Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jaesim (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Jaesim (2017)

Jaesim

Jaesim (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

119 min

Režija:

Tae-Yun Kim

Scenarij:

Tae-Yun Kim

Glavne uloge:

Kang Ha-neul
  >  Jo Hyun-Woo
Lee Kyoung-young
  >  Goo Pil-Ho
Hyun-Sook Jun
  >  Middle-aged woman
Im Sung Eon
  >  Detective Cha
Eo Ju-seon
  >  Grandfather
Lee Ki-taek
  >  Soo-Jung
Kim Hae-sook
  >  Soon-Im (as Hae-suk Kim)
Jung Woo
  >  Lee Joon-Young (as Jeong Woo)
Park Yoo-mil
  >  District court female judge
Lee Jeong-eun
  >  Oh Mi-Ri
Kim So-jin
  >  Kang Hyo-Jin
Lee Dong-hwi
  >  Mo Chang-Hwan
Jae-young Han
  >  Baek Chul-Gi
Do-Hyun Sung
  >  Detective Cha
Min Jin-woong
  >  Oh Jong-Hak
Ha-na Kim
  >  Lee Byul

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jaesim (2017)
    Objavljeno: 16.Svibanj/May.2021 u 16:16
Hiun-Voo, koji je jedini svedok ubistva taksiste, krivicno je optužen . Osuđen je na kaznu od deset godina. Oportunistički pravnik uzima slučaj u svoje ruke sluteći svoju priliku. Dolazi do borbe za pravdu.
Na vrh
shiba87 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj shiba87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2021 u 19:57

Odgledah ovo bukvalno u jednom dahu. Odličan film, baziran na istinitom događaju koji je zadesio jednog tinejdžera u Iksanu u Južnoj Koreji, a koji je lažno optužen za teško ubistvo. Svakako jedan dječak, sam protiv cijelog sistema, nije imao mnogo izbora, već da nevin odluži punih 10 godina u zatvoru. Borba za pravdu je tek predstojala, ali te detalje neću otkrivati J Drago mi je da se reditelj i scenarista Tae-Yun Kim (scenarista „Perfekct number“) nije trudio da od toga napravi štivo, čija bi intrigantnost služila prije svega komercijalnoj svrsi, već je oslanjanjući se na činjenice iz stvarnog događaja, formirao krajnje jednostavnu priču, koja je u svojoj suštini dovoljno moćna da zaprepasti, šokira i da kod gledaoca, između ostalog, probudi i osjećaj sopstvene odgovornosti za nepravdu koja može zadesiti nekog čovjeka. Moja velika preporuka.  

Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2021 u 01:06
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2021 u 13:38
 Hvala Shiba na ovako lepom komentaru. Ovo gledam preko reda.
Mala ispravka Reziser film Perfect number je zena po imenu Bang Eun Jin.
A u scenariju filma Perfect number je ucestvovalo 4 ljudi od kojih   je jedan koga si prethodno spomenuo

Bang Eun-jin

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2021 u 13:57
Ja odustajem od gledanja.
Ovo je prema istinitom događaju.

U biti... Proguglat ću najprije je li film pridonio mijenjanju društva pa ako jest kao Silenced, gledati, ali ako nije 'ebe me se za beskorisnu besmislicu.
Na vrh
shiba87 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shiba87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2021 u 14:06
Dragi aleksayu, drago mi je da ti se dopao moj komentar. Greške nema. Napisala sam da je Tae Yun Kim reditelj i scenarista ovoga filma, za "Perfect number", u zagradi piše scenarista, a ne reditelj. U suštini koscenarista je, ali ta činjenica ne mijenja apsolutno ništa.
Na vrh
shiba87 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shiba87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2021 u 14:09
I, da... I ja sam žensko, kao i ta rediteljka koju si spomenuo ;)
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2021 u 20:11

Ti si zensko. 
 Steta sto sam ozenjen!Smile
Na vrh
Kardiovask. Terorist View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 07:59
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ja odustajem od gledanja.
Ovo je prema istinitom događaju.

U biti... Proguglat ću najprije je li film pridonio mijenjanju društva pa ako jest kao Silenced, gledati, ali ako nije 'ebe me se za beskorisnu besmislicu.

Tja, stavim te u film, a ti ga nećeš gledati. Morat ću te izbrisati iz scenarija. LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 13:42
Geek
Nisam baš shvatio.

Uostalom znaš da preskačem "po istinitoj priči".
Imao sam namjeru ovoga pogledati ali onda sam pročitao da nije radila mašta, nego prepisivačina.
Ko u školi kad nesposobni robotski prepisuju jer ne znaju sami nešto smisliti. Ali nekad znaju uljepšati rukopis, samo što mene stil ne zanima nego sadržaj.

Velim čekaj najprije dok provjerim je li kao Silenced natjerao društvo da se promijeni, napisao nove zakone, raskrinkao korupciju, itd.
Ili je snimljen kad je već sve bilo gotovo i kad više nije ni bio ikome potreban.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 19:14

Imao sam namjeru ovoga pogledati ali onda sam pročitao da nije radila mašta, nego prepisivačina.

Ko u školi kad nesposobni robotski prepisuju jer ne znaju sami nešto smisliti. Ali nekad znaju uljepšati rukopis, samo što mene stil ne zanima nego sadržaj.

E to zaboravih u onoj temi navesti 😄 Mene su naravno i za to teretili. "Ko nema u vugla ima u gugla", pošto valjda moj stil i um nisu kao prepoznatljivi o čemu god pisao, nego sam verovatno prepisao od ko zna koga već. 😄 Sve, sve, samo da ne ispadne da se nešto dobro/lepo uradilo, daleko bilo da se pohvali, hajmo govna po svemu 😄😄 Ljudska zloba i mržnja nemaju granicu.

