| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Too Old To Die Young (2018) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Too Old To Die Young (2018)Objavljeno: 29.Svibanj/May.2018 u 05:29 |
|
|
Too Old To Die Young (2018–)
|
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2019 u 02:09 |
|
|
|
||
![]() |
||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2019 u 22:07 |
|
|
Seriju prevodi adm1r 👍
|
||
![]() |
||
adm1r
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2015 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 2853 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2019 u 12:58 |
|
|
Serija prevedena
|
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2020 u 02:26 |
|
|
Prvo da se zazhvalim na prevodu. Odgledao sam prvu epizodu i zadovoljan sam viđenim. Refn je, sudeći po prvoj epizodi, snimio seriju koja je ekstrakt svega onog što je ranije radio. Da li je prvi utisak varljiv ili ne znaću uskoro.
|
||
![]() |
||
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 09:29 |
|
|
Ko ne traži da mu se sve sažvaće, objasni i logički poređa, neka nađe nekih pola dana vremena da, bože me prosti, izbindžuje ovo remek delo. Ko voli, sigurno neće zažaliti.
Deset epizoda, koje iz nekog razloga nose nazive tarot karata, dvadesetak "većih od života" likova, slika sveta čas mučno realistična, čas do ivice kiča stilizovana, vinjete koje po bizarnosti stoje rame uz rame sa Tvin Piksom, relativizovanje morala i brutalno nasilje kao put do pročišćenja... Što bi rekao jedan moj prijatelj, ovo nije film, ovo je magija. Dugi kadrovi, statični i bezizražajni likovi, enterijeri u kojima dominiraju široke pastelno obojene površine, po minut čekanja da se nastavi neki ionako trivijalan dijalog, dugo trajanje epizoda, sve su to razlozi da se ovo ne preporučuje gledaocu koji je u žurbi i nestrpljivo čeka da se nešto konačno desi. Poslednja polusatna epizoda mi nekako visi, kao da je nakalemljena. Doduše, tu nam čarobnica Dijana (rimska boginja lova) objašnjava da dolazi svet u kome će "samo neki imati sve, a većina neće imati ništa", gde će se slaviti neznanje, poroci i nihilizam, ali možda je moglo i bez toga. Ili nam je jasno stavljeno do znanja da žene kako znaju i umeju moraju da spasu ovaj svet. Čestitke Admiru za prevod. ![]() |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2020 u 22:02 |
|
|
Nema se šta dodati prethodnom komentaru osim da se Refnovo drugovanje sa Hodorovoskim višestruko isplatilo. Bukvalno smo svi na dobitku, prvenstveno gledaoci poput mene uključujući i pomenuti dvojac. Dugo sam bio u dilemi zašto je Refn napravio zaokret u svom filmskom izrazu. Pitao sam se a onda se odgovor sam ponudio na početku dokumentarca o Hodorovskom kad se reditelj istog, Pavič, sudario sa Refnom na vratima. Hodorovski je moralni pobednik čiji je uticaj na film, i pop kulturu uopšte, nemerljiv. Refn je u seriji uspeo samo jedno što Hodorovski nije mogao, skupio je pare i prikazao čitavu galeriju likova koji se teško mofu opisati, treba ipak to videti. Od šefa pandurske stanice koji parira montipajtonovcima do ekstremno nasilnih likova i njihovih mutnih i bizarnih rabota. |
||
![]() |
||
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Listopad/Oct.2020 u 14:52 |
|
|
Pogledao sam nocas prvu epizodu ovog desetodelnog filma, kako ga je Refn vec osmislio i moram iskreno da kazem, da nisam trepnuo.Vizuelno, zvucno, nacin glume.Da ne duzim nakon starta ali skoro ne videh nesto ovako cudesno dobro.Inace, Refna obozavam.
|
||
![]() |
||
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2020 u 19:01 |
|
|
Ono sto rekose prijatelji sa foruma u komentarima iznad, sve stoji.Ja bih jos dodao i moj utisak.Hmmmmm.Tesko je recima docarati vidjeno.Obavezna lektira.Sa svakog.Zasto?Eto zato jer se ovako nesto veoma retko moze doziveti.Ovo je umetnost.Ovo je vizuelna magija, ovo je audio psihodelija, ovo je krvavo surovo, ovo je perverzno, ovo opcinjava.Refn je ovim sam sebi postavio tako visoke norme, da se malo bojim, da sa ovim ne sagori u kasnijem stvaralastvu.Najiskrenije se nadam da nece a u tom slucaju postaje legenda ove umetnosti ako to vec sada nije.Gledajte ovo u osami, bez ikakvog ali ikakvog, ometanja sa strane.Samo tako mozete potpuno uroniti u ovaj vrtlog i doziveti uradak na pravi nacin.Hvala na prevodu
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2021 u 14:25 |
|
|
Ok mi je sve maltene sve, ali po mom misljenju stavrno preterase u velikom broju scena sa duzinom trajanja koje po mom misljenju nisu bitne. To me podseti kao da gledam pozorisni komad ili su se igrali sa metrickom montazom, i to mi bar trenutno nije za seriju od deset epizoda, od po sat i po . Ali stvar ukusa,
|
||
![]() |
||
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 20:14 |
|
|
Žao mi je što mi tv ima samo ubrzanje do 32, jer ovu seriju treba gledati sa ubrzanjem od barem 64 koliko je spora
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2024 u 22:58 |
|
|
Pogledacu ovo. Nicoals ume da se izgubi u svom ego tripu sa sporim kadrovima. Oni su za mene imali opravdanje u Vanhala rising. Odkad je otisao u Usa , sledi njegov pad. Drive mi je slab film a onaj Only good forgives je sranje kakvo se retko srece. Od tad ga nisam dalje pratio.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |