Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Seungriho (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Seungriho (2020)

Seungriho

Seungriho (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

drama, akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

136 min

Režija:

Sung-hee Jo

Scenarij:

Seo-ae Yoo-Kang
, Sung-hee Jo

Glavne uloge:

Richard Armitage
  >  Sullivan
Gareth Fannin
  >  UTS Boardmember
Milan-Devi LaBrey
  >  American Space Sweeper
John D. Michaels
  >  Corporate boardmember
Ji-Yeol Oh
  >  Dorothy
Ji-Yeol Oh
  >  Kang Kot-nim
Phoebe Corey
  >  UTS Executive #5
Jamarian Bridges
  >  Space Sweeper #2
Kim Mu-yeol
  >  Kang Hyun-Woo
Kim Hyang-gi
  >  Bubs
Daniel Joey Albright
  >  Reporter 1
Dae-han Kim
  >  Researcher

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Seungriho (2020)
    Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2021 u 20:44
Bliska budućnost, Zemlja je toliko zagađena i razvaljena da je čovječanstvo na rubu propasti.
Spasonosno rješenje sa teraformiranjem Marsa nudi jedna tvrtka koja je pronašla način kako genetski modificirati biljke da bujaju van Zemlje.
Ali 'ebo to sve, to je za neki drugi film, mi pratimo svemirske smećare, propalice koje skupljaju otpad i nose na preradu za sitnu lovu.
Oni nabasaju na robota dijete koje u sebi nosi atomsku bombu.
Naravno da nije sve tako kako izgleda i naravno da film neće ostati začahuren u toj priči do kraja.

Viđali smo već kod drugih filmova ili serija zle korporacije i zle direktore, ali ovdje (ne)namjerno vodeća korporacija i njen direktor podsjećaju na nikoga drugoga nego Trumpa, njegovu sliku Amerike, njegov kompleks mesije i njegovu politiku kontra useljenika.
Pa ćete mi oprostiti što se meni to nevjerojatno sviđa, dok će američkim kritičarima, što profesionalnim što imdb amaterima, ovo sigurno biti 0/10 film.
Jer osim što je direktor amerikanac, svo (sadašnje) ljudstvo u toj korporaciji koje ćete vidjeti su sve sami amerikanci.
Dok su s druge strane razne rase, klase i nacije, naravno pratimo korejski tim ipak je film njihov.

U 2+ sati film vam neće biti dosadan u niti jednom trenutku.
Ovdje nema debilnih rečenica tipa "ja sam tvoj otac".
Nema ni crtanja ko, što i kako, nema ni ponavljanja ko mudima pa samaru. Sve je jasno i bez toga.
Nategnuto? Pa jest određena stvar, ne kažem da nije, ali neka je, ne smeta. I uostalom ovo je sci fi, a ne bajka reklamirana kao drama po istinitom događaju.

Osim sa scenarijem, prezadovoljan sam s glumcima, još i više s efektima i svemirskom makljažom.
Ovo je koliko znam prvi korejski film u svemiru, i bogami, ovaj se mačić ne baca u vodu. Toliko je dobar.

Mastwočuša.

EDIT:
Richard Crispin Armitage je ipak englez, nije amerikanac. Svejedno. :)

Ažurirao JoxerTM - 05.Veljaca/Feb.2021 u 21:21
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2021 u 02:01
Jako zanimljiv i lijep film!
Na vrh
Master Yoda View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Master Yoda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2021 u 12:13
Posle gomile gluposti izbacenih u zanru SF-a, napokon nesto vredno paznje. Film prepun akcije sa solidnim zapletom..cak je multieticnost koje je isforsirana u filmu nezamarajuca. Izbor Torina Hrastostita za glavnog negativca je pun pogodak. U odredjenim trenucima se osecao duh matrixa, a u drugima i pomalo petog elementa. Stvarno, posle duzeg vremena je izasla prava dobra SF-akcija!
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2021 u 20:24
Prva polovina filma mi je bila dosadna, razvučena a primetni su bili i loši dijalozi. Međutim nastavak filma je izvukao stvar. Produkciono savršeno odrađen film, vidi se da Korejanci ne štede na novcu kad je u pitanju kinematografija (ima se, može se Smile). Total Recall za siromašne sa blagim dodirom Star Wars-a. Mislim da je ostavljen prostor za nastavak jer je jedan deo priče ostao nezaokružen. Kao što sam negde ranije rekao, korejski sci-fi nije moja šolja čaja ali ovaj film je prilično zabavan pod uslovom da ga ne uzimate previše za ozbiljno.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2021 u 21:42
Nema nikakve veze sa Total Recallom ni sa Star Wars.
Ako na išta može podsjetiti s obzirom da su otpadnici od društva u pitanju na vlatitom brodu, to će biti Farscape (humor) i Dark Matter (pohlepne korporacije), no to nisu filmovi.
Wink
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2021 u 22:19
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Nema nikakve veze sa Total Recallom ni sa Star Wars.
Ako na išta može podsjetiti s obzirom da su otpadnici od društva u pitanju na vlatitom brodu, to će biti Farscape (humor) i Dark Matter (pohlepne korporacije), no to nisu filmovi.
Wink

Moram da reagujem.Wink Dodirna tačka sa Total Recall je što je radnja i ovde i tamo vezana za dve planete (TR - Zemlja i Mars) gde je bad guy Kohejgen iz Total Recall-a na Marsu a Švarceneger sa Zemlje. Ovde takođe imaš radnju vezanu za dve planete, propadajuću Zemlju i "rajsku planetu" (kakogod je nazvali) gde takođe ordinira bad guy.

Scene borbi i pucnjava u svemiru protiv neprijateljskih brodova i dronova, prilično podsećaju na slične iz Star Wars.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2021 u 22:34
Je... Ne. Tongue
Verhoevenov Total Recall se poigrava sa virtualnom stvarnošću, a Mars nikako nije pretvaran ili pretvoren u raj nego u distopiju.
A pucnjavu u svemiru ima svaka space opera ili sapunica. Wink

Međutim humor, marginalce, nanobote, poznanstva na drugim brodovima, bjegunce, itd imaju spomenute dvije serije koje imaju pucnjavu, ali nemaju Mars - ne trebaju imati baš njega kad imaju druge planete.

Ažurirao JoxerTM - 02.Ožujak/Mar.2021 u 22:39
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 09:44
Zabavna svemirska avantura kakva se ne viđa često. Vizuelno prelep, odličnih spec. efekata, uz red humora, red toplog, ljudskog tona, likovi interesantni, glumci izvrsni, negativac možda bliži karikaturi, no ovo nije okoreli hard-sci fi već zbilja lepa space opera, eto avantura za čitavu porodicu, kako se to nekada govorilo 😊 Obradovao me je, najkraće.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.