| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pohwasogeuro (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Pohwasogeuro (2010)Objavljeno: 25.Svibanj/May.2021 u 13:37 |
|
Vrlo dobar film na temu Korejskog rata. Snimljen prema istinitom događaju, gde je jedinica korejskih studenata (njih 71), neobučenih i prilično nespremnih za borbu, utvrđena u zgradi srednje škole u Pohangu, odolevala 11 sati napadu severnokorejskih trupa. Taj herojski čin je kupio vreme južnokorejskim i američkim jedinicama da se pregrupišu, i izvrše kontranapad čime je otklonjena opasnost od zauzimanja Busana i totalnog poraza južnokorejske vojske. Vizuelno, efektno snimljen film sa fenomenalnim scenama borbe i masovnim brojem statista. Ako tome dodamo i tradicionalno dobru glumu, dobijamo lepo upakovanu, potresnu ratnu priču. Pošto se radi o istorijskoj drami, snimljenoj prema istinitom događaju, znam ko će se obradovati preporuci za ovaj film.
![]() Ažurirao bgvracar - 25.Svibanj/May.2021 u 14:21 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2021 u 14:46 |
|
Pa valjda svi osim mene. ![]() Pokušat
ću se obraniti pa ako sjedne na pravo mjesto bar jednom čovjeku, bit ću
zadovoljan. Ako ne, neću biti razočaran, preteško je ostati različit. Kome
treba film o stvarnom događaju gdje se budućnosti jedne zemlje,
studentima, daju puške u ruke i neka ginu, ostat će više mladih cica za
stare pedofilčine po političkoj liniji sakrivene po bunkerima. Nikad nećemo doznati bi li jedan od poginulih možda bio sljedeći Ajnštajn. Sudbinu mu je odredio sociopatski šljam. Imali
smo to i mi na našim prostorima i gdje smo sad? Na samom dnu moderne
civilizacije jer nam je budućnost izginula od ruku onih koji ništa ne
znaju raditi, a i dalje drmaju samostalnim državama. Ne ponovilo se.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2021 u 17:01 |
Ključna dilema o smislu ljudske civilizacije. Tačnije, nema dileme, već samo ironija o našim sudbinama. Nisam gledao film, možda je stvarno dobar. Postoji i ono mišljenje da su najbolji ratni filmovi oni - antiratni... U svakom slučaju, poenta JoxerTM!
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2021 u 21:52 |
|
Hvala bgvracar, nekako sam propustio ovaj u to vreme. Gledaće se. Ako nisi već gledao ranije, ti bi pa mogao da probaš Silmido (2003), ako želiš. 🙂
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2021 u 00:03 |
Vidiš, mogao bih. U fazi sam "čišćenja" njihovih renomiranih filmova a pomenuti Silmido mi je izgleda promakao. Interesantna tema a ja volim kako obrađuju događaje iz njihove istorije. ![]() Hvala na preporuci.
![]() Ažurirao bgvracar - 26.Svibanj/May.2021 u 08:46 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 12:57 |
![]() što se najbolje da videti u finalu kada dvojica južnokorejskih junaka filma, nazovimo ih Bata i Dvornik, ranije večito na ivici sukoba, u koškanju, konačno i u tuči, na samom kraju prave pomor severnokorejske armije, čuvajući svoj položaj, u zbilja identičnim scenama sa onim iz filmova o NOB-u. Što ima svojih čari, neka i prevaziđeno danas, no ipak ne biva samo ep, daju se filmu oteti i antiratni tonovi sa nešto besmisla rata i tog tragičnog sukoba ovog i danas podeljenog naroda. Glumci su mi prijali, naravno posebno Seung-Won Cha kao severnokorejski vojkskovođa, buntovan i prema naređenjima partije, slepo sledeći upute Vođe lično, ne bez časti ali i brutalnosti u svom borbenom pohodu. Klinci ko klinci, muve bez glave koje nisu znali šta ih čeka. Sveukupno pristojno filmsko iskustvo, iako, rekoh, u mahom ruhu ratne epopeje kakvih smo se znali nagledati tokom života. ![]() Ažurirao puppet_master - 10.Sijecanj/Jan.2023 u 13:05 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |