| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Yume aka Akira Kurosawa's Dreams (1990) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Yume aka Akira Kurosawa's Dreams (1990)Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2012 u 23:07 |
Dreams (1990) - IMDbdrama fantastika SAD, Japan, 1990 Režija: Akira Kurosawa Scenarij: Akira Kurosawa Uloge: Akira Terao, Mitsuko Baisho, Toshie Negishi, Mieko Harada, Yoshitaka Zushi,Martin Scorsese Snovi, film proslavljenog japanskog redatelja Akire Kurosawe ("The Seven Samurai", "Yojimbo"), prikazuje osam različitih priča o životu, gubitku i povratku. U središtu prvog dijela je mladić (Mitsunori Izaki) koji je unatoč majčinu (Mitsuko Baisho) upozorenju gledao šumsko vjenčanje lisica. U drugom dijelu isti mladić razgovara s duhovima stabala breskve nakon što su ih ljudi okrutno posjekli. Slijedi san o grupi planinara koji se bore kako bi se vratili u kamp usred velike oluje. U četvrtom snu susrećemo muškarca (Akira Terao) koji u napuštenom tunelu upoznaje vojnika koji je odgovoran za smrt svojih drugova. Potom promatramo studenta likovne umjetnosti (Martin Scorsese) koji upoznaje Van Gogha i ulazi u svijet njegovih slika. Šesti i sedmi san predstavljaju noćne more. Jedan opisuje nuklearnu katastrofu koja prijeti Japanu, a druga postnuklearni svijet i mutante. U zadnjem snu Kurosawa susreće 103-godišnjaka (Chishu Ryu) u utopijskom selu. http://mojtv.hr Ažurirao Rea - 04.Sijecanj/Jan.2012 u 23:07 |
|
|
|
|
![]() |
|
AESON
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 18:29 |
|
Zvuči interesantno... vredi pogledati.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2022 u 20:17 |
|
Film koji svakako treba pogledati. Meni je odlican, posebno me je odusevila metafora sa kraja filma. E sada ne bih pisao vise jer bi to bila moja tumacenja i dozivljaji, jer ce sigurno svako doziveti na svoj nacin. Grubo, nema jedan narativ, vec segmente nadrealizma kroz koji prolazi unutrasnje "ja" , i prati kroz slike, zvukove i muziku ( priroda je zanimljiva i odnos prema njoj, tu ima jedan filozofski pogled sa kojim se slazem u potpunosti), putovanje od odrastanja, duhovnosti, umetnosti, strahova, smrti, ali ipak na kraju daje poruku, tj. iskazana misao iz filozofskog ucenja. Preporuka.
Ažurirao AlexDeLarge - 11.Ožujak/Mar.2022 u 21:11 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |