Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ssaum-ui gisul (2006)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ssaum-ui gisul (2006)

Ssaum-ui gisul

Ssaum-ui gisul (2006)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ssaum-ui gisul

Godina:

2006

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

100 min

Režija:

Hansol Shin

Scenarij:

Dong-hyun Min
, Hansol Shin

Glavne uloge:

Hee Jae
  >  Song Byung-tae (as Hee Jae)
Kim Eung-soo
  >  Hyung-ho
Baek Yoon-shik
  >  Oh Man-su
Yeo-jin Choi
  >  Young-ae

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ssaum-ui gisul (2006)
    Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 16:24
Jeste li voleli Karate Kid filmove? Ili još bolje, lavinu korejskih filmova sa tučama srednjoškolaca, po svemu sudeći popularni subžanr tamo? Kako bilo, Art of Fighting je nešto brutalniji, realniji, ponegde sentimentalniji a svakako i duhovitiji od svih tih naslova koje ste videli. Ukoliko ne gledate takve filmove, a iz nekog sumanutog razloga biste kao morali tokom života da pogledate makar jedan od njih, moja preporuka bi bio upravo ovaj film...zašto?

Pa...i ovde imamo tipičnog otudjenog klinca Byung-taea u problemima sa sredinom, naročito sa lokalnim siledžijama koji ga svako malo dočekaju i pošalju kući krvavog i pocepanog. Šta drugo, Byung-tae nonstop mašta o tome kako će makar jednom uspeti da im se suprotsavi sa uspehom...no taj dan nikako ne dolazi. Ono do čega dolazi je povratak Man-sua, misterioznog i po svemu sudeći okorelog sredovečnog tipa u komšiluk ...i ubrzo postaje jasno da sa njim nema nikakve šale. Byung-tae u Man-suu naravno vidi jedino preostalo rešenje jer mu život postaje nepodnošljiv od svakodnevnih brutalnih batina. Uz kojekakve peripetije (da ne drvim) ova dvojica ostvaruju neku vrstu mentor-učenik odnosa i time dolazimo polako na ono što zapravo izdvaja ovaj film od sličnih...

Naime, Man-su govori da je najbolje izbeći sukob...i time se poklapa sa svim ostalim filmskim mentorima žanra...no onda kada se sukob ne moze izbeći... mogu se koristiti svi raspoloživi predmeti, kopati oči, ne čekati da protivnik ustane, lomiti i ruke i noge (za svaki slučaj)...i ovde vidimo konačno jedan od realnijih pristupa ulicnim tučama, bez filmske političke korektnosti i pseudo korisnog mlaćenja prazne slame kao kod (npr) Mijagija, kakav zen and stuff...neka pršti krv i lete staklići. Na zemlji su i svi ostali detalji priče...batine koje ugnjetavani dobijaju tokom filma nisu puka detinjarija sličnih filmova, klinci ovde bivaju fizički (i psihički) unakaženi. Takodje, ovde nema besmislene poruke da će neko naučivši par praktičnih stvari početi odjednom da lema kojekakve hard core manijake, a lepo je prikazano i to da se "nevinost" ne može tek tako sačuvati onda kada se počne sa lomljavom (tudjih) kostiju...alal verra...za toliko godina, ovo je prvi film ove teme, koji je ujedno realan, zabavan a čak i nije uopšte plitak kako na momente može izgledati...Dvojica glumaca su sjajni, ne znam ko mi je više legao.

Preporuka...čak i za one kojima ovo nije omiljen (pod)žanr.

Ažurirao puppet_master - 01.Kolovoz/Aug.2017 u 16:25
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 23:19
Pitam se samo da li je prevodilac, koji je poslednji put boravio na sajtu pre više od 10 godina, ikad čuo za kvačice na slovima. Niti jedne, jedine. Confused
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 23:34
U to vreme kada sam bombardovao matični forum korejskim filmovima (svakako pre više od 10 godina, hajde ovaj tekst iznad pisah možda 2008, ne znam sada), prevodi su često bili užasni, ja sam ih svakako pratio na engleskom, no za mnoge od tih filmova uopšte nije bilo titlova ili su bili jezivo loši pre 15-20 god. Pisah osvrte kao nenormalan a daj bože da su 10-20% toga uopšte mogli da se isprate posetioci foruma. Kamo sreće da je samo do kvačica bio problem tada LOL

Ovo sada je bukvalno pesma, renesansa korejskog filma, baš vas ima prevoditelja koji radite punom parom (i odlično, verujem) sve te titlove. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 01:13
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Jeste li voleli Karate Kid filmove?
Prvi da.

Drugi ne jer je ona svjetska cica od'ebala Babylon5 nakon pilota jer kao ona bi gradila filmsku karijeru... I postala anonimka. Pa se vratila ipak u seriju Cobra Kai. Sve se vraća, sve se plaća, pa ti izdaj fanove opet.

Treći sam se pitao ko je debilniji, glumci koji su pristali ponoviti uloge, scenarist, studio koji je dao lovu ili ja koji sam krenuo to gledati.

Četvrti Ralph ostario pa ga nema, ali pare ne izmuzoše od mene.

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Pitam se samo da li je prevodilac, koji je poslednji put boravio na sajtu pre više od 10 godina, ikad čuo za kvačice na slovima. Niti jedne, jedine. Confused
Ukratko: ne gledam dok neka dobra duša ne popravi.

Da je vremena, duša bih bio ja.
Ali ako su titlovi pisani valjda na mobitelu kad kvačica nemaju, prije nekoliko stoljeća, ako su mogli smrditi tu dosad, mogu još koju godinu. I da su samo kvačice pa ajde:

CJ Entertainment pretstavlja

Ažurirao JoxerTM - 10.Sijecanj/Jan.2022 u 02:02
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 10:57
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Jeste li voleli Karate Kid filmove?
Prvi da.

Drugi ne jer je ona svjetska cica od'ebala Babylon5 nakon pilota jer kao ona bi gradila filmsku karijeru... I postala anonimka. Pa se vratila ipak u seriju Cobra Kai. Sve se vraća, sve se plaća, pa ti izdaj fanove opet.

Treći sam se pitao ko je debilniji, glumci koji su pristali ponoviti uloge, scenarist, studio koji je dao lovu ili ja koji sam krenuo to gledati.

Četvrti Ralph ostario pa ga nema, ali pare ne izmuzoše od mene.

Isto ovde.
Najbolji mi je, naravno, remake sa Jackie Chanom. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 12:36
Taj nema veze s karateom. Trebao se zvati Kung Fu Kid.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 12:42
Naravno, no pošto-poto, na silu, pucaše na nostalgiju, prepoznatljiv naslov, koliko god sumanuto bilo mešati karate i wing chun, kung fu već. Mada mislim da je naglašeno i u filmu beše da niđe veze jednog sa drugim. LOL Lepši je film, baš lepši, ne samo bolji, svežiji, meni se mnogo svideo tada, ne znam bi li mi bilo mudro da ga ponavljam. Mislio sam da će ga razvući u novu franšizu, no eto, ništa od toga, više od dekade prođe...ladno. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.