Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - An Inspector Calls (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

An Inspector Calls (2015)

An Inspector Calls

An Inspector Calls (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Neobičan posjet policijskog inspektora

Godina:

2015

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

87 min

Režija:

Aisling Walsh

Scenarij:

J.B. Priestley
, Helen Edmundson

Glavne uloge:

David Thewlis
  >  The Inspector
Miranda Richardson
  >  Sybil Birling
Ken Stott
  >  Arthur Birling
Margaret Wheldon
  >  Factory Worker
Sophie Rundle
  >  Eva
Wanda Opalinska
  >  Charity Lady
Flora Nicholson
  >  Miss Francis
Chloe Pirrie
  >  Sheila Birling
Patricia Winker
  >  Factory Worker
Kyle Soller
  >  Gerald Croft
Lucy Chappell
  >  Edna
Gary Davis
  >  Alderman Meggarty
Finn Cole
  >  Eric Birling
Clare Crowther
  >  Posh Lady
Philip Gascoyne
  >  Millward's Shop Customer
Nigel Black
  >  Gate Keeper

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: An Inspector Calls (2015)
    Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2015 u 11:10
An Inspector Calls  (2015)
Inspektor dolazi

Žanr: drama, misterija, triler
Zemlja: Velika Britanija
Jezik: engleski
Trajanje: 86 min
Režija: Aisling Walsh
Scenario: J.B. Priestley, Helen Edmundson
Glumci: Sophie Rundle, Lucy Chappell, Miranda Richardson,
Ken Stott, Finn Cole, Chloe Pirrie, Kyle
Soller, David Thewlis,
Flora Nicholson, Gary Davis...

Misteriozni inspektor istražuje imućnu porodicu Birling i 
njihove goste za večerom prateći samoubistvo mlade žene. 

Preveo/la:
SvetofilClap

Ažurirao Atrahasis - 10.Sijecanj/Jan.2016 u 03:19
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 00:29

Veliko hvala kolegi Svetofilu na izvanrednom prevodu, uz koji je ovaj sjajan film još lepše gledati Smile

Preporuka svima, film je zaista odličan

Ažurirao LjubicaSP - 08.Sijecanj/Jan.2016 u 00:32
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2016 u 02:44
Fenomenalan i vrlo važan film.
Oduševljen sam...

10/10

P.S. Dejvid Tjulis je vrlo dobro odglumio 
onog koga je teško predstaviti.

Veliko hvala kolegi Svetofilu na perfektnom prevodu!
Sve najbolje i nastavi da prevodiš izabrane filmove!postovanjepostovanjepostovanje
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Svibanj/May.2020 u 15:14
Ozbiljna socijalna drama i prikaz ekonomskih prilika i odnosa društvenih slojeva u periodu pred 1. svetski rat. Produkcija odlična, kao i fenomenalna gluma. Ken Stott fenomenalan u ulozi Arthur Birlinga.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Svibanj/May.2020 u 15:37
Ma kakva drama... Osim ako ne mislimo na kazališni rječnik i aristotelovu poetiku koja dramom naziva set žanrova koji se izvode pred publikom na točno određenom mjestu. Kasnije ćemo imati neke novotarije tipa antidrama ili hiperdrama, no pričamo o filmu, jel li tako. Wink

E a ovo je rijetki film koji spada pod žanr mystery, nastao doista jest po kazališnom predlošku, no nudi puno više od pukog polusatnog šamaranja "buržoazije" koja slijepo vjeruje da ni za što nije kriva. Inače mi ide na živce kad imdb na sve i svašta nalijepi mystery, ovdje nije greška.

Koliko puta ste nešto napravili da bi tek kasnije otkrili kako ste nekoga povrijedili ili bespovratno izgubili nečije povjerenje? Film se osvrće na neka stara vremena, kad su klasne razlike znale upropastiti tuđe živote, te se može doimati kao socijalistička kritika trulom kapitalizmu iako to neće biti točno jer nije svaka kapitalistička obitelj bila gnjida do gnjide niti se u stvarnosti savjest može materijalizirati u/kroz živo biće. Ovo što sam napisao je i samo po sebi površno, jednostavno nije moguće kroz običan forumski post izanalizirati apsolutno sve s čim se film poigrava.

Prijevod ne mogu komentirati jer sam film gledao bez. Nadam se da je dobar kako gore kažu jer film zaslužuje imati dobar prijevod.

Remekdjelo koje morate imati u kućnoj DVD kolekciji. Ne kakite da nemate para za ovo. Imate.
I da, 18+. Ispod toga, oprostite, ali nećete shvatiti ništa, nije da podcjenjujem nego pričekajte koju godinu ako ste mlađi od 18, film neće nigdje uteć a ja nisam klasični državni uhljeb degenerik koji sastavlja obaveznu lektiru pa gura osnovnoškolcima knjige koje ne bi trebali čitati prije 18-e.

Ažurirao JoxerTM - 20.Svibanj/May.2020 u 16:01
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2020 u 11:57
Evo samo da se prisetimo ovog IZVANREDNOG filma, koji bi svima trebalo da bude obavezna lektira.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 10:31

Meni ovo nema ni m  mystery.
Sasvim solidna engleska drama
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 12:01
Kakva je to samo glumčina, David Thewlis 👍 za mene jedan od najboljih ostrvljanina i to od kada još. Naked ❤️ Divorcing Jack ❤️ ma šta da nabrajam, gde god da se pojavi, razbije.

Hvala na podsećanju, nisam gledao film iz teme, budem definitivno.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 15:25
Pogledaj pod obavezno.

Zaboravi aleksov komentar da film nije mystery, vjerojatno je spavao dok ga je gledao ili se povodi za imdb-om koji lupa mystery na sve i svašta, a misterije nigdje.
Ako ti se svidi ta glavna karakteristika ovog filma, mystery, onda zabilježi još za gledanje:
Gozu (2003) - uzmi eng titlove, prijevod ima previše sadržajnih grešaka, a sinkronizacija je nula
Enter Nowhere (2011) - kriminalno podcijenjeno rijetko poigravanje s butterfy effectom
The Warning (2018) - ne gledati dok si pospan, neispavan ili na psihoticima
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 17:38
Gozu gledah još kada se pojavio, pa i Enter Nowhere, dok The Warning nisam, budem, hvala 🙂
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 19:56
The warning Aka El aviso nema blage veze sa mystery.
Ocigledno ja i Joxer zanr mystery razlicito dozivljavamo.
Ja se nikad ne povodim za Imdb.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 20:08
Na stranu te žanrovske nedoumice, različiti pogledi i doživljaji, oni sjajni filmovi svakako prevazilaze žanrovske okvire.

U ovom slučaju ionako verujem da je El aviso dobar film, pa koji god već ton/pravac/okvir da mu pripada. Meni um putuje na trista strana šta god da gledam, ne bi me čudilo i da se smejuljim na za nekoga pogrešnim deonicama filma (kojeg god) ili da se rastužim toliko da ne mogu da dišem (onako kako bi trebalo) ili da pobesnim iz nekog već pedesetog razloga, drugim gledateljima nebitnim. 😄 Ruku na srce, zbilja volim žanrovski film pa mi ponekada i bude bitno da je to pogođeno, po mojim nekim merilima. 🙂
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 20:13
Tacno je da dobri filmovi prevazilaze zanr okvire.
Dobar primer za to je po meni jedinstveni film u svetskoj kinematografij8, madjarski film Komtroll.
Pravo remek delo.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2021 u 20:14
Pardon Kontroll
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2021 u 22:58
Dobar El Aviso (naći ću temu kasnije, tek da zaokružim priču ovde). I po meni je misterija, kako po postavci, strukturi, tako i po samom tonu filma. Neobični događaji u određenoj tački u prostoru, vremenu, uz numerologiju i pojam koji ne smem navesti jer bi bio spoiler do krvi. Dakle sve obavijeno maglom (pre kišom) dok gledaoci zajedno sa likovima ljušte sloj po sloj te, pa, upravo misterije.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.