| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Reset (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Reset (2022)Objavljeno: 13.Svibanj/May.2022 u 23:06 |
|
Seriju prevodi nesko77 ✨
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2022 u 19:46 |
|
Ukratko time loop i whodunit serija, sa dramskim delom, bazirana na knjizi. Svidela mi se i to je uz prethodno, i 3 poruke autora, najbitnije. Opis pa mozda bih ga drugacije napisao, ali u prve dve epizode videcete nacin reset-a, sta povlaci za sobom, da li je sudar autobusa i cisterne izazvao eksploziju ili je ipak bomba, a rade sa policijom da bi sprecili eksploziju i izasli iz petlje, kakva je konkretno uloga policije, ima i dodatak, itd. E sad gluma glavne junakinje mi je dobra, glavnog lika nije (mislim, ali ko ce ga znati , mislim da su npr detektiv ili pak jedan drugi lik mogli bolje da iznesu ulogu), kapetan Zang (ili je Kang ili Zang) odlican, i drugi likovi. Moglo je da se skrati komotno za npr. dve-tri epizode, ima nekih nepotrebnih razvlacenja, mozda su mogli dodatno da zakomplikuju, ali dobro stvar ukusa. Retrospekcije su mi dobre za gledaoce taman da se ne gubi na dinamici a opet obogati narativ, dramski deo ok, posebno pri kraju, dobre su bar tri poruke koje su autori uputili. Neke stvari mi nisu jasne, to ne utice nesto na seriju, jedna direktno sa pocetka, a druge tokom serije u smislu zasto je to bitno. Medjutim prva je zanimljiva i verovatno je narativni trik , (jos jednu stvar sam ocekivao na kraju ali dobro ne mari samo bi produzili seriju za jos jednu epizodu) a mozda su i ostale. Neke naivnosti cu pripisati da se razvije dramaturski deo. Sve u svemu preporuka za seriju uopsteno, u krajnjem slucaju je osvezenje, mada gledao sam dve serije i dosta filmova, ko zna kakav bi utisak bio da je izasla npr. pre 20 godina, npr. pre serije Day break (2006), mada je približnija njoj koliko me secanje sluzi, nego npr. Russian Doll (2019), ili pre nekih drugih filmova.
Ažurirao AlexDeLarge - 29.Svibanj/May.2022 u 22:01 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2022 u 20:01 |
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 11:37 |
Ima samo kinesko izdanje 1.maj. 2021, 379 strana i engleski naziv je
The Beginning, ovo bi bilo sigurno zanimljivo da se prevede. |
|
![]() |
|
ProtivuNeukusa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 02:54 |
|
Odgledao sam ja ovo, jedna simpatična serijica koja izmiče nekim klasičnim kineskim šablonima toliko da sam mislio da je japanska ili korejska dok nisam obratio pažnju na poreklo. Mislim da je autor sledio i neke zapadnjačke atribute. Samo treba imati malo strpljenja da se odgleda 15 epizoda, koliko mislim da ima. U svakom slučaju, u smrti filma jedino još poneka serija i i ponese neku vrstu smisla.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |