Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - True Grit (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

True Grit (2010)

True Grit

True Grit (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Čovjek zvan Hrabrost

Godina:

2010

Žanr:

drama, avantura, western

Trajanje:

110 min

Režija:

Ethan Coen
, Joel Coen

Scenarij:

Ethan Coen
, Joel Coen
, Charles Portis

Glavne uloge:

Jeff Bridges
  >  Rooster Cogburn
Matt Damon
  >  LaBoeuf
Josh Brolin
  >  Tom Chaney
Barry Pepper
  >  Lucky Ned Pepper
Jarlath Conroy
  >  Undertaker
Ed Corbin
  >  Bear Man
Candyce Hinkle
  >  Boarding House Landlady
Elizabeth Marvel
  >  40-Year-Old Mattie
Dakin Matthews
  >  Col. Stonehill
Leon Russom
  >  Sheriff
Roy Lee Jones
  >  Yarnell
Bruce Green
  >  Harold Parmalee
Paul Rae
  >  Emmett Quincy
Domhnall Gleeson
  >  Moon (The Kid)
Hailee Steinfeld
  >  Mattie Ross

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: True Grit (2010)
    Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2010 u 02:48

True Grit (2010)

Drama | Western

Directors:

Ethan Coen, Joel Coen

Writers:

Charles Portis (novel), Joel Coen, Ethan Coen (screenplay),

Release Date:

25 December 2010 (USA)

Cast

Matt Damon ... La Boeuf
Josh Brolin ... Tom Chaney

Jeff Bridges ... Marshal Reuben J. Cogburn

Hailee Steinfeld ... Mattie Ross

Citiraj
Oskarom nagrađena braća Coen, za svoj su sljedeći filmski projekt odabrali poznati vestern ''True Grit'' koji su preradili na njima svojstven način. Naime, Joel i Ethan Coen svoju su filmsku priču bazirali na noveli Charlesa Portisa, a ne toliko na filmu iz 1969. godine koji je glavnom glumcu Johnu Wayneu donio Oskara. Portisova se novela bavi 14-godišnjom djevojkom koja s dvojicom ostarjelih šerifa traga za ubojicama svoga oca na nepristupačnom indijanskom teritoriju.

Film iz 1969. je priču prikazao iz kuta jednog od šerifa, kojega je glumio spomenuti Wayne, dok će verzija braće Coen biti gledana očima nesretne djevojke. U prvoj verziji filma ''True Grit'' glumili su Kim Darby, John Wayne i Glen Cambell, te Jeff Corey, Robert Duvall i Dennis Hooper. Coeni su napisali scenarij i ponovno udružili snage sa Scottom Rudinom, s kojim su snimali i Oskarom nagrađen film ''No Country for Old Men''. Film izlazi pod etiketom Paramount.

.

Braća Coen, Jeff Bridges, Josh Brolin, Matt Damon... insane

Jedino Brolin (zasad) nije osvojio Oscara.
.

Ažurirao Titivillus - 08.Sijecanj/Jan.2011 u 03:27
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2010 u 15:30
Character Banners:

I novi poster:

P.S. Možete me odmah staviti i na popis za prijevod ovog filma. Nekako mi se čini da ovo nije nešto što bi zanimalo Nešu ili Sentija. Smile
Scenarij sam odavno nabavio, tako da neće biti problema ni s nerazumljivim dijelovima.

Ažurirao Titivillus - 08.Sijecanj/Jan.2011 u 00:36
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2010 u 15:40
Izgleda hebeno zanimljivo
Ja ču ipak pričekati neki R5 neželim si pokvariti dojam lošom slikom i zvukom

Na vrh
amirkamber View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amirkamber Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2010 u 20:28
film je odličan, veliki sam ljubitelj western filmova
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 01:32
Link na titlove ubačen u prvi post.

U svom sam ispravio tipfelere tako da je sad gramatički i pravopisno besprijekoran. LOL
Vi prosudite koliko je smislen. LOL

Koja o filmu. Mislim da neću pretjerati ako kažem da je ovo najbolji vestern još od Clintovog Unforgivena. Doduše, nisam ih ni pogledao puno, ali čisto sumnjam da ijedan može nadmašiti ovaj uradak braće Coen.