Doduše, ti iznad nešto i o stilu loše, znam naravno da se ne odnosi na mene, ponajmanje na moje pisanje i stil, tek želim reći da su meni bitni i sadržaj i stil. Gledaću ga, šta god drugo da je bio original odakle je prepisano, ako je uopšte, nisam baš tako shvatio postove iznad. Nebitno, videću kada odgledam.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 20:25
Ama to se ne odnosi se na forumsku komunikaciju, titlove, poruke na mobitelu itd.
Nego na scenarij filma.

Taj scenarij nije nastao u nečijoj glavi sam od sebe iz ničega nego je "prepisan", a ne može se raditi dokumentarni film jer se nešto već dogodilo bez da je snimano dok se događalo.

Pa će tako svaki "prema istini" biti ništa drugo nego čisti falsifikat i ajmo biti iskreni - po čijoj to istini?
Po istini preživjelih, možeš misliti koliko objektivnih ljudi kad se radi o emocijama.

Oni kojih više nema neće moći ispričati svoju stranu priče.
Osim ako ćemo vjerovati vidovitom Milanu.

Po logici stvari znamo da "po istini" zaslužuje te navodnike jer nećemo vidjeti rašomonski masterpis nego samo jednu priču i jednu stranu.
Osim u iznimnim slučajevima gdje se gradi tapiserija nepovezanih događaja koji nakon što se izdogađaju sinergijski naprave civilizacijski zaokret pa samim time takav povijesni film nadmašuje osnovnoškolsko suhoparno bubanje činjenica napamet bez da se išta shvati i poveže (1987).

Ako smo stvar riješili i stavili ad acta i nema se dalje tu šta po tome raspravljati, onda, ako se mene pita, film o tome ne vrijedi kurca osim povjesničarima.
A ja povjesničar nisam.

Ako stvar nismo do kraja riješili (ubojica nije uhvaćen npr.) ili ako smo stvar riješili pa su ostali repovi i kosturi u ormaru, a rješenje je bilo loše i sve se sutra može ponoviti - e to mi radi!

Zato sam spomenuo Silenced.
Direktor i školsko osoblje su raskrinkani, stvar je prošla sud i pale su presude.
Ali tek kad je napravljen film o tome, tek tada je javnost bila toliko zgrožena da se instant promijenilo zakone koji su bili takvi da se ista stvar opet mogla ponoviti.
I tek nakon filma je ta škola iz horor filmova konačno zatvorena u potpunosti jer je državna sramota.

Takav film "po istini" koji prodrma društvo hoću gledati.
Zato sam napisao, najprije moram proguglati je li tek nakon ovog filma slučaj imao epilog.
Ako jest, gledat će se jer je taj film pridonio epilogu u stvarnosti kakav god bio.
Ali ako je film urađen kad je sve bilo gotovo i više se tu nema šta dalje dogoditi, pa daj me pusti.
Ne zanimaju me generali poslije bitke.

Ažurirao JoxerTM - 19.Svibanj/May.2021 u 20:31
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 20:44
Ma znam da nema veze sa forumom zaboga. Ta napisah ti to. Ti reče da ti se svidelo ono tamo komentiranje komentara, tek me podseti svojim postom pa ti dadoh još materijala 😄

Silenced nisam gledao, kao ni Perfect Number, jasno ni film iz teme, pa mi je teško bilo pohvatati konce oko sve te povezanosti ako je ima itsl. Gledaću makar dva od navedenih, lako ću onda.

Moj stav je oduvek bio da je za istinite događaje/slučajeve zahvalniji dokumentarni film, naravno da mi sami biramo i uz njih kome ćemo i da li verovati, autori ma šta pričali vode štošta na svoju neku stranu, ponekada, sve i kod puke ispovesti učesnika kakvog god već događaja, opet se tu vodi film u nekom smeru. U ovom slučaju naravno da nemam blagog pojma dok ne pogledam film 😄
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 22:21
Nemam niti ja. Smile
Ja sam samo glasni predstavnik manjine koja odmahuje rukom kad čuje da je film po stvarnim događajima, a niko neće da napiše kao što sam ja za Paparoti da film nije označio i kraj priče. Ako nije bio kraj.

Rasuli su mi se windowsi i ne znam bih li pustio da rade ovako kako sam ih naštelio da ne zajebaju za ono šta mi treba (to mi je uostalom RL pos'o) ili da napravim clean instalaciju ali to povlači reinstalaciju svih pustih avidemuksa i emkavetulniksa...
A nitko nije napravio film po takvom stvarnom događaju iako svakoga kad tad dočeka.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2021 u 22:57
Gledaću i to onda. 👍

Na vrh
Kardiovask. Terorist View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 08:09

Geek
Nisam baš shvatio.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 13:49
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 14:44
@kardiovaskularni
Stavljaš forumaše u svoje prevode? Eto neko i da me demantuje, ne svodi se ipak mnogo toga na zlobu, netrpeljivost, mržnju, pljuvačinu, ruganje i omalovažavanje, ima dakle i dobronamernosti/druženja/ljudskosti 🤗

@Joxer Piši, vala, slobodno o povijesti, dajte života malo u ovo sivilo. Da se ne ponavljam, svaka dobronamernost je dobro došla, jedva nekolicina da je zbilja aktivna na forumu. Zanimljivija je eto ta tvoja borba sa reinstalacijom od toga koliko je ko glup, ko ima koju dijagnozu, ko je kakav ukoliko gleda ovo ili ono i sličan duh/ton/nivo forumske besede, kako to već zna ići, znaš i sam.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.