Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tomiris (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Tomiris (2019)

Tomiris

Tomiris (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Tomiris - princeza ratnica

Godina:

2019

Žanr:

drama, povijesni, akcija

Trajanje:

156 min

Režija:

Akan Satayev

Scenarij:

Timur Zhaksylykov
, Aliya Nazarbayeva

Glavne uloge:

Ricardo Barona
  >  Presidente
Yuliya Makarova
  >  Harasp
Larissa Nunes
  >  (credit only)
Zarina Yeva
  >  amazon Tana
Sain Ferhad
  >  Immortelle
Sain Ferhad
  >  Stuntman
Almira Tursyn
  >  Tomiris
Kamshat Zholdybaeva
  >  Shapi
Saltanat Serkebava
  >  15 Jastagy Tomiris
Diego Aragon
  >  Karlo Joven
Suraj Yengde
  >  Jatory
Ghassan Massoud
  >  Cyrus
Ondassyn Bessikbassov
  >  Massagetterdin 2-Qolbasshysy
Berik Aytzhanov
  >  Kurtun
Kuandyk Kystykbaev
  >  Tigrahayd Saqtarynyn Taipabasy
Murat Bissenbin
  >  Spargap
Yerden Telemissov
  >  Akibat leader
Asel Kaliyeva
  >  Bopai
Ayan Utepbergen
  >  Tiras
Asylkhan Tolypov
  >  Tomorish Uly Spargap
Adil Akhmetov
  >  Argun
Eduardo Minett
  >  Karlo Nino
Aizhan Lighg
  >  Sardana
Azamat Satybaldy
  >  Kavaz
Yerkebulan Daiyrov
  >  Harasp

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tomiris (2019)
    Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2022 u 23:47
Prijevod je uradio kerestur 👍
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2022 u 15:13
Odlican film
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2022 u 21:42
U sustini meni se film svideo, Ko voli istorijske ( a period oko 530 BC) , i pritom nema bas puno zena vladarki i ratnica tog vremena, Istorijska prica o nedvosmisleno velikoj kraljici Masageta i ratnici Tomiris ( Tomirida), E sada , dosta je antickih istoricata pisalo o njoj, ne zna se puno stvari, a i neke koje su prikazane u filmu ralikuju se od istoricara do istoricara, ali bez gubljenja na sustini, osim sto se svi slazu vezano za namere  Kira Velikog osnivaca Ahemendiskog ili Prvog persijskog carstva, kao i za epilog bitke, ali sam kraj je po Herodotu i jos jednom istoricaru, neki se i ne slazu, 

Ažurirao AlexDeLarge - 01.Ožujak/Mar.2022 u 22:01
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2022 u 22:12
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Ko voli istorijske
A ko ne voli?

Ja ih ne podnosim, ali nađem tu i tamo poneki koji mi je baš ekstra.
Zašto je to tako, ne znam.
Kao da određeni autori znaju ispričati priču po mom ukusu.
Većina mi na žalost bude negledljivo smeće, posebno ovi "moderni" prepuni posrane političke korektnosti koja veze nema sa periodom koji se prikazuje, pa sam ih prestao gledati.

Pa bi bilo zgodno dodati, i ja kad pišem utiske nastojim navesti i to, bi li se film mogao svidjeti i ljudima koji takve inače izbjegavaju.
Nije ovo kritika na tvoj post, naravno, samo moja nekakva podsvjesna želja. Wink
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2022 u 22:44
Hteo sam da dodam ali sam prethodno odustao i kod drugih, neko ne voli biografske, neko ratne, neko superherojkse, neko po stripovima, neko romanticne komedije, neko o gangsterima, neko o politici, o drogama, nekome je mucno da gleda o serijskim ubicama, otmicama dece, trgovini ljudima i org..., neko po mangama, neko ne voli fantazije ,neko istorijske. Uglavnom stavim, ne svuda, opis pa tu pomenem phisopatologiju, ili ima puno humora, ili stavim koji je zanr u biti, itd.., A ja skoro gledam od svega po malo, kao i kinematografije svih zemalja, evo nisam gledao sad cu onaj stari iz Butana da pogledam.

Ažurirao AlexDeLarge - 02.Ožujak/Mar.2022 u 09:57
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2022 u 22:57
To je nesto kao kome bih preporucio Alexander ili Kingdom of Heaven, ili neki iz Wars of Ancient China, itd.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2022 u 09:44
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Ko voli istorijske
A ko ne voli?

Ja ih ne podnosim, ali nađem tu i tamo poneki koji mi je baš ekstra.
Zašto je to tako, ne znam.
Kao da određeni autori znaju ispričati priču po mom ukusu.
Većina mi na žalost bude negledljivo smeće, posebno ovi "moderni" prepuni posrane političke korektnosti koja veze nema sa periodom koji se prikazuje, pa sam ih prestao gledati.

Pa bi bilo zgodno dodati, i ja kad pišem utiske nastojim navesti i to, bi li se film mogao svidjeti i ljudima koji takve inače izbjegavaju.
Nije ovo kritika na tvoj post, naravno, samo moja nekakva podsvjesna želja. Wink

Ni ja vise ne volim da gledam  npr. horore, slasher-e, s filmove o zombijima, ljubavne i na kraju o okorelim i previse poremecenim serijskim ubicama ali sam gledao neke relativno novije preporuka od prijatelja/prijateljica koji i dalje prate to , a porodicno sve manje kako vreme prolazi, gleda svako sta mu odgovara, zbog vremena, uglavnom zajedno gledamo animirane. Mada u protekle dve godine posto radim online a klizno radno vreme imao sam vremena pa mogu i da pisem malo vise po forumima.

O Tomiris ili Tomiridi ( Artemiziji,Nefertiti, sestre Trung, itd)  sam citao u Zabavniku ( culi se kratko sa prijateljima iz BG-a koji zive u Astani) meni dosla asocijacija, pomenuo zeni , ona je htela da gleda, pa rekoh hajde zajedno, ja da se podsetim.

Kazahstansko Ministartstvo za kulturu i sport je mislim pokrovitelj, jer je tada teritorija zahvatala i podrucje danasnjeg juznog Kazahstana, a u Kazahstanu je i sniman film.

Tesko je potrefiti ovako preko foruma koja je ciljna grupa bar meni, ko voli istoriju, da sazna malo o tim narodima i tom vremenskom razdoblju, i to je to, a pritom mi je zanimljiv jer prati njen zivot, a ne manjkaju likovi i njihova ..., njen uspon. E sad logicno ko ne voli istorisjke price, predele ( koji zbog geografskog podrucja moraju biti takvi), likove, takav nacin i  scene zivota, pa sta su mogli da love i da imaju sukobe sa susedima, dijaloge i promisljanja koja su zbog perioda takva odmah nek preskoci,  to podrazumevam. 

Zanimljivo navode za jezik da je proto-turski, ne znam nista o tome, a opet sa druge strane imamo i persijski ( od staropersijskog kojim se govorilo u Ahe. car.)

Karakteristicno je vreme 530 BC, kraljica i ratnica Tomirida koja je vodila narod, njeno odrastanje, sazrevanje u ... i posle vladavina  (za prvi deo filma nisam siguran sto se istorijskih "cinjenica" tice, mozda ima u nekim istorijskim knjigma, monografijama, zato je i stavljeno da je drama)  ima nekih zanimljivosti po istoricarima prvenstveno po Herodotu, Kir Veliki koji je hteo ..., ali to je ostavljeno za drugu polovinu filma. 

Ažurirao AlexDeLarge - 02.Ožujak/Mar.2022 u 09:51
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2022 u 14:30
Sasvim dobar film, kojeg se ne bi postideo na Holivud u svojim najboljim danima. Sve rečene u komentarima, pa da ne ponavljam. Preporuka ko voli takvu tematiku!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.