Već sam početak (genijalni voice-over) nagovještava da je pred nama nešto izvanredno, a ostatak govori za sebe. Gluma, glazba i lokacije na kojima je film sniman nadopunjuju se tako savršenom lakoćom da True Grit predstavlja 110 minuta čistog užitka. Naravno, Coeni ne bi bili Coeni da sve nisu začinili svojim prepoznatljivim crnim humorom. Thumbs Up

Kraj faca kao što su Bridges, Damon i Brolin teško je očekivati da iskoči netko četvrti. Ali i to je uspjelo "maloj" Hailee Steinfeld. Oduševljen sam kako je bez respekta ukrala show renomiranim kolegama i iznijela film na svojim leđima. Definitivno prva violina glumačke postave. Clap

Ni ostali nisu zakazali. Damon i Brolin su očekivano dobri, a Jeff Bridges je rasturio ulogu (John Wayne who?!) i jedino je šteta što je lani dobio Oscara. Ne vjerujem da ove godine može proći bolje od nominacije. Za malu Hailee (14 godina Shocked) ima vremena. Samo neka nastavi pametno birati uloge i još ćemo se naslušati njenog imena.

Možda jedina zamjerka je prekratko pojavljivanje Josha Brolina u filma (ipak je on negativac). Ali i to opraštam. Način na koji je njegov lik uveden u priču je nezaboravan.

Poslije gledanja u ustima ostaje gorko-sladak okus, a zadnja rečenica te dotuče (uz žaljenje što nema još).

10/10

P.S. Ovo je bio film od kojeg sam se najviše nadao u protekloj godini i neopisivo mi je drago da je ispunio sva očekivanja.

Ažurirao Titivillus - 08.Sijecanj/Jan.2011 u 02:04
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 02:13

Hvala Titivillus i za prevod i za opsiran uvod u film.Smile

Slazem se s tobom da je zadnji western od Clinta Unforgiven,
jedan od najboljih westerna jos od njihovih zlatnih vremena.
Naravno, posto su mi braca Coen omiljeni reziseri, cekacu dvd rip, 
koliko god da sam nestrpljiva odgledati film, ne zelim losim snimkom
pokvariti ugodjaj.
Nekako Coenovci ne razocaraju, sta god da urade, urade sa sarmomHeart

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 02:34
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Hvala Titivillus i za prevod i za opsiran uvod u film.Smile

Slazem se s tobom da je zadnji western od Clinta Unforgiven,
jedan od najboljih westerna jos od njihovih zlatnih vremena.
Naravno, posto su mi braca Coen omiljeni reziseri, cekacu dvd rip, 
koliko god da sam nestrpljiva odgledati film, ne zelim losim snimkom
pokvariti ugodjaj.
Nekako Coenovci ne razocaraju, sta god da urade, urade sa sarmomHeart 

Potpisujem boldano! yay

Definitivno se isplati čekati bolji snimak. Slika je ovdje prezrnata, pogotovo u noćnim scenama.

Ja ću ovaj film, ako budem mogao, u veljači pogledati i u kinu. Vrijedi novca. Smile

Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2011 u 00:32
Bas me zanima kakva ce biti misljenja ostalih jer ja sam nekako razocarana. Film kao film je dobar, no nista specijalno, a s obzirom da su ga coenovci radili ocekivala sam puuuuno vise. Jako malo toga "coenovskog" u filmu. Najjaca scena mi je na pocetku kad vjesaju onu trojicu - fora s indijancem.
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2011 u 02:06
Nisam hteo da pišem išta dok ga ne pogledam još jednom ali imam isti doživljaj kao i ti. Od koga je, premalo je.
Na vrh
stevan-tonkovic-pipu View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stevan-tonkovic-pipu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2017 u 07:22
Na momente izuzetan, a ima i delova koji su cak i monotoni. Rekao bih da bi neki fragmenti slobodno mogli bi
Na vrh
stevan-tonkovic-pipu View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stevan-tonkovic-pipu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2017 u 07:24
.. biti iseceni.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2017 u 06:26
Obožavam ovaj film...sećam se da sam ga gledao sam i da sam delom sve vreme imao kakav blagi osmeh a delom bio tužan zašto ga kog vraga gledam sam, želeo sam da sa nekim podelim taj blesavi osećaj koji Coeni nekada bude u meni...pa Bridges...te klinkica (sada već afirmisana glumičica)...

Jasno, ništa epohalno, no prosto volim ovaj film.
Na vrh
Boozywoozy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boozywoozy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2019 u 17:53
Odlican western. Od mene cista desetka.

Skidam kapu braci Cohen.
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2020 u 18:16
Ipak sam odgledao ovaj film i steta sto sam ipak to uradio jer sam ga prvobitno bio prekinuo. Braca Koen imaju i bolje filmove od ovog izvikanog
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,238 sekundi.