Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Audition (1999)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Audition (1999)

Ôdishon

Ôdishon (1999)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Audicija

Godina:

1999

Žanr:

drama, misterij, horor

Trajanje:

115 min

Režija:

Takashi Miike

Scenarij:

Ryû Murakami
, Daisuke Tengan

Glavne uloge:

Yuriko Hirooka
  >  Michiyo Yanagida
Renji Ishibashi
  >  Old man in wheelchair
Ryô Ishibashi
  >  Shigeharu Aoyama
Ayaka Izumi
  >  Asami as a child
Fumiyo Kohinata
  >  TV station presenter
Miyuki Matsuda
  >  Ryoko Aoyama
Jun Kunimura
  >  Yasuhisa Yoshikawa
Ken Mitsuishi
  >  Director
Misato Nakamura
  >  Misuzu Takagi
Toshie Negishi
  >  Rie
Ren Ôsugi
  >  Shimada (as Ren Ôsugi)
Shigeru Saiki
  >  Toastmaster
Tetsu Sawaki
  >  Shigehiko Aoyama
Eihi Shiina
  >  Asami Yamazaki
Yuuto Arima
  >  Shigehiko as a child

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Audition (1999)
    Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 10:01
Audition (1999) aka Ôdishon

Audition (1999) - IMDb

Režiser: Takashi Miike

Scenarista: Daisuke Tengan po istoimenoj noveli Ryûa Murakamija

Uloge: Ryo Ishibashi ... Shigeharu Aoyama
     Eihi Shiina    ... Asami Yamazaki
         Tetsu Sawaki ... Shigehiko Aoyama
          Jun Kunimura ... Yasuhisa Yoshikawa

Radnja:

Usamljeni udovac, čiji sin jedinac planira da se u skorije vreme iseli iz kuće, izjada se svom prijatelju i kolegi koji je filmski producent i koga to inspiriše da održi audiciju za nepostojeći film kako bi udovac mogao da izabere potencijalnu mladu od prijavljenih kandidatkinja. Udovac se zaljubljuje u jednu od njih, mladu ženu koja ga potpuno fascinira. Međutim, prvi utisak često može biti užasno pogrešan...  

Osvrt:

"Ôdishon" ("Audicija") je japanska horor drama čuvenog režisera Takashi Miikea. Film je snimljen po istoimenoj noveli, a vremenom je stekao kultni status, naročito kod publike sa zapada. Kao i svaki japanski film, i ovaj ima kompleksnu i komplikovanu radnju koju dodatno zamrse vizije glavnog lika, ali ni to, ni dosadna prva polovina filma, nisu poremetili krajnji utisak koji je "Ôdishon" ostavio na mene.   Radi se, bar kada je reč o završnici filma, o izuzetno brutalnom filmu, sa perfektnom režijom i glumom i zanimljivim obrtom u priči. Sumorna atmosfera, u kombinaciji sa pomalo nadrealnim scenama je najjači adut filma. Ali svakako, najupečatljiviji deo filma je ozloglašena scena mučenja koja je prikazana uznemirujuće realno i propraćena odličnim zvučnim efektima. Evo, i sad kad se setim te scene prođu me žmarci i zgrči mi se želudac. Iako nisam ljubitelj, bolje da napišem, iako ne podnosim "torture" filmove, ovaj odskače od ostalih, jer deluje dosta realniji. Svemu tome doprinosi i realno prikazana, već pomenuta, sumorna današnjica u kojoj žive Japanci.   Ono što je zanimljivo u vezi "Ôdishon"-a je da su John Landis i Rob Zombie izjavili da je film ekstremno uznemirujuć. Mislim da je to dovoljna preporuka da ga pogledate.

Prevodi

http://hororfilmovi.blog.rs

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2022 u 20:23
Ne bih duzio, mada vidim da ima osvrt, ali bih ga samo odgledao jer je po mom misljenju odlican film, Preporuka.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2022 u 20:30
Tja, da je forum pravi imali bismo temu i glasanje "najluđi Miikeov film". Wink

Nije on bezgrešan naravno, ima promašaja, ali bogami kako bi se kod nas reklo, gdje je on prošao, trava više nije narasla. Evil Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2022 u 21:23
Pročitah i knjigu  Rju Murakamija -Audicija. Odlična je a nije obimna. Pa tako preporuka i za knjigu,  i Miike-ov film, ima razlike taman da mi se svidi i film i knjiga.

Ažurirao AlexDeLarge - 20.Travanj/Apr.2022 u 21:22
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 16:36
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Pročitah i knjigu  Rju Murakamija -Audicija. 

Danas sam baš, u autobusu, počeo da čitam njegovu "U miso supi". Vrlo pitko deluje. Pričao o dvadesetogodišnjaku koji je kakav turistički sex vodič za strance, te se susreće sa, verujem da će ispasti, američkim psihopatom-ubicom u toj seks turi kroz noćni život. Krenuo da je prelistam samo, no nisam mogao da prestanem da je čitam. Kako bilo, kada je završim naškrabaću već nešto u odgovarajućoj (knjiškoj) temi. 

U miso supi
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 17:07
Nisam je čitao imam je u planu, posle Nikad Čovek (No Longer Human) Đunđi Ita da vidim kakva je.  Audicija je rasprodata pa sam je pozajmio od prijatelja, mislim da je Booka izdala četiri  njegove knjige . Tanesi sad nešto pokušava sa Japancima, Čarobnjaci su takodje pored Darkwood-a najavili tri mange Oštrica besmrtnika, Tokijski osvetnici Wink i Alita-Borbeni Andjeo.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Travanj/Apr.2022 u 19:39
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 17:14
Mislim da nemam Audiciju, pogledaću, dok je "U miso supi" definitivno Booka. 
Tiraž svega 500 primeraka Unhappy
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 17:19
Nešto Karaoke strave i  čini mi se Plavo, dal sigurno ili gotovo prozirno. I  Audicija je Booka nisam gledao tiraž , vratio sam je već.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.