| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Cheung foh (1999) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77226 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: Cheung foh (1999)Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 08:23 |
|
Ostareli, moćni boss kineske trijade je naglo počeo da biva na udaru sve profesionalnijih revolveraša
i asasina, te jedva preživevši poslednji pokušaj atentata uvidja da mu je jedina opcija da nekako
preživi učestalost tih napada pre nego što otkrije ko uopšte stoji iza njih, ta da unajmi najbolje
telohranitelje koje novac može kupiti. Oko njega se potom okuplja ekipa vrhunske, hladnokrvne
telesne straže, petorica veterana svakojakih sukoba, kojima ruke ubrzo bivaju pune posla u očuvanju
života svog poslodavca. Svako je na svoju ruku, sa vrlinama i manama, no svi su odani svojoj profesiji,
stavljajući svakodnevno život u procep, dajući se kompletno i požrtvovano samo za tu svoju svrhu.
Napadi su žestoki, proračunati, nepredvidivi, i kako se film dalje razvija, mi bolje upoznajemo celu ekipu
i njihovu sumornu profesiju. Priča se dodatno komplikuje kako se film bliži svom kraju, i ispred petorice
profesionalaca isprečiće se dilema lojalnosti jednih prema drugima…ili pak prema njihovom krvavom zanatu.
Šta mi se (sve) svidelo? Pre svega Anthony Wong kao Curtis...besprekorno miran i naizgled dalek
tip, a zapravo uvek spreman, savršeno hladan lik koga sam odmah zavoleo. Potom i sama
tema o ovoj specifičnoj profesiji (kao klinac sam voleo knjigu “Peta Profesija”, koja me
je i uvela u taj svet telohranitelja), akcija je sjajna, vojnički precizna, bez glupiranja
i preterivanja (izuzev što ne fali leševa u filmu), ma, Johnnie To je majstor svog zanata.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:30 |
Bas me interesuje, ovo je koliko uocavam kinematografija Hong Kong-a, da vidim kako su obradili temu telohranitelja, posto sam upoznat sa temom, mada nista bez Kevina i Vitni :)
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77226 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:35 |
|
Nisam taj film (Bodyguard) ikada ponovio, iako volim Costnera a i ponavljam često mnoge filmove (i mnogo gore
), mogao bih jednom. Mada mi se sada pre gleda Klint u onom "In the line of fire", to takođe nisam gledao još od devedesetih a jeste beše donekle blisko profesiji telohranitelja.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 10:52 |
In the Line of Fire nisam gledao, hteo sam ponovo da odgledam Man on fire sa Denzelom ali odustao, pa cu ipak Cheung foh.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:01 |
|
Opak Man of Fire, voleo sam pokojnog Tony Scotta neuporedivo više od Ridleya, svaka čast Alien-u i Blade Runneru, no van toga, Ridley mi je jedan od najbezličnijih reditelja tamo, možda je grđi samo Ron Howard.
Tony mi je bio bliži, mogao je imati više sreće sa izborom filmova, no stil mu je besprekoran, po mojoj meri makar. U Man of Fire se to najbolje oseti (prva verzija je bila sa Scott Glennom, koga obožavam, više od Denzela ali nije ni po čemu ni blizu taj film Tonijevoj verziji, još mi je MeHiko bolje podneblje od Italije, iz moje perspektive).
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:30 |
|
Da mi sada neko sa strane ne bi iskočio sa kakvim spisima i istorijskim podacima, ne mislim iznad na to da je Meksiko kakav simbol kidnapovanja a Italija tobože mirna i tiha, verujem da je u svoje vreme Žabarija bila možda čak i jedno od opasnijih mesta šire od Evrope čak, ako te ne otmu Crvene brigade onda će Kalabrezi
no po pitanju ambijenta FILMA dakle, Meksiko mi je dalji, ima meni nešto divlje i tuđinsko u sebi, jezivo siromaštvo, karteli, ogrezlost u korupciju, izrazita hladnoća i sadizam u kriminalu, doslovni ratovi sa desetinama mrtvih u boju na ulicama itd... Postaviti priču o kidnapovanju je dakle meni efektnije kada je po sredi Meksiko.
Ažurirao puppet_master - 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:45 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 11:59 |
Da odmah u arhiv :), u sustini veciti kontras. Sad me podseti na pesmu grupe Aerodrom , i stihove "Cuvaj mi Rozi i uvek joj pomozi, mi smo Kalabrezi, Sicilijanezi siamo Cosa Nostra";)
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 12:03 |
|
I na film,Sorido eopsi (2020)
https://www.imdb.com/title/tt10431572/
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 12:13 |
|
Hehehe, istina, zaboravih na tu pesmu
pustiću je sebi kasnije, trenutno mi gruva live Madonna Aerodrom je suptilniji, lirski nežan, romantizovana predstava o krimosima sa čizme i okoline. Sada dolazim k sebi od umora i treće doze vakcine koju mi je, kao da nema sutra, zabola neka klinka, možda kći medicinske sestre ( ) pa mi je ruka u agoniji, te mi više prijaju basevi i ritam disco Madonne. Kažem, kada je bal, neka je bal vampira. Sve su to fini filmovi sa telohraniteljima, međusobno vrlo različiti no dobri, ovaj iz teme, Bodyguard, Man of Fire, In the line of fire...setićemo se sigurno još koječega vremenom.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 21:25 |
|
Klise gangsterskih filmova, bar po mom misljenju.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |