Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Daman Akeseo Goohasoseo (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Daman Akeseo Goohasoseo (2020)

Daman akeseo guhasoseo

Daman akeseo guhasoseo (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

108 min

Režija:

Won-Chan Hong

Scenarij:

Won-Chan Hong

Glavne uloge:

Hakuryû
  >  Sensei
Lee Jung-jae
  >  Ray
Song Young-chang
  >  Kim Chun-sung
Kôsuke Toyohara
  >  Goreda
Darina Boonchu
  >  Hotel reception
Hwang Jung-min
  >  In-nam
Park So-yi
  >  Yoo-min
Ito Keitoku
  >  Sensei's Subordinate
Atsundo Maruyama
  >  Sensei's Subordinate
Tomonori Mizuno
  >  Gondo
Vithaya Pansringarm
  >  Ran
Park Jeong-min
  >  Yoo-Yi
Hee-Seo Choi
  >  Youngjoo
Hiroaki Hirakawa
  >  Bank Clerk
Ken Kurahara
  >  Sensei's Subordinate

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Daman Akeseo Goohasoseo (2020)
    Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2020 u 23:56
Vidio da je terorist preveo danas, nisam ni znao da se već pojavio.
Naravno da sam odmah pogledao, hvala na prijevodu koji je, as ti gospe, izvrstan! Wink

Kaže Iga u opisu filma tu na sajtu:
Citiraj Plaćeni ubica odlazi na Thailand, u nastojanju da reši slučaj kidnapovanja za koje je optužen

Ma kakvi.
Plaćenog ubojicu koji je taman odradio zadnji posao u Japanu pokušava kontaktirati bivša jer joj je kćer oteta, ovaj joj se ne želi javiti pa ona završi mrtva.
On tek tada kreće na Tajland u potragu za malom, nije optužen za ništa.
Za petama mu je manijakalni brat od lika kojeg je netom ubio.

Film je očekivano nabijen adrenalinom, a ubrzavanje kamere u nekim scenama je ispalo ludo dobro (scena u prodavaonici oružja je pravi bombon).
Glumci izvrsni, posebno lik u ulozi trandže bez da ju iskarikira.
Malo nespretno ponekad zvuče na raznim jezicima, ali nije za puno zamjeriti, jer govori se malo japanski, pa korejski, pa engleski, pa tajlandski.

A sama priča? Reći će neko šta će priča u akcijskom filmu, istreniran od nesposobnog holivuda da to ne traži.
E ovdje priča postoji. I ako se mene pita, za jedan akcijski film je i više nego dobra.
Šteta je samo što na kraju nismo doznali sudbinu dječaka s loptom.

Mastvočuša.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2020 u 00:32
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2021 u 20:11
Vrlo dobar, uzbudljiv, napet, frenetičnog ritma, uz pravu meru tučnjave, klanice, pucačine i jurnjave, nešto čak i opako dobrih kadrova, naročito u finalu.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 21:10
Izgleda da meni ovakav tip filmova ne prija.

Kad mi je prijatelj prosle godine rekao da je gledao i ispricao pocetak nisam hteo da gledam jer sam bukavalno rekao recenicu sa samog kraja sto je brat sa ludackim oblacenjem i ponasanjem rekao A sta si ... . Ali rekoh da odgledam, i bas sam pre neki dan.

Top ubicu koji trazi otetu cerku, prati ga top kriminalac da bi osvetio brata u zemlji koja je specificna ( svako ko je bio video je sta se tamo desava i kako je, a tako je bilo i slicno i pre slusao price starijih, a jedan jedan poznanik je cak preziveo napad macetom) na teritoriji lokalnog top kriminalca, i tu krece rokaj/snimaj bez granica.

