Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mr. Nobody (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mr. Nobody (2009)

Mr. Nobody

Mr. Nobody (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Gospodin Nitko

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, znanstvena fantastika

Trajanje:

141 min

Režija:

Jaco Van Dormael

Scenarij:

Jaco Van Dormael

Glavne uloge:

Jared Leto
  >  Nemo Adult
Jared Leto
  >  Old Nemo
Sarah Polley
  >  Adult Elise
Allan Corduner
  >  Dr. Feldheim
Linh-Dan Pham
  >  Adult Jean
Rhys Ifans
  >  Father Nemo
Natasha Little
  >  Mother Nemo
Michael Riley
  >  Harry
Daniel Mays
  >  Young Journalist
Juno Temple
  >  Anna age 15
Diane Kruger
  >  Anna Adult
Clare Stone
  >  Elise age 15
Thomas Byrne
  >  Nemo age 9
Toby Regbo
  >  Nemo age 15
Audrey Giacomini
  >  Jean age 15
Laura Brumagne
  >  Anna age 9

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mr. Nobody (2009)
    Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2011 u 14:29

Mr. Nobody (2009)

- GOSPODIN NITKO -

Mr. Nobody poster 

Režija i scenarij: Jaco Van Dormael
Žanr: Drama | Fantazija | Romansa
Država: Kanada | Belgija | Francuska | Njemačka
Jezik: Engleski
Trajanje: 141 min

Jared Leto  .....  Nemo Nobody
Diane Kruger  ... Anna
Sarah Polley  ........  Elise 
Linh Dan Pham  ...... Jean
Rhys Ifans  ...........  Nemov otac
Natasha Little  ......  Nemova majka

Toby Regbo  ......  Nemo sa 16 godina
Thomas Byrne  ...  Nemo sa 9 godina
Juno Temple  .....  Anna sa 15 godina
Clare Stone  ......  Elise sa 15 godina

Gospodin Nitko budi se u bolnici i siguran je da ima 34 godine. Međutim, njegov doktor mu objašnjava da je star 118 godina, da nitko više ne umire i da se nalazi u 2092. godini. On je nesiguran u to i ne sjeća se skoro ničega. 

U njegovu sobu ušulja se novinar koji ga želi ispitati o njegovom životu za vrijeme mladosti. Gospodin Nitko počinje priču o svom životu i glavnim prekretnicama koje se mu se zbivale kad je imao 9 godina (kad su mu se razveli roditelji), 16 godina i 34 godine.

Zbunjujući dio ove priče je da on priča o životnim raskrsnicama koje mijenjaju njegovu sudbinu svaki put kad u određenim godinama donese drugačiju odluku. Jedan izbor ga dovedi do toga da oženi Elise, depresivnu ženu koja se nikada nije oporavila od neuzvraćene tinejdžerske ljubavi i koja ga je zamolila da joj nakon njezine smrti prah prospe na Marsu. Drugi životni izbor bila je Jean s kojom je vodio život pun luksuza, no i neviđene dosade. Treća žena njegovog života je polusestra Anna, od koje je razdvojen kao tinejdžer, pa ostatak života traže jedno drugog.

izvor: FILMSKI.NET

Prijevod možete preuzeti OVDJE.

Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2011 u 15:12

Eh sada... nedavno sam pogledao ovaj film i raspoložen sam za malu raspravu. Dead
Zanimaju me vaše misli o ovom filmu, o nekim detaljima i tako to. migi

Evo, smislio sam nekoliko pitanja za svakog tko bi bio voljan odgovoriti na neka od njih, ili na sva... Traži se točan odgovor (uz opis scene ili bez) ILI osobno mišljenje ukoliko to nije prikazano u filmu.

1. Koji Nemo je ostao živ uopće pa doživio 118? LOL Ovo je samo za dobar dan. Wink

2. Je li umro prije početka Velikog Sažimanja? To je onaj Big Crunch koji počne na kraju filma kad se sve vraća unatrag...

3. ODGOVORENO! Zašto ga zovu posljednjim smrtnikom? Ovo je možda najveće pitanje, možda najbitnije, a možda i najmanje bitno. Eh...

4. Je li Nemo zaista proživio sve one živote ili je samo vrtio mogućnosti u svojoj glavi, sve do trenutka kad nije odlučio kako ne želi birati između majke i oca i skrenuo u šumu puhnut u onaj list i zbudit se na klupici za 25 godina? LOL

Osobno imam dva različita pogleda na kraj i ono što on predstavlja. Čitao sam malo na IMDb-u što pišu ljudi, al su se najčešće hvatali za one stvari koje su meni bile dovoljno jasne, barem ono što sam stigao pročitati, nitko se nije ni približio onome što je mene zanimalo. Nije mi problem čitati o filmovima, ako netko već ima zgodni link s finom raspravicom (naravno da može i na engleskom jeziku), nek ga samo opali da pročitam.

Šalji dalje! Tongue

Ažurirao nitkov - 09.Kolovoz/Aug.2011 u 09:58
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2011 u 20:12
Definitivno film koji tera na razmišljanje. LOL
Ne sećam se detalja, pa ti ne mogu odgovoriti na sva pitanja, ali mogu na dva.
1. Ja sam to doživela kao da nas reditelj pušta da sami odaberemo, a da time što Nemo na samrti izgovara "Ana" pokazuje svoj lični izbor.
3. On je poslednji ostao koji nema s njim genetski kompatibilno prase/svinju (bože, kako ovo glupo zvuči) čijim bi ćelijama zamenjivao svoje (dakle, ćelije se stalno obnavljaju, pa ne stare).

U svakom slučaju, sećam se da nisam toliko razmišljala o pojedinostima, koliko o tome da film doslovno odražava moju predstavu o sudbini (o njoj razmišljam kao o onim psiho-testovima gde se granaju odgovori na pitanja, pa ako odgovoriš pod a) prelaziš na jedno pitanje, a ako odgovoriš pod b) sleduje ti neko drugo pitanje i tako redom. Verujem da mi je ta predstava najprihvatljivija jer uvek možeš da se vratiš na "pravi" put.
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2011 u 13:36

Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Definitivno film koji tera na razmišljanje. LOL

Mene je toliko potjerao na razmišljanje da mi je prva reakcija bila okačit se na net i u Google upisat Big Crunch. A kad sam pak pročitao wikipedijin članak (na engleskom) o tome i ostalim mogućnostima, takva me šiza uhvatila da sam mislio kako ću eksplodirati čim se srušim u nesvijest par puta (između serija povraćanja). Tak ti je to kad u jedan ujutro sav nabrijan čitaš o krivim stvarima. Dead

Što je najgore, ove ostale mogućnosti nisu tako djelovale na mene, samo taj Big Crunch.

Ne sećam se detalja

Koja besramna laž! Angry Big smile
Za mene je ono prase detalj, tj. detalj koji mi nije bio potpuno jasan, ali mi nije bilo niti bitno. Zato sam u pitanju i naveo kako je manje važno.

1. Ja sam to doživela kao da nas reditelj pušta da sami odaberemo, a da time što Nemo na samrti izgovara "Ana" pokazuje svoj lični izbor.

Sve same laži!!! Angry LOL

Slažem se s tim... izborom. Ali, postoje grane koje su prerezane i grane koje nisu prerezane. Možda bi imalo smisla nacrtati cijelo drvo pa pogledati koje grane još uvijek vise, a koje ne. Ja se ne sjećam svih grana, ali mogu navesti neke. Ne kažem da to ima smisla, ali eto ga, primilo me. Dead

Ne sjećam se više u kojoj se kombinaciji dogodio slučaj da je završio s autom u vodi, ali mislim da je to u onom slučaju kad je vodio onu zanimljivu (barem meni) znanstvenu emisiju.

Ostao s ocem (barem četiri grane, od kojih barem dvije završavaju kobno)

1. Opao s motora -> završio u komi (nisam siguran je li se ikad probudio ili umro).
2. Vjenčao se s Jean -> ubijen u hotelskoj sobi.
3. Vjenčao se s Elise -> ostavila ga ŽIVOG s troje djece, bez posla i prijevoza. Confused
4. Vjenčao se s Elise -> otputovao na Mars (?!?) na svemirskom brodu koji je eksplodirao.

Otišao s majkom (barem dvije grane od kojih barem jedna završava kobno)

1. Rekao Anni da su njeni prijatelji (na neki način i ona) idioti. Mislim da je u tom životu završio kao voditelj one zanimljive emisije i dočekao svoju sudbinu u autu u koji nadire voda.

2. Ne mogu se baš dobro prisjetiti ostalih mogućnosti, trebao bih pogledati film još barem jednom, ali postoji ona jedna najznačajnija grana koja mu je donijela vječnu ljubav s Annom i dugogodišnju potragu za njom (a nije baš u skladu s ovom gornjom granom kad malo bolje razmisliš).
Mislim da je najznačajnija jer u najvećoj mjeri odgovara njegovom izboru, ako njegov izbor uopće možemo svesti na onu scenu koja u filmu slijedi odmah nakon što odluči ne donijeti nikakvu odluku i zabrije na neki deseti put gdje mrcina stane i puhne list u šumi.
E, ali u tom slučaju, sve dosad spomenute grane praktički otpadaju pa tako i ova koja jedina podržava ljubav s Annom.
Zato je ono puhanje lista u šumi jednostavnije zanemariti i prihvatiti kao jedinu logičnu mogućnost tu da je Nemo čistač bazena izgubio Annin broj i telepatski ju prizvao do one klupice gdje su se ponovo ujedinili za sva vremena, tj. ostatka zajedničkog života, kakav god da bio.

Zašto ove dvije grane baš i nisu u skladu? Jer bi u oba slučaja njihovi roditelji bili zajedno, zar ne? To nikako ne bi smjelo ovisiti o tome je li on Anni rekao da su njeni prijatelji idioti ili da zapravo ne zna plivati. To je ogromna ruperda u scenariju, ali eto... Ne valja se time opterećivati.

3. On je poslednji ostao koji nema s njim genetski kompatibilno prase/svinju (bože, kako ovo glupo zvuči) čijim bi ćelijama zamenjivao svoje (dakle, ćelije se stalno obnavljaju, pa ne stare).

Opet lažeš! LOL LOL LOL
Da, tako je. Hvala. Sad moram smislit neko novo pitanje. Dead

U svakom slučaju, sećam se da nisam toliko razmišljala o pojedinostima, koliko o tome da film doslovno odražava moju predstavu o sudbini (o njoj razmišljam kao o onim psiho-testovima gde se granaju odgovori na pitanja, pa ako odgovoriš pod a) prelaziš na jedno pitanje, a ako odgovoriš pod b) sleduje ti neko drugo pitanje i tako redom. Verujem da mi je ta predstava najprihvatljivija jer uvek možeš da se vratiš na "pravi" put.

Kako molim? Big smile

Tvoj je opis savršeno u skladu s filmom, ali to nije nešto što vidim kao realnu mogućnost u životu. S druge strane, mogu reći da me njegov način odlučivanja tj. neodlučivanja neodoljivo podsjeća i na mene. Sad, ne znam na što točno misliš osim ako ne potkrijepiš s detaljima. migi  Ali to isto može vrijediti i za još trista milijuna drugih ljudi.

Na primjer, što se mene tiče, jelte...

Postoje brojne situacije koje zahtjevaju donošenje odluka. S obzirom na dosadašnje iskustvo, ljude koji te okružuju i tako dalje, moguće je donekle predvidjeti događaje, tj. posljedice donošenja odluke na određeni način (bilo da se radi o izboru između dvije ili više različitih mogućnosti), osim toga, vlastito iskustvo i iskustva drugih ljudi mogu pomoći u izboru, a mogu i suziti ili proširiti izbor - ukazati na negativne posljedice pojedinih mogućnosti ili ukazati na neke mogućnosti kojih se ne dosjetiš sam. Ali, kad doneseš odluku, donio si ju. Nema natrag, već samo dalje. Ako skreneš s "pravog puta"... Daj mi molim te primjer skretanja i vraćanja natrag na "pravi put" da mi bude jasnije o čemu pričamo. migi LOL Tongue

Nego, što sam htio izdvojit. Aha, da... Kad nešto pokrenem na vlastitu ili tuđu inicijativu, a nakon donošenja odluke, na meni je da stvar ispratim do kraja i najčešće se potrudim ne smrznuti se i ostvariti ono što sam naumio. Ponekad sve protekne glatko, ponekad se prekasno otkriju neke nepoželjne posljedice, a nekad i odustanem od nauma. Uzmimo onaj drugi slučaj, onaj s nepoželjnim posljedicama. Razmišljam o dvije potpuno drugačije situacije, a mogao bih i o trećoj. Svaka od tih situacija je veoma značajna i mogu ti reći da nema povratka. Što je bilo, bilo je. Što se one treće situacije tiče, ta više ne postoji - ali je trajala dvije godine.

Eto, konkretno, radilo se o odluci koja je imala veze sa selidbom koja je na neki način bila nužna, ali je jedna osoba bila psihički teret - stara baka koja se hranila energijom nas mlađih, baka je sad u domu i tako joj je kako joj je, mlađi su sad bez tog psihičkog tereta koji je bio toliko izražen. Hmmm... ovo možda izgleda bešćutno, hladno i isljučivo negativno za pročitati, ali nije baš toliko jednostavno. Baka nosi naziv bake jer se radi o toj vrsti srodstva. To je žena koja je ostavila svoje dijete i muža, pobjegla u drugu zemlju i živjela nekim drugim životom te se nakon mnogo godina vratila. S vremenom je ostala kao briga mlađima koji od te brige nisu imali mnoga zadovoljstva, samo probleme. Neka bude toliko jednostavno iako naravno nije.

Jesmo li se vratili na "pravi put"? Jesmo li uopće bili skrenuli s "pravog puta"? Na neki način, nismo. Kad si vrtim film, eto, to je zaista bilo nužno, izdržati te dvije godine (zapravo, skoro tri godine) u takvoj situaciji.

Ali, postoje one druge dvije situacije koje su takve kakve jesu, za jednu od te dvije mogu reći da je jedna od najbolnijih i najtežih u mojem životu i da od nje ne mogu pobjeći, da ju nisam očekivao niti uspio prepoznati na vrijeme i da ne znam koja je moja odluka tu bila ključna, više se radilo o spletu odluka koje su bile moje i isključivo moje pa sad... ne znam, tako je kako je. Živim s tim svakodnevno, ali tu nema natrag, možeš samo ići dalje, nema "pravog puta", to što imaš - to je to... Jedan jedini put, osim ako želiš porušiti šesnaest tisuća mostova zauvijek. A ja to ne želim. Jesam li možda odlučio ne donijeti odluku? Eh, možda. Možda je samo to, a možda sam i nešto odlučio. Ne znam, sad sam se zapetljal.

Ali znam da postoje situacije u kojima ne donosim odluke. Znaš ono kad kažeš "Mogao sam...", nije li to posljedica neodlučivanja u pravom trenutku? Moguće je da smo donijeli gomilu pravih odluka, moguće je da smo donijeli gomilu nužnih odluka od kojih nam niti jedna nije baš odgovarala, ali je bila nužna, moguće je... da sad stanem?

Ali to nije ono o čemu sam ja htio razgovarati. LOL

Uzmimo da je Nemo proživio neki od života do svoje 118. godine. Ako su ga zvali posljednjim smrtnikom, nemaju pojma. Wink Regeneracija nije ključna, Veliko Sažimanje je ključno. Nemo je to znao i zato se onako slatko smijao na kraju filma. Sad se postavljaju neka nova pitanja...

Je li ono bio prvi put da se Veliko Sažimanje dogodilo?

Po teoriji Velikog Sažimanja, uvjet da bi se Veliko Sažimanje dogodilo je da se već dogodilo barem jednom. To nije izrečeno u filmu jer zapravo nije niti bitno. Nisu ni ove moje riječi, ali ih ipak pišem. Tongue No dobro, osim tog inicijalnog sažimanja koje se po teoriji o Velikom Sažimanju moralo dogoditi odmah nakon Velikog Praska - je li ono Veliko Sažimanje prvo koje se dogodilo a da je za sobom povuklo ovoliki Svemir kakav imamo sada, tj. kakav će biti za osamdesetak godina?

Ako nisam bio dovoljno jasan, teorija Velikog Sažimanja podrazumijeva barem ovakav slučaj:

Veliki Prasak -> Veliko Sažimanje odmah nakon praska -> Veliki Prasak -> sadašnjost -> Veliko Sažimanje -> Veliki Prasak -> Veliko Sažimanje...

Što znači da se do sada moglo dogoditi bezbroj velikih praskova i sažimanja. Dead
Tj. da će se tek dogoditi... bezbroj... aupićku! Dead Dead Dead

Polako gubim volju za tipkanjem. No dobro, još nešto...

