Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kontroll (2003)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kontroll (2003)

Kontroll

Kontroll (2003)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kontrola

Godina:

2003

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija, ljubavni, triler

Trajanje:

111 min

Režija:

Nimród Antal

Scenarij:

Jim Adler
, Nimród Antal

Glavne uloge:

Sándor Badár
  >  Lecsó
György Cserhalmi
  >  Big Boss
Sándor Csányi
  >  Bulcsú
Enikõ Eszenyi
  >  Drunken Woman
Lajos Kovács
  >  Béla
János Kulka
  >  Feri
Zsolt László
  >  K., Kripli (Nub)
Balázs Mihályfi
  >  Gonzó
Zoltán Mucsi
  >  Professor
László Nádasi
  >  Laci
Csaba Pindroch
  >  Muki
Péter Scherer
  >  Chief
Gyözö Szabó
  >  Shadow
Zsolt Nagy
  >  Tibi
Eszter Balla
  >  Szofi
Karen Røise Kielland
  >  Gyalogkakukk (Bootsie)
László Bicskei Kiss
  >  Doki
Károly Horváth
  >  Tamás
László Nádasi
  >  Laci

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kontroll (2003)
    Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2018 u 23:37
Genijalan film. Na svakih 10-15 minuta ide iz zanra u zanr.Apsolutno zasluzuje mesto u istoriji svetske kimenatografije. Ovo je i mystery, i crime, i triler, i komedija, i drama i romansa i horror. Neverovatan film! Ocena 10/10. Gluma je fenomenalna, kao da igraju naturscici, koje je snimala skrivena kamera.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2018 u 18:26
Odlično ukomponovani razni psihopatološki profili nastali kao posledica otuđenja i nedostatka humanosti. Bez obzira na mračnu crtu koja preovlađuje filmom, zabavan je i veoma gledljiv. Sve u svemu all you ned is love, odnosno, ljubav je izlaz.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2019 u 22:12

Hvala na obradi titla i za ove verzije ovog remek-dela.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 18:46
Skoro sam gledao film cija tema nije toliko slicna ali me podsetilo na njega. Zanimljiv i neobican film. Preporuka.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:11

Koji si to film gledao koji ima slicnoisti sa Kontroll?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:25
Koji?
Šalji privatnu poruku, ako te ova gornja poslastica na nešto podsjetila, i taj se mora pogledati!

A za gornji nemam što puno pisati.
Beskompromisni žanrovski miks u kojem će gledatelj bilo kojeg ukusa pronaći nešto za sebe.
Prepun običnih i neobičnih karaktera koji predstavljaju i vrline i mane modernog društva, a koje je u filmu ugurano u minigrad - podzemnu željeznicu.

Mastwoč masterpis.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:36
  Alex je gledao neki film koji ga je podsetio na nas Kontroll.Na to sam mislio u poruci.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:55
Pa da, zato sam i napisao da se i to mora pogledati.
Ako se on uspije sjetiti koji je to bio. Jer baš sam se naložio. Wink

Nadam se samo da ga nismo već pogledali. :(
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 23:30
Taxidermia (2006)  i Hukkle (2002), rekao sam da radnja nije toliko slicna ali me podseti na Kontroll i za njega sam mislio da mi je dobar i zanimljiv film kao i ova preostala dva ,neobicna su kao i Kontroll, bar meni, sto ne mora da znaci da gresim, interpretacije, utisci  i ukusi su razliciti. To je bila preporuka od jednog naseg pozorisnog reditelja mog skolskog druga. Ostaje mi tab otvoren tako da izgleda da sam stalno online a nisam.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 18:24

Postoji madjarski film Nyomozo Aka The investigator koji je mi je posle Kontroll  odmah na drugom mestu po opicenosti i originalnosti. Fenomenalna gluma glavnog glumca patologa, prica puna obrta sa ludackim raspletom....
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:01
Pogledao sam ga u cugu i preporučujem.
Pitam se kako je režiser dobio ideju za temu i ambijent da napravi ovako otkačen,
čudan film pun bizarnih likova koji se prepliću u ludilu podzemne atmosfere.
Odlična gluma i kamera, odnosno brzo prebacivanje scene na scenu gde film dobija na dinamici,
tako da naizgled rutinska obična stvar (kontrola karata) postaje napeta, ali i komična avantura.
Odlično miksovanje žanrova, kao po recepturi, pa film ne gubi na zanimljivosti, gde čak ima i par 
parodijalnih scena (kad se spremaju na "dvoboj", susret sa "ofarbanom bandom", kad su kod psihijatra...)
U svom tom buketu žanrova, čitav film je u službi borbe protiv drugog, mračnog, demonskog "ja".

Hvala aleksayu na preporuci

Ažurirao kadetoni - 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:15
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:38

Posle Kontroll,
mi pada na pamet  film Nyomozo , koji sam ti preporucio.
Mada je to film u drugacijem fazonu....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,270 sekundi.