmove gde glumi  Russell Crowe, itd.) zaboravih koji je film. Ne sudi se ovde čoveku, već iznose komentari o negovom radu i delu u oblasti kinematografije, i da baš će pred 89. rođendan da ide u zatvor, ali dobro ti preskači, ostali će gledati ili su već gledali.

A to za Unit 731, pomenuo  si nešto  hajde da pogađam kod filma Svart krabba i za Rusiju,  ali mnogo znam o tome, i ljude koji su eksperti iz te oblasti ne samo naši i strani, pa se diskutovalo, a i pristustvovao sam raspravama, ali ovaj forum ( uopšteno forum, društvene mreže) nije za to , samo usmeno sučeljavanje sa utemeljenim argumentima i analizama.

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Svibanj/May.2022 u 14:40
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:28
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Argument sam dao. Dovoljno je briljantnih filmskih umjetnika da se izbjegava bjegunac od pravde kojega podržava weinsteinov dio prolivuda jer su isti ko on.
Očekivano doduše, ti isti ameri, a i rusi, koriste neljudske pokuse Unita 731 čije su pripadnike abolirali umjesto da ih posmiču na licu mjesta kao što bi napravio otac cure da Polanski nije zbrisao.
A rješenje je vrlo jednostavno. Vrati se frajeru, odguli ćuzu i ekstra, onda ćem gledati.

Neko može da odvoji umetnika od čoveka, mada u slučaju Polanskog-ko zna šta se zapravo dešavalo, odbijam da biram nekakve strane, jezivo bi bilo prema žrtvi mada i prema njemu ukoliko nije zapravo kriv. Zato su tu sudovi, ne znam zašto to nije regulisao odavno, kriv ili nedužan, trebalo je. Mada, i to je napamet. Radije bih se bavio njegovim filmovima (Chinatown nisam voleo ikada btw)

Weinsten mi se može gaditi ali neću sada ignorisati gomilu filmova nekadašnjeg Miramax-a zbog nekog tamo idiota. Dok, eto, istovremeno, recimo ne mogu da svarim više ni jednu pesmu Riblje Čorbe zbog simbola koje je onaj kačio na sebe (o stavovima da ne počinjem tek). Tako da...zavisi od slučaja do slučaja. Svejedno ne mogu kriviti npr Tarantina, niti ne gledati sve te sjajne filmove jer je iza njih stajao Weinstein.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:39
Upravo se slična priča vrtela i oko filma valjda gde glumi Kevin Spacey-i. Ja smatram da film treba pogledati, tebi se Puppet dati ne svidja ok, ali to ne treba i opet priča o Polanskom, ma hajdem neću se više ni osvratati.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:43
Pa ja i ne znam čemu, već si rekao to iznad. Samo se nerviraš opet oko nebitnih stvari. LOL Dok sam ja svakako odgovarao Joxu Wink pisali smo istovremeno, no dok ja ispiskaram svoje LOL ispalo je da je tvoj post iznad mojeg ali nije bilo tebi upućeno. 

Naravno da je ok što mi se poneki film ne sviđa i ne volim sve, ne znam da li treba ili ne treba ali tako mu je to LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 15:05
Ma naravno, nego treba omoguciti fusnotu u  formi za komentar i tu onda navesti zanr, reditelje, producente koje treba u startu preskocit i nikako ne pratiti ili gledati, ni pod tackom raznoWink 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 15:13
Ma blesavi se Jox, makar mu ja ne verujem da bi ignorisao sve što je ovaj radio zbog nekog tamo greha (ako je i to) iz prošlosti. Nije do stava, navika i svakodnevnog izbora Polanskog (za razliku od nekih drugih ljudi), opet ne ulazeći u nešto što ne mogu ikako znati, prosto nije ista svačija priča, niti mogu baš tek tako svi u isti koš. 

U ime pa protesta, sasvim je u redu da se čuje i glas protiv, slagali se ili ne, šta ima veze. Wink
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 16:10
Ne znam ništa za spaceya osim da je na sudu. Je li presuda donešena također ne znam, ali ako jest i ako je on zbrisao negdje samo da ne ide u bajbok, e onda bi to bio Polanski2.
Trenutno se vodi i proces kontra Deppa, ali presude još nema, eto još jedan slučaj, ali ni ovdje Depp nije utekao nigdje.
Weinstein je u ćuzi i plaća dug društvu, ne špancira u ne znam, Azerbejdžanu.

Jednostavno nije isto.
"Frajerčina" je pobjegao pravdi i pokazuje srednji prst. Meni to smeta. Kraj filma.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2022 u 03:13
Dva puta ništa jednako ništa....Za tebe je kraj filma, game over ,za druge nije, i pomiri se sa tim, i idemo dalje,

Ažurirao AlexDeLarge - 16.Svibanj/May.2022 u 03:25
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2022 u 08:34
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Trenutno se vodi i proces kontra Deppa, ali presude još nema, eto još jedan slučaj, ali ni ovdje Depp nije utekao nigdje. 
Ne vodi se proces kontra Deppa, nego je Depp tužio Amber Heard za klevetu i traži odštetu.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2022 u 11:04
Ma dobro, ne pratim pa ne znam, vodi se proces protiv Amber, uglavnom se vodi i nitko tu nije upalio motore i otišao na ladanje.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2022 u 23:08
Mnogo dobar film.
Što napadate reditelja?
Džez Nikolsin je lud!
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2022 u 21:33
MIzi, Jox, kakvo je vreme kod vas?  Wink

---------------
Papi, vidimo se kafani, opušteno. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,207 sekundi.