Izmjenjivanje Velikog Praska i Velikog Sažimanja bi moglo ostaviti prostora za paralelne svijetove koji mogu biti potpuno drukčiji, a mogu biti i samo nešto drugačiji od onog u kojem Nemo živi. Ako se mene pita, to je vrlo tanka nit. Izmjenjivanje Velikog Praska i Velikog Sažimanja koje nam donosi iznova i iznova jednake živote, više-manje jednake sudbine, što bi našem Nemu pružalo šansu da iznova i iznova donosi svoje velike i male odluke i bira kojim putem želi poći, koji život ponovo proživjeti, još jednom pa još jednom pa još jednom...

Druga mogućnost, kako ja to vidim, je da je Nemo samo razmišljao o tim raznim mogućnostima bez da je te živote zaista proživio iako ih ima u sjećanju kao da ih je proživio, a proživio je samo onaj jedan koji je ipak odabrao, na koji već način... a sada, kad je Veliko Sažimanje počelo, sve će ponovo proživjeti i to baš onaj život koji je htio proživjeti isprve, a na kraju će se vratiti onamo otkuda je i došao, kod onih anđela.

E da, ja bih pričao malo o te dvije mogućnosti. Al to se valjda ne bu desilo. Smile

Ažurirao nitkov - 09.Kolovoz/Aug.2011 u 13:37
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2011 u 19:05

Majstore, koliko vidim, izgleda a si se malo izgubio u teorijama i otišao skroz u krivo pre široko i dugačko...... Odgovor na sva tvoja pitanja je vrlo jednostavan i Nemo ga u zadnjem dijelu filma vrlo jasno artikulira.

Postoji bezbroj mogućih kombinacija ovisno o našim izborima i vanjskim faktorima i sve su one u potpunosti jednako vrijedne (to je najvažnije istaknuti). Zato je, bilo što odaberemo ili ne odaberemo (pustimo stvari da idu svojim putem) SVEJEDNO odnosno SVE je JEDNO jer je sve ISTO/JEDNAKO VRIJEDNO. U principu, to znači da sami biramo iskustva kroz koja ćemo prolaziti, odn. svoj svijet i sami smo ODGOVORNI za ta iskustva, a ona se na nas i na druge reflektiraju kako se reflektiraju, to jest uvijek se ispravno reflektiraju. No da ne duljim sa daljnjim filozofiranjem, koga više zanima neka pročita Transsurfing i Novu Zemlju od Eckharta Tollea jer je očito da se film izuzetno puno oslanja na filozofiju iz ovih bestsellera...

Dakle, da skratim priču. Niti jedan od mogućih Nemoa ne postoji niti je postojao, osim onog kojeg spomenu na kraju filma u sceni sa svjetionikom i Anom, a taj nema veze sa onim kojeg se dotad spominjao u vezi sa njom jer taj nikad više (po riječima naratora) nije vidio Anu. Tako da je konačni Nemo jedan sasvim stoti Nemo.

Svi ostali Nemoi su fiktivni i plod sekunde racionaliziranja koje se dogodilo kad je mali bio suočen sa teškim izborom, kojeg je riješio tako da nije poduzeo ništa već je staloženo otišao u šumu i pustio stvari da idu svojim tijekom, odnosno, u konačnici je odabrao ono što je najviše želio, tj. Anu. 

Najstariji Nemo je također plod mašte i nije direktni slijednik niti jednog od modaliteta Nema. To u  filmu eksplicitno i naznače time što kažu da nigdje ne postoje podaci o njemu te ga zovu Mr.Nobody. Možemo reći da je on u konačnici preuzeo funkciju ''Boga'' odn. onog koji nam objašnjava kako se što po zakonima fizike dešava, iako ga nerado nazivam Bogom, jer ista filozofija sve ljude predstavlja kao Bogove, odn. one koji kreiraju svoje živote svojim izborima... Zato bi ga nazvao ''prosvjetiteljem''. A njegova čisto filozofsko-prosvjetiteljska uloga se najviše očituje u tome da je umro u trenu spekuliranog početka Velikog Sažimanja izračunatog od strane znanstvenika. Također, odabir prikaza ''početka kraja'' također je imao svrhu relativiziranja svega i svačega što je osnovna premisa filma pošto je sve relativno ako su svi izbori jednaki. To, kao i ostatak filma također se snažno oslanja na naše dosadašnje spoznaje o zakonima i principima fizike....

Ovo bi trebalo biti i više nego dovoljno...

Ažurirao bubba ho-tep - 10.Kolovoz/Aug.2011 u 19:09
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2011 u 08:25

Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Ovo bi trebalo biti i više nego dovoljno...

OK, većinu toga sam bio pohvatao još dok sam gledao film, ali obratio si mi pažnju na nešto što mi je promaklo jer sam bio zabrijao u desetom pravcu. U svakom slučaju, ne vidim smisla u nekom dodatnom mrcvarenju pa... hvala. Big smile

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2014 u 23:01
Fenomenalan film! Efekti, soundtrack, odabir glumaca, poruke koje film nosi i priča koja vas prikove za ekran... Iako traje skoro 2,5 sata, nijednog trenutka mi nije bio dosadan i mogla bih da ga gledam satima, kao seriju... Naravno, plus mu je i haos i konfuzija LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Haris-macka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Haris-macka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2017 u 19:58
Ovo je jedan od onih filmova koji se ne mogu komentirati. Samo ću reći da preporučujem.
Na vrh
Rakan View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rakan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2017 u 21:59
Ovaj film podseća na mnoge filmove ali nijedan film ne podseća na njega. Dajana Kruger je fascinantno harizmatična i nosi ovaj film iako je Džered Lito glavni glumac. Nemam zamerki ni za njega ali Dajana je zakon. Ono što ne treba raditi nakon ovog filma je to da se čovek bavi sobom i da se seća svoje prošlosti. Ta prošlost nije uopšte bitna iako je to glavna tema filma. Odluke su napravljene i prosuto mleko se nikad više neće popiti. Budite srećno što ste sada tu gde jeste, inače ste se zalgavili tamo gde i junak ovog filma.
Na vrh
Tekelin4 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tekelin4 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2017 u 10:15
Originalno postovano od strane Haris-macka Haris-macka piše:

Ovo je jedan od onih filmova koji se ne mogu komentirati. Samo ću reći da preporučujem.

Da, malo je ovakvih filmova, i ovakve tematike i da su ovako dobri. Iako znam da se neće svima svidjeti, ali meni je odličan
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2017 u 07:36
Meni jedan od najdražih filmova te godine, prelepo sklopljen, višeslojan, emocionalan, SF, sjajno odglumljen, sa nebrojeno vizuelno lepih kadrova...bombončica (meni). Heart Dobar i soundtrack btw.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2021 u 14:36
Skoro pa užas jedan od filma.
Nije potpuna katastrofa jer sam izdržao sat vremena, a onda je išlo baj baj.
Koja je ovo dosada bokte mazo, i to o stvarima koje smo prožvakali još u studentskim danima diskutirajući o takvim temama jer smo imali vremena i društvo za to.

Već smo prije vidjeli da je autor filozofski nastrojen, načitan i da raspolaže određenim stavovima koje će i ovdje profurati, ali i postavlja nama (kvalitetna) pitanja na koja ne zna odgovor.

Međutim, ne može se to ovako raditi.
Ovo više sliči na besmislicu Donnie Darko nego na (biilo šta od) Jodorowskog.
Čas smo tu, čas smo tamo, čas prije i čas kasnije - zbog čega?
Zato da bismo razmislili o butterfly efektu koji smo već vidjeli bezmalo bolje obrađenog ne samo u istoimenom filmu (BE) nego i drugdje, npr. u Run Lola Run.

I to još, prati moguće izbore i život glavnog lika koji će ga na kraju dovesti u istu bolnicu pa se čovjek mora zapitati čemu ovakav film?
Da mene ili vas uvjeri da ovisno šta napravite, oženit ćete drugu ženu.
Ma je li bogati, a gdje je tu da se nećete uopće oženiti, da ćete se zapiti pa poginuti, da će vam pasti igla na glavu jer ste žurili bez da ste kavu ćeifili, itd.

Uz sve to, za razliku od njegovog Novog Testamenta, ovdje nedostaje humor.
Humor je dio života i filozofiranje o životu bez humora je čisti promašaj.
Pa nije Zenon prije više od 2000 godina bezrazložno pravio presmiješne priče sa logičkim greškama i nesposobnosti čovjeka za zamišlja beskonačnost.

Ako se mene pita, film je čisti promašaj.
Svaka čast svima koji su ga izdržali do kraja, ja ga ne preporučam.

Umjesto ovog gubitka vremena, radije odigrajte neki choicesbased RPG, npr. The Witcher 3.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.