| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Alienist (2017) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
zimmer.srb
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Alienist (2017)Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2018 u 16:40 |
|
interesantna serija,u stilu dzeka trboseka.vredi pogledati
|
|
![]() |
|
mirko-karlovac
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2018 u 20:18 |
|
Slažem se da je priča dosta već isfurana u raznim serijama ili filmovima ali gluma i atmosfera pridonose jako mnogo ovoj seriji i mogu reći da je baš užitaj je gledati.
|
|
![]() |
|
lanam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2018 u 19:32 |
|
odlicna serija.
|
|
![]() |
|
Boni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Brat Boni xD Pridružen: 13.Veljaca/Feb.2015 Lokacija: 3...l...p...m Status: Offline Points: 31050 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2018 u 07:40 |
|
Odlična serija.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2018 u 21:36 |
|
Fantastično, prosto sam se zaljubio u ovu seriju. Fenomenalna produkcija, (vođeno je računa i o na najsitnijim detaljima), scenografija, kostimi. Sjajna glumačka ekipa. Sama priča nije nešto posebno originalna, serijski ubica dece u Njujorku krajem devetnaestog veka i dve paralelne istrage, od kojih prvu vodi ekipa korumpiranih policajaca koji imaju podršku penzionisanog šefa policije i moćnih, bogatih ljudi u Njujorku koji se više trude da ove nemile događaje zataškaju i druga istraga koja se vodi na alternativni način, uz pomoć nekih novina u psihologiji i forenzici (otisci pstiju...). Tu je i sekundarni i tercijarni osumnjičeni i dosta dobar kraj sa zaključkom da nije krivo "čudovište" koje je izvršilo zločine, već društvo koje ga je stvorilo. Kroz ovu uzbudljivu krimi priču se provlači i borba nazadnih, ali uticajnih struktura i novih, modernih shvatanja i ljudi. Topla preporuka za gledanje.
|
|
![]() |
|
VladBetMi71
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 09.Kolovoz/Aug.2008 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 23 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2018 u 20:47 |
|
Odlicna serija.Hvala na prevodu.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2019 u 19:05 |
|
Odgledao sam prvu sezonu i zadovoljan sam iz više razloga viđenim. Vidi se da se nije škrtarilo ali to ne mora da garantuje kvalitet. Možda kod gledača ocena i budžeta na