Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fleuve noir (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Fleuve noir (2018)

Fleuve noir

Fleuve noir (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

113 min

Režija:

Erick Zonca

Scenarij:

Erick Zonca
, Dror Mishani
, Lou de Fanget Signolet

Glavne uloge:

Élodie Bouchez
  >  Lola Bellaile
Vincent Cassel
  >  François Visconti
Charles Berling
  >  Marc
Romain Duris
  >  Yann Bellaile
Sandrine Kiberlain
  >  Solange Arnault
Nathalie Kousnetzoff
  >  Dorothée
David Léotard
  >  Frédéric
Florence Muller
  >  Arielle, la femme au bar
Jérôme Pouly
  >  Raphaël Arnault (as Jérôme Pouly de la Comédie Française)
Stéphan Wojtowicz
  >  Franck
Hafsia Herzi
  >  Chérifa
Stephane Cachelin
  >  Anthony
Laurent Bur
  >  Lolo
Sadek
  >  Sadi (as Sadek Bourguiba)
Lauréna Thellier
  >  Marie Arnalut
Alassane Diong
  >  Sécou
Redda Terki
  >  Eddy
Félix Back
  >  Denis Visconti

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Fleuve noir (2018)
    Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2021 u 01:27
Prijevod je uradio pjotrpetkovic 👍
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 21:24
Odlican film.Kasel je CAR.Hvala na prevodu
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2022 u 19:58
Meni se svideo film, baziran je na knjizi Missing File (Tik Ne'edar) od izraelskog pisca  Dror Mishani, mada ima i istoimena izraelska mini-serija (Tik Ne'edar). Videh ga na forumu, ostao mi je u secanju, zbog dve stvari pa rekoh ukratko da prokomentarisem i iznesem utiske.

Ovde je isprepletana odlicna drama i kriminalisticki triler. Kriminalisticku istragu zaboravite kao ozbiljnu ona ima drugu srvhu i ulogu.  Malo je tesko pisati o prednostima i manama  filma a da ne budu spoiler-i.

Iako kad se gleda sve kao da je poslozeno lepo, drzi paznju  ali kad se zavrsi ( ima nagli zavrsetak) onda se uocavaju neke nedoslednosti i propusti, mozda nekog to i ne zanima, ali mene da, ali ne umanjuje to sto mi se svidelo

Sta mi se svidelo u sustini, kako su maestralno izgradjeni karakteri likova i njihova emocionalna stanja ( kroz uzroke zavisnosti, nezadovoljstva, bespomocnosti, opsesivnosti itd.).

Gluma svih likova je odlicna ne samo Vincent Cassel-a ( Francois Visconti) , policajca koji se zbog iskupljenja uziveo u slucaj nestanka Dany Arnault-a ( i tu ima jedna zanimljivost) decaka iste dobi kao i njegov sin do koga ne uspeva da dopre, i utice na njega da se promeni,  zena ga je napustila ( zato se ponasa zastitnicki prema...), sin Denis se upleo oko droge, alkoholizam je uzeo maha a i on je kao policajac pogubio kriterijume ponekad apsurdno ponasanje,da ne kazem komicno,mada ostala mu je ta neka  profesionalna pronicljivost i opazanje.

A i radnja je malo izuvijana bas zbog tih teskih zivotnih egzistencija likova ( vidimo i citiranje Alberta Kamija). Dalje ta psiholosko-intelektualna  igra Visconti-a i osumnjicenog profesora knjizevnosti Yann Bellaile ( Romain  Duris), i taj deo mi je jako dobar.  Nezadovoljstvo, imperativ da bude pisac, brak koji trpi, potisnut homo....kao eksperimentisanje zarad...,opstrukcija radi postizanja cilja, suluda opsesivnost, a i lepo je provuceno delo od Kafke "Zamak", zadovoljavajuca simbolika, i citat Kamija, a i dosta jak egocentrizam. 

Izgleda  da je njegova  zena Lola Bellaile  jedina koja u celoj prici  isprvno postupa, ukazuje na prethodno receno...

Dobra mi je i prica oko majke i cerke Solange i Marie, koja se polako odmotava kako film odmice, takve situacije nikog ne mogu da ostave ravnodusnim , pravo stanje stvari isplivava na povrsinu na kraju filma, u stvari ta patoloska zadovoljstva likova koja su isprepletana i koja ce isplivati na povrsinu i na kraju do dovesti razresenja misterije. 

Sve u svemu, meni je dobar film.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Veljaca/Feb.2022 u 17:56
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2022 u 01:36
Da dzindzin nije bumpao neki dan, tko zna kad bih ga pogledao. Sram me je priznati, ali zato stalno govorim ljudi pišite.

Već je ADL spomenuo, a ja ću potvrditi.
Film je drama.
Ali ne uobičajena drama kojoj je cilj iscrpiti gledatelje dosadom i izazvati im suicidalne misli.
A ne, ova je drama umotana u ruho krimića sa pokojim trilerskim obratom.

Naravno da ćemo čekati i dočekati rasplet whodunnit slučaja, ali poanta filma nije krimi priča, nego društvo satkano od disfunkcionalnih obitelji.

S Alexom se neću složiti po pitanju profesora koji nije nikakav potisnuti homo, nego najobičniji manipulatorski gad kojemu se igranje s ljudima obilo na kraju o glavu.

Po pitanju komesara pak hoću.
Neću ponavljati napisao, samo to da je Cassel po već ne znam koji put pokazao i dokazao da je glumčina kakvu je teško nadmašiti.

Ovakav film nećete pronaći u holivudu zbog njihove debilne propagande obitelj=svetinja.
Uz to, ovdje se vrijeđa svugdje i seksistički i rasistički, ne da se netko osjeti uvrijeđen nego da se ukaže kako društvo treba promjenu.

Mastwoč.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2022 u 08:42
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

S Alexom se neću složiti po pitanju profesora koji nije nikakav potisnuti homo, nego najobičniji manipulatorski gad kojemu se igranje s ljudima obilo na kraju o glavu.

Jeste ima divnu zenu  i dete , radi u skoli, a ipak eksperimentise kao homo... (za potisnut kod dela...) i jos nesto, da bi zadovoljio svoj(u)... mogu se uzeti kao spoiler-i je pa sam se pitao da li da pisem i o ovome ( a i nekim  prethodnim)  pa ostavio tri tacke, ali to ne umanjuje nista sto je napisano o njemu. A ta pshihopatologija je dosta prisutna, ali razliciti vidovi, ovde je prikazan jedan sto se tice profesora. A da ukazuje se i na rasizam to sam zaboravio.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Veljaca/Feb.2022 u 10:35
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2022 u 13:43
Odlican film i odlicni Vincent Cassel
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 13:41
Hvala na prevodu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,168 sekundi.