| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La-i-eo (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: La-i-eo (2004)Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2022 u 21:00 |
|
Ovo je inače jedna od tri ili četiri (možda ima i više ne znam, samo drugačije dramatizacije) filmske adaptacije komičnog pozorišnog komada Ray Cooney-a, Run for Your Wife, koja je deset godina bila na repertoaru londonskog West End pozorišta i mislim kao komedija koja se najduže igrala, u nekoj engleskoj satiričnoj seriji se pričalo njoj. I korejci su imali svoj komad pre filma, i danas je aktuelna, a izvorna priča o bigamisti Džonu Smitu, vozaču taksija u Londonu. I ovde je osnova ista, ali razvoj na korejski način, čini mi se to drugi znaju bolje, specifično za neke korejske komedije iz 2004. godine ili tog perioda. U suštini meni je ovo simpatično i zabavno, ima dobrih fora, od polovine film je kao predstava, sa lgbt zajebancijama iskorišćenim za spinovanje i peripetije tj. u fazonu ko koga ovde j... , a i prevod je uvek zanimljiv. Možda sam subjektivan ali ja volim korejske komedije. Vidimo da ima i omaž Mladenu Deliću, Poljud, 1983. godina, Jugoslavija-Bugarska (3:2), kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje je odžrano u Francuskoj 1984. godine i kultno komentarisanje utakmice i reči koje se ne zaboravljaju, pa ono bitno, skraćeno: " ...Nema više vremena za bilo šta, nema vremena, 45:38, Vujović,.. gol.... ljudi moji. pa je li to moguće, ludnica, šta je ovo, ... pa ljudi šta je ovo, Radanović ... ". Ažurirao AlexDeLarge - 22.Ožujak/Mar.2022 u 22:48 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2022 u 22:38 |
|
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2022 u 22:57 |
|
Cela utakmica se reprizirala, nije samo kraj, celu je velemajstorski komentarisao.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2022 u 19:02 |
|
"Točno gde treba, mislim, za Bugare gde treba".
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |