Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Limbo (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Limbo (2020)

Limbo

Limbo (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

drama

Trajanje:

104 min

Režija:

Ben Sharrock

Scenarij:

Ben Sharrock

Glavne uloge:

Kenneth Collard
  >  Boris
Darina Al Joundi
  >  Omar's Mum
Ellie Haddington
  >  Beatrice
Nayef Rashed
  >  Omar's Dad
Sidse Babett Knudsen
  >  Helga
Hayan Rich
  >  Hamad
Sanjeev Kohli
  >  Vikram
Raymond Mearns
  >  Mike
Kais Nashif
  >  Nabil
Amir El-Masry
  >  Omar
Cameron Fulton
  >  Plug
Vikash Bhai
  >  Farhad
Grace Chilton
  >  Margaret
Lewis Gribben
  >  Stevie
Silvie Furneaux
  >  Cheryl
Ola Orebiyi
  >  Wasef
Kwabena Ansah
  >  Abedi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Limbo (2020)
    Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2021 u 23:32
Prijevod je uradio mita53 👍
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2021 u 09:12
Sirijac, Avganistanac i par Nigerijaca sede u zabiti škotskog izolovanog ostrva čekajući azil...priča koja počinje kao vic, zapravo i biva često urnebesna, ne sećam se kada sam se poslednji put ovoliko smejuljio. No po sredi je svakako i ozbiljan film o raseljenim licima, tek lišen patetike, suptilan tamo gde je potrebno, uz eto i meni odličan humor kojim boji to sivilo i hladnoću škotske vukoyebine, ne bežeći od sveg tereta koji ovi ljudi neprekidno nose u sebi.

Ne znam da li su me više kupili zbilja sjajni glumci, likovi, humor, kamera/lokacije ili eto upravo neverovatno umešno vođenje filma od strane režisera, balansirati uspešno sa ovoliko različitih tonova i to inače klizavim, izbegličkim terenom ...kapa dole. Ben Sharrock je ime koje ću se truditi zapamtiti.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2021 u 14:17
E tako se piše opis filma, a ne "odličan" ili "najgori ikad".
Šteta što piše da je samo drama pa sam ga uredno preskočio, ali sad idem po nj.
Utiske naknadno.

I btw trebalo mi je podulje vrijeme da prorešetam mitine titlove.
Uz one koje sam gledao i kriterije šta neću ni u ludilu (drama war history biography) svejedno mi ih je na kraju ostalo preko 100.
Ne znam ni sam kako to prorijediti još... Moram razmisliti.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 11:53
Pogledao. Nisam siguran bi li bolje bilo da nisam.

Radnja teče užasno sporo, onako kako prastari PCji roštiljaju instalacije satima koje na novima prođu u trenu.
Za jednu dramu to i nije neobično, čak je i poželjno kad se ima o čemu kontemplirati u tim nekakvim stankama, ali autor filma nije neko ranga Haneke pa ovdje možete samo ugasiti mozak i pokušati meditirati.

Okosnicu priče čine imigranti, ali ne uobičajeni, ovi traže azil i ne pada im na pamet zahtijevati od okoline da se prilagođava njima.
Ne, ovi potencijalni azilanti žele sebe prilagoditi tu gdje su došli, što je od mene veliki plus.
Za primjer, lika u dućanu prodavač upozori da nema ništa halal, ali ovoga nije briga, on je tu gost a ne gazda, da je bogu važno onda bi se imao izbor, jelda.

Na žalost, zbog tempa posmrtnog marša, autor je dao premalo vremena sporednim likovima, neki neće dobiti više od linije teksta, a bilo bi interesantno doznati pozadinu njihovih priča.
Ovako se moramo zadovoljiti krušnim mrvicama koje na kraju ne vode ni doma ni do zle vještice u šumi. Vode jednom velikom ničemu.

A to veliko ništa zbog čega se film i zove kako se zove, ponajveća je mana filma.
Reći ćete ali i dalje ostaje nada za glavnog lika u tom sadržaju.
Ali kakva nada? Finalnu izvedbu idiot od montažera prekida prerano i mijenja zvučni spektakl sa, u skladu s tempom filma, gudačkim sprovodom.
Sramotno.
Srećom, skraćenu verziju, ali barem neprekinutu, čujemo dok tekst iza kraja filma promiče ekranom.

Pa ako vam ne smetaju drame puža i kornjače, ako želite vidjeti malo drugačije imigrante koji ne brane tvrdoglavo svoje zaostale običaje i zadrte stavove niti oko njih dramatiziraju, pogledajte.
Ne očekujte puno, a šteta je, mislim da je ovo imalo toliko potencijala da bi u rukama kvalitetnijih filmaša ispao bombon.

Još nešto, za mitu ako bude čitao.
Ne znam kako je kod vas, ali kod nas stvarno postojji uvreda - kozojeb. Nećemo nekome reći da je jebač koza. Wink
Eto jedna sitnica, pa vidi, ako kod vas ista uvreda postoji, da stilski bude žešće u nekim budućim prijevodima, a za ovaj ti hvala.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 15:45
To sa bludom nad kozama mi je u obe varijante bzvz. Bio je doduše previd u titlu oko rabies/rabbits pošalice (trebalo je prvo, navedeno potonje), no loša je šala u oba slučaja pa prevod ne čini kakvu bitniju razliku ionako 😄 Dok to Kozojeb meni zvuči kao kakav običajni festival/posebno doba i mesto u godini, gde se koze međusobno dohvate. Ne kažem da je smisleno, tek meni tako zvuči, šta ja znam o kozama, njihovim navikama, mestima okupljanja radi seksa, varijantama seksa ljudi sa njima, izboru reči koja to predstavlja, običajima ili festivalima. 😄
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 16:29
Postoje ljudi kojima je navedeno profesija ili hobi, oni u gradu ne žive, ali uredno fejsbuče. Wink
Bilo tebi bezze ili ne, koristi se kao uvreda, bez obzira na to što i engleski ima goatfu..er.
Je li, ovo nije nepostojeća riječ za motherfu..er, takvu mi nemamo iako bi neki htjeli da imamo, e pa nemamo jer nam ne treba - imamo još grđe koje nemaju u engleskom. Embarrassed

Ovo sa rabbies se ubere ako dobro naćuliš uši, međutim ako je u transkriptu pisalo rabbits što je lako moguće s obzirom da se moderne transkripcije ponajviše oslanjaju na prepoznavanje engleskog govora (youtubeovi automatski captions npr.), to ja ne mogu zamjeriti.
Da sam resyncao pa uploadao, ispravio bih, ali ovako nema potrebe.

Ažurirao JoxerTM - 17.Kolovoz/Aug.2021 u 16:35
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 16:41
Blago njima, onima što imaju takve reči 😄 smišljati uvrede je mnogo težak posao i to sve 😄
Meni baš i nije do priče o nekim tamo drugima, opet. Ma, ne znam gde li ih nalaziš, ja pa ne znam gotovo ikoga sa facebook nalogom, zbilja. Uži krug ljudi nema ni mail adresu, kakav facebook. 😄 A te koje pominješ, evo im grad btw, menjao bih se odmah, neka im koza i facebooka, ja bih što dalje od grada.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 17:40
Preko ograde trava je zelenija.
Nemoj.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2021 u 17:49
Ma beton ubiVa, fali mi zelenilo, bašta, da znam zašto ustajem pre petlova, da ne gledam stoku (gradsku), da zaspim premoren ali ispunjen, da vidim plod mojeg rada itd

Naravno da bi zapravo bio cirkus, tamošnja raja bi me možda prezirala i više 😄, umro bih pre od gladi negoli bi mi rodio paradajz, ili bih se otrovao, pao izlomljen na pola posla, shvatio da mi za najosnovnije tamo treba i daleko više love negoli u ovom betonskom otuđenju, sam i sa milion ljudi ođe, sam i sa koliko god ljudi tamo, isti mi je đavo 😄 Ali treba probati sve u životu 😊
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.