Podseti me iz Munja scena iz bioskopa kad prepricava film dok gricka semenke: Ubili mu mastera na pocetku, onda muk i roknu mu caleta a on krene da brani caleta, oni mu ranili i devojku, a onda on pocne da trenira karate,da se sveti...vezba sve salto, sve...onda upoznaje jednu malu plavu, onda se ljube, onda je tu malo dosadno...onda nju ubiju, onda on krene u TOTALNU OSVETU, krene na jednog krene na drugog, ubije jednog, ubije drugog... Ovo znam napamet jer se toliko zezalo vezano za tu scenu i prepricavalo.

Ok ne treba da bude ni realno, ali toliko nekih nerealnih scena, ajde samo neke kad probija resetke na prozoru, brzina kojom radi ono sa pistoljem pre toga, izraelski vojni instruktor krav mage je pokazao ali ni on nije uspeo ono da izvede u optimalnim uslovima, u onoj sa kolima zaboravi je da uzme i rucni bacac granata iz prodavnice oruzja, koja je puna oruzja( jurisne puske,cak se vide neke i poznate za koje bi im pozavidele i specijalne antiteroristicke jedinice sirom sveta, bombe, itd.) a tamo svi blesavi da pored onakvog naoruzanja ima jedan komican lik, a oni se naknadno brane nozevima, top ubica vozi u unakrsoj zescoj razmeni vatre na maloj distanci,  mada dobro nije da nije zaheftao je rane kasnije, burazer baca bombe ko blesav, pa mu zarije noz u predelu srca, pa pritiska, malo i zavija a ovaj ipak uspe da isceprka bombu.  Slicno kao i u I saw the devil sta je sve preziveo sociopata, isto mi se nije svideo film.

Mozda me neki delovi podsetise na Traffickers, The man from nowhere koji mi se isto svideo, samo delic na trio iz The cop, the gangster, the devil , dalje Voice of silence koji mi je dobar, ma ima ih dosta ko ce sve popamtiti.

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Veljaca/Feb.2022 u 19:54
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2022 u 15:10
Voice of silence sam namjerno preskočio. Ne znam kako te ovaj mogao podsjetiti na tu nekakvu dosadnu drametinu. Tongue

Doduše nisu mi najjasnije ni podsjetnice na ove druge.
Traffickers je klasična "nisu jela nego su djela" priča s poantom da predator ne napada drugog predatora.
The cop, the gangster, the devil je šamar mejstrimašima gdje probodena mrcina ne jaukne niti govori tipično prolivudske nebuloze tipa "ja sam tvoj otac", nego umjesto toga napadaču udijeli kompliment po domaći: "p. ti materina!".
Man From Nowhere je oda onoj nekakvoj metla frizuri (narodski rečeno: frizura "ko te prči"), a toga ovdje nema. Wink

Kako god meni je drago da još netko istražuje korejsku kinematografiju, bez obzira svidjela ti se ili ne.

Ažurirao JoxerTM - 03.Veljaca/Feb.2022 u 15:18
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2022 u 19:29
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Voice of silence sam namjerno preskočio. Ne znam kako te ovaj mogao podsjetiti na tu nekakvu dosadnu drametinu. Tongue

Nije mi dosadna drametina, naprotiv uopste mi nije dosadan, i ima isto dobro upotrebljen crni humor. A podseti me posto je glavni deo filma otmica deteta, a provlace se ljudi koji se bave otmicama. A onda u drugom isto otmica i oko organa i specijalac u misiji spasavanja, itd... samo kao neke asocijacije ne poredim filmove, a to su prvi kojih sam se setio a koji su mi se svideli 

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Veljaca/Feb.2022 u 19:55
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2022 u 20:18
Uopsteno i filmovi drugih kinematografija, mada uglavnom americki kod kojih je fazon oteli mu... ili ubili mu blisku osobu... , pa se sveti, ne je.. zivu silu, vozi kao Sena, ima jedan hanzaplast posle tri obracuna, satre pola mafije,itd... isto ne volim, osim ako nije specifican ili  parodija. Ili slicno fikcija oko mafije, a zna se kako se to realno odvija semafor leva ili desna traka, ili rafal iz mraka, pak bomba ako nisu sigurni a meta na oprezu i nije laka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.