Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Outfit (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Outfit (2022)

The Outfit

The Outfit (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Krojač

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

105 min

Režija:

Graham Moore

Scenarij:

Johnathan McClain
, Graham Moore

Glavne uloge:

Johnathan McClain
  >  FBI Agent
Mark Rylance
  >  Leonard
Michal Forejtek
  >  Gangster 2
Lauris Karklins
  >  Tall Customer
Ryan Hall
  >  Gangster 4
Scoop Wasserstein
  >  Customer
Michael Addo
  >  La Fontaine Bodyguard 2
Chiedu Agborh
  >  Violet's Bodyguard

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Outfit (2022)
    Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 10:05
Meni je zanimljiv film možda što sam posle dužeg vremena gledao jedan takav o mafiji iz pedesetih godina. Dakle na prvom mestu nije biografski, originalan je scenario, i dodatak žanru je triler.
Dosta sam gledao (što biografskih, što inspirisanih, baziranih na..., ali i fikciije)  filmova i serija što se tiče italijanske mafije u Americi, ali ipak mi se svideo film.

Radnja se odvija samo u krojačkoj radnji u Čikagu, tj. glavni deo radnje je tokom jednog dana 1956. godine. Praktično ovo mi deluje kao pozorišna predstava a takva mi je je i gluma na prvom mestu Sir Mark Rylance-a, kao iz psihologije preslikan temperament iz stvarnog života, pa i ostalih, ali nije na podjednakom nivou, a dok sam gledao činilo mi se da je remasterovan film iz npr. osamdesetih, devedesetih tako sam neki utisak stekao. Isto i glumaca nema puno, svega 6-7, troje od njih ulaze u priču kako film odmiče. Preostali su nebitni.

Priča prati krojača Leonard-a, koji je bio krojač u poznatoj ulici Savile Row u Londonu, a kasnije vlasnika muške krojačke radnje po meri u Čikagu koji je od dolaska  počeo da šije odela šefu jedne bande, kasnije i ostalima članovima,  a radnja postala `paravan`za neke poslove bande. Banda je  u vezi sa organizovanom kriminalnom organizacijom Outfit (Chicago Outfit stvarna organanizacija koja je uspon postigla dvadesetih godina prošlog veka sa Johnny Torrio-m i Al Capone-om), a zaplet počinje kada banda dobije paket od Outfit-a koji otkriva da nešto ne štima u njihovim redovima.

Pored navedenih žanrova je i triler, kakav to je stvar ukusa. Spora je radnja, ali obrti daju na dinamici. Odgovarao bi mi da je bio dinamičniji. Kraj je mogao bolje da se uradi u smislu da se izbaci jedna naivnost, tj. moglo je kreativnije, a da se dobije ono što su scenaristi zamislili.

Pošto sam gledao dosta dokumentaraca o mafiji tokom dvadesetog veka u Americi ( vidi se i deo priče od kojih je najpoznatija vezana za Harlem, mada bilo je i na drugim mestima, iz dvadesetih godina prošlog veka), neke stvari su mi ok, neke nisu, da ne odem u spoilr-e, drugačije bih malo uradio ali to kada ja budem radio SmileWinkoriginalni scenario. Mada i volim da nosim odela, šio sam ih kod krojača pa možda mi se svidela i ta priča.

Dakle u suštini meni se svideo film, a pritom ne mogu ni da pretpostavim kakve će utiske drugi imati.

Ažurirao AlexDeLarge - 08.Travanj/Apr.2022 u 11:48
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 11:31
Sinoć sam ga i ja pogledao mogu reć da je film super malo nešto drugačije šta je i trebalo...jer sve nekako sa filmovima zadnje 2.godine otišlo naopako...film drži pažnju i to je najvažnije od svega svakako bi ga preporučio svakome...hvala Bambiu kao uvijek šta misli na nas...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 19:36
Šio mi ga Đura Approve
Gledaće se mafiosi i krojači, gledalo se daleko grđe, mada nisam to hteo, već tek da te pohvalim Alex. 
Što se više piše, osvrti bivaju sve bolji, konkretniji, jasniji, stilski lepši, ličniji, celovitiji. Thumbs Up
Čovek (pa i ovakav) zbilja poželi da pogleda film. 

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 20:47
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Šio mi ga Đura Approve
Gledaće se mafiosi i krojači, gledalo se daleko grđe, mada nisam to hteo, već tek da te pohvalim Alex. 
Što se više piše, osvrti bivaju sve bolji, konkretniji, jasniji, stilski lepši, ličniji, celovitiji. Thumbs Up
Čovek (pa i ovakav) zbilja poželi da pogleda film. 

Ko drugi do Đura`frizura` Smile
Pa da samo što što do skora nisam pisao, već smo uz pićance diskutovali o filmovima.
U poslednje vreme više o knjigama i nekim drugim stvarima npr. sportu ili muzici.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2022 u 20:54
Ako vala, ja pa volim da ćutim sa ljudima, naći ih za lepotu zajedničkog ćutanja je sve teže, dok mi recimo puki zagrljaji znače više od hiljadu reči. Ne znam zašto je ( sa ćutanjem tj, zagrljaji su valjda svima oki) tako, zbilja. Ne mislim da je sve rečeno, ne fali ni reči, tema, ma čega, tek mi, eto, sve više prijaju tišine. Možda je prolazno, ko da zna. Smile
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2022 u 11:56
Odličan film ..... šteta za neiskorištenih dosadnih prvih pola sata.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 11:44
Dobar, svidela mi se postavka, vrlo dobar Rylance, podseća na filmove sedamdesetih, što je dodatni plus meni ali mi se lik krojača baš ne sviđa, ne volim takve ljude, blago rečeno, čak mi ni obrt u finalu nije išta pomogao, no to sve je ipak sa krajnje lične strane, film je, sam po sebi, sasvim dobar.  
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 00:35
Svideo mi se ovaj film, vrlo dobar triler, nego mogli su da malo izade iz ona krojacnica sa neke scene.
Recimo kad su ubili onaj sef mafije, mogli su da prikaze pucnjava i jos po nesto.

Ažurirao Numberguy - 25.Travanj/Apr.2022 u 00:48
How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
dzems0 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzems0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2022 u 20:42
Gluma loša, nelogičnosti i rupa koliko god hoćeš.... I sve je to i moglo nekako da prođe sve do KATASTROFALNOG kraja filma! Kod mene ne dobija prelaznu ocenu. 5/10
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2022 u 14:31
Dobar film
Na vrh
dakiva View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dakiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 15:30
Priča kao priča i bože pomozi, nije da sam pao na dupe, ali me oduševljava kreativnost gde ti priča može biti toliko slikovito dočarana, a da se praktično ne izađe iz 100-ak kvadrata studija. 
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2022 u 18:21
Priča je mogla da bude dobra , film mlak i loš , glumci onako .
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2024 u 19:20
Movie description winns surely on the shit-fair
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2024 u 02:03
Movie description did not make me interested to watch it, instead it promises a turd
Na vrh
Amer2639 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Amer2639 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2024 u 00:33
Prvi utisak okej. Prva polovina filma mi je slanije držala pažnju od druge. Neubedljiva gluma, priča dobra. 6/10.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.