| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Outfit (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: The Outfit (2022)Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 10:05 |
|
Meni je zanimljiv film možda što sam posle dužeg vremena gledao jedan takav o mafiji iz pedesetih godina. Dakle na prvom mestu nije biografski, originalan je scenario, i dodatak žanru je triler. Dosta sam gledao (što biografskih, što inspirisanih, baziranih na..., ali i fikciije) filmova i serija što se tiče italijanske mafije u Americi, ali ipak mi se svideo film. Radnja se odvija samo u krojačkoj radnji u Čikagu, tj. glavni deo radnje je tokom jednog dana 1956. godine. Praktično ovo mi deluje kao pozorišna predstava a takva mi je je i gluma na prvom mestu Sir Mark Rylance-a, kao iz psihologije preslikan temperament iz stvarnog života, pa i ostalih, ali nije na podjednakom nivou, a dok sam gledao činilo mi se da je remasterovan film iz npr. osamdesetih, devedesetih tako sam neki utisak stekao. Isto i glumaca nema puno, svega 6-7, troje od njih ulaze u priču kako film odmiče. Preostali su nebitni. Priča prati krojača Leonard-a, koji je bio krojač u poznatoj ulici Savile Row u Londonu, a kasnije vlasnika muške krojačke radnje po meri u Čikagu koji je od dolaska počeo da šije odela šefu jedne bande, kasnije i ostalima članovima, a radnja postala `paravan`za neke poslove bande. Banda je u vezi sa organizovanom kriminalnom organizacijom Outfit (Chicago Outfit stvarna organanizacija koja je uspon postigla dvadesetih godina prošlog veka sa Johnny Torrio-m i Al Capone-om), a zaplet počinje kada banda dobije paket od Outfit-a koji otkriva da nešto ne štima u njihovim redovima. Pored navedenih žanrova je i triler, kakav to je stvar ukusa. Spora je radnja, ali obrti daju na dinamici. Odgovarao bi mi da je bio dinamičniji. Kraj je mogao bolje da se uradi u smislu da se izbaci jedna naivnost, tj. moglo je kreativnije, a da se dobije ono što su scenaristi zamislili. Pošto sam gledao dosta dokumentaraca o mafiji tokom dvadesetog veka u Americi ( vidi se i deo priče od kojih je najpoznatija vezana za Harlem, mada bilo je i na drugim mestima, iz dvadesetih godina prošlog veka), neke stvari su mi ok, neke nisu, da ne odem u spoilr-e, drugačije bih malo uradio ali to kada ja budem radio ![]() originalni scenario. Mada i volim da nosim odela, šio sam ih kod krojača pa možda mi se svidela i ta priča. Dakle u suštini meni se svideo film, a pritom ne mogu ni da pretpostavim kakve će utiske drugi imati.
Ažurirao AlexDeLarge - 08.Travanj/Apr.2022 u 11:48 |
|
![]() |
|
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 11:31 |
|
Sinoć sam ga i ja pogledao mogu reć da je film super malo nešto drugačije šta je i trebalo...jer sve nekako sa filmovima zadnje 2.godine otišlo naopako...film drži pažnju i to je najvažnije od svega svakako bi ga preporučio svakome...hvala Bambiu kao uvijek šta misli na nas...
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 19:36 |
|
Šio mi ga Đura
![]() Gledaće se mafiosi i krojači, gledalo se daleko grđe, mada nisam to hteo, već tek da te pohvalim Alex. Što se više piše, osvrti bivaju sve bolji, konkretniji, jasniji, stilski lepši, ličniji, celovitiji. ![]() Čovek (pa i ovakav) zbilja poželi da pogleda film.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 20:47 |
Ko drugi do Đura`frizura` ![]() Pa da samo što što do skora nisam pisao, već smo uz pićance diskutovali o filmovima. U poslednje vreme više o knjigama i nekim drugim stvarima npr. sportu ili muzici. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 20:54 |
|
Ako vala, ja pa volim da ćutim sa ljudima, naći ih za lepotu zajedničkog ćutanja je sve teže, dok mi recimo puki zagrljaji znače više od hiljadu reči. Ne znam zašto je ( sa ćutanjem tj, zagrljaji su valjda svima oki) tako, zbilja. Ne mislim da je sve rečeno, ne fali ni reči, tema, ma čega, tek mi, eto, sve više prijaju tišine. Možda je prolazno, ko da zna.
|
|
![]() |
|
s.t.a.l.k.e.r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2022 u 11:56 |
|
Odličan film ..... šteta za neiskorištenih dosadnih prvih pola sata.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 11:44 |
|
Dobar, svidela mi se postavka, vrlo dobar Rylance, podseća na filmove sedamdesetih, što je dodatni plus meni ali mi se lik krojača baš ne sviđa, ne volim takve ljude, blago rečeno, čak mi ni obrt u finalu nije išta pomogao, no to sve je ipak sa krajnje lične strane, film je, sam po sebi, sasvim dobar.
|
|
![]() |
|
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
∞ №Guy ∞ Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 4083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 00:35 |
|
Svideo mi se ovaj film, vrlo dobar triler, nego mogli su da malo izade iz ona krojacnica sa neke scene.
Recimo kad su ubili onaj sef mafije, mogli su da prikaze pucnjava i jos po nesto.
Ažurirao Numberguy - 25.Travanj/Apr.2022 u 00:48 |
|
![]() |
|
![]() |
|
dzems0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 20:42 |
|
Gluma loša, nelogičnosti i rupa koliko god hoćeš.... I sve je to i moglo nekako da prođe sve do KATASTROFALNOG kraja filma! Kod mene ne dobija prelaznu ocenu. 5/10
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2022 u 14:31 |
|
Dobar film
|
|
![]() |
|
dakiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 07.Ožujak/Mar.2018 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 11 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 15:30 |
|
Priča kao priča i bože pomozi, nije da sam pao na dupe, ali me oduševljava kreativnost gde ti priča može biti toliko slikovito dočarana, a da se praktično ne izađe iz 100-ak kvadrata studija.
|
|
![]() |
|
DurmitoracŠljivo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2022 u 18:21 |
|
Priča je mogla da bude dobra , film mlak i loš , glumci onako .
|
|
![]() |
|
HiDe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2024 u 19:20 |
|
Movie description winns surely on the shit-fair
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 02:03 |
|
Movie description did not make me interested to watch it, instead it promises a turd
|
|
![]() |
|
Amer2639
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Studeni/Nov.2024 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2024 u 00:33 |
|
Prvi utisak okej. Prva polovina filma mi je slanije držala pažnju od druge. Neubedljiva gluma, priča dobra. 6/10.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |