Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Windows 11
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Windows 11

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Windows 11
    Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 12:07
Windows 11 will be free to download. Here's how to make the update (if your  device is compatible) - CNET

Kao što verovatno već znate, nedavno od Microsofta su predstavili budući Windows 11 s mnogim novim funkcijama. Radi se o tome operativni sistem koji je obnovio mnoge aspekte trenutnog Windows 10, uključujući redizajn nekih dijelova sistema ili važne detalje u vezi sa kompatibilnošću i aplikacijama.

Korisnici vijesti sasvim očekuju. Međutim, istina je da i oni uključuju imaju malo više snage u računarima, i zato je potrebna i bolja tehnička specifikacija da bi se mogla instalirati Windows 11. Drugim riječima: neće svi računari koje trenutno podržava Windows 10 moći nadograditi na novi Windows 11. To može značiti za mnoge korisnike koji vide potrebu za nabavom novog računara ako im je potrebna neka od novih funkcija, jer će mnogi računari koji su nadograđeni na Windows 10 sa Windows 8 ili Windows 7 biti izostavljeni.

Ovo su tehnički zahtjevi koje vaš računar mora zadovoljiti da bi mogao instalirati Windows 11

Procesor: 1 GHz ili brži sa 2 ili više jezgara u kompatibilnom 64-bitnom procesoru ili SoC-u.
RAM memorija: 4 GB ili više.
Skladištenje: najmanje 64 GB memorije.
Sistemski firmver: UEFI, podržava sigurno pokretanje.
TPM: verzija 2.0.
Grafička kartica: DirectX 12 ili noviji kompatibilan sa WDDM 2.0 upravljačkim programom.
Screen- Visoka rezolucija (720p) preko dijagonale 9 inča, sa 8-bitnim kanalom po boji.

U principu, to bi bile potrebne funkcije za instaliranje prve službene verzije Windowsa 11. Međutim, Vjerojatno je da će budućim ažuriranjima smanjiti neke od zahtjeva, jer će, na primjer, verzija TPM-a stvoriti poprilično glavobolja.posebno za neiskusne korisnike koji žele koristiti novi operativni sistem.

Kao što je Microsoft potvrdio u vlastitoj prezentaciji vijesti, čini se da, sve dok sve ide po planu, Prva službena verzija za javnost stići će za Božić, a ideja da se dva godišnja ažuriranja odustanu prema planovima kompanije operativnog sistema i prateći Microsoftove planove za izdanja Windows 11.

How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 12:11
Znači, ko nema tpm 2.0 modul, ne može da ga instalira? Zato su i cene skoćile duplo.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 12:12
A sta je ustvari to, posebni hardware?
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 12:38
Ja nemam taj TPM chip na moju maticnu plocu, tako da ako hocu 11-tica, onda nova maticna.
Inace evo kako da proverite da l imate TPM il ne

Na vrh
MetalikeOperiteKose View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MetalikeOperiteKose Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 12:55
Polako s' taj windows 11. Prvo da vidimo na sta ce liciti, mozda bude neko smece kao Vista ili Osmica. Neka ga drugi arce godinu ili dve, sabrati njihove utiske pa odluciti. Nece desetka postati neupotrebljiva preko noci...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 15:21
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Znači, ko nema tpm 2.0 modul, ne može da ga instalira? Zato su i cene skoćile duplo.
Ne.
Ako nemaš, možeš dodat TPM modul samo ako postoji mjesto za takav modul na matičnoj ploči.
Cijena tih modula prije predstavljanja win11 je bila 20tak $, a sad je gdje nisu rasprodani $100, to nije duplo nego peterostruko.

Noviji CPU-i imaju TPM podršku pa ti ne treba zaseban modul (Intel PTT, AMD fTPM), problem je ako  BIOS nije ažuriran ili ne postoji update BIOS-a koji će s tim raditi.

Originalno postovano od strane Numberguy Numberguy piše:

Ja nemam taj TPM chip na moju maticnu plocu, tako da ako hocu 11-tica, onda nova maticna.
Na mojoj matičnoj (ASUS Z87-C) postoji mjesto za TPM modul, ali da ga kupujem samo zbog win11, ne dolazi u obzir.

Ažurirao JoxerTM - 28.Lipanj/Jun.2021 u 15:28
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 16:52
Moja je Gigabyte H77M-D3H i ne znam dal ima mesto. Gde se to lemi? Vrlo je mala moja ploca.

Pretrazio sam vise po netu o ovome i nasao u MK, cena 750 MKD = 12 Eura

Ali nazalost nemaju na lager ovaj Gigabyte model.

Ažurirao Numberguy - 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:01
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:02
Ne lemi se, samo se utakne (ubode):

Prema tom manualu, ako je ubačen TPM modul, tada se u BIOS-u pojavi opcija Trusted Computing -> TPM support disable/enable.

I napisao sam već, moduli su skoro svugdje rasprodani, a ako negdje nađeš da ima, cijena im je paprena.
Ako će tko u hrvatskoj naručivati, inače preskupi Conrad i nije tako skup:
https://www.conrad.hr/p/asus-tpm-m-r20-tpm-modul-baza-lpc-interface-faktor-oblika-plug-in-modul-1856669

Ažurirao JoxerTM - 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:11
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:29
Cena ovaj conrad je gore-dolje ista kao i gigabyte.
Inace hvala na upute, sada cu mogu sam da ga ustekam, ako nadjem gde da kupim. :)
Ali jos nije oficijalno izadjen 11 tako da do Nove Godine sigurno cu naci ovaj modul, ali po kojoj cijeni.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:42

Moja je Gigabyte H77M-D3H i ne znam dal ima mesto. Gde se to lemi? Vrlo je mala moja ploca.

Gigabyte H77M-D3H je odlična ploča. Trebala bi da ima TMP, 
na nekim verzijama tih ploča je ostavljeno mesto za taj čip 
a neke verzije su dolazile u punom paketu. 
Otvori kućište i pogledaj ploču.
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 17:54
Ajde da se opet ponavljam - nešto što govorim ljudima već više od 20 godina:
"Zaboravite nove Windowse! Držite se najstarije verzije koju Microsoft još aktivno podržava - osim ako nije u pitanju smeće tipa ME, Vista, Osmica..."
Dakle - držite se desetke. A da i ne spominjem onu standardnu priču kako nekako uvijek svaki drugi Windowsi ispadnu smeće - a taj "svaki drugi" trebao bi biti 11. 
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 18:11
Slobodno ostanite na Windows 10 još 2-3 godine, 
a kad se slegne malo prašina sa Win11 i spadnu cene komponenti onda kupujte. 

Zbog korone i rudarenja su skočile mnogo cene komponenti, 
stabilizovaće se tehnologija za godinu-dve pa onda budžite mašine.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 18:27
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Ajde da se opet ponavljam - nešto što govorim ljudima već više od 20 godina:
"Zaboravite nove Windowse! Držite se najstarije verzije koju Microsoft još aktivno podržava - osim ako nije u pitanju smeće tipa ME, Vista, Osmica..."
Dakle - držite se desetke. A da i ne spominjem onu standardnu priču kako nekako uvijek svaki drugi Windowsi ispadnu smeće - a taj "svaki drugi" trebao bi biti 11. 
To je generalno u redu. Problem je kad ljudi riječ predzadnji shvate kao što stariji to bolji. Kao da je elektronika vino. Ili stariji bik, tvrđi rog. Ouch

Ljudi i danas sjede na nevjerojatno starim kantama pa mi donesu "ajd pliz sredi kupljen je bratbratu prije oko 4 godine, nije više", ja ni ne pogledam nego rekoh okej, kad ono krš ima preko 10 godina, oblije me 'ladan znoj.
Drugim ljudima stara krama ne može x264/x265, pa i dalje prevode hdtv xvid negledljive avije. Pa nek resynca ko želi.

Na win11 se definitivno ne treba prebaciti odmah kad izađe, ne znam koliko se sjećate ali i 10tka kad je izašla imala je dječjih bolesti koje su s vremenom ispeglane.
Naravno da ako iza božića kupite novi PC sa već instaliranom 11kom, to je u redu.
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 21:47
Originalno postovano od strane Black Raven Black Raven piše:

Gigabyte H77M-D3H je odlična ploča. Trebala bi da ima TMP, 
na nekim verzijama tih ploča je ostavljeno mesto za taj čip 
a neke verzije su dolazile u punom paketu. 
Otvori kućište i pogledaj ploču.

Nemam, moraću da uzmem naknadno.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2021 u 22:59

A sta je ustvari to, posebni hardware?

imaš malo više o tome na ovom linku. 

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
mavjan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mavjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2021 u 17:23
Ko ne igra igre i ne koristi programe koje zahtevaju win 10 nema nikakve potrebe menjati win 7 64 a win 11 je tek nepotreban.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2021 u 17:28
Kakve su to nebuloze.
Ko nema prastaru kanturinu, nema ni drajvere za win7 pa treba staviti win10.
A ko se želi patiti sa PCjem od prije Isusa, samo dajte, ali kad nešto rikne, meni ga ne donosite.
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2021 u 19:40
Ja nisam uspio naci TPM modul o moja maticna, onaj koji sam objavio gore ne valja.
Jel neko instalirao windows 11? Kakav je? Sta ima, sta nema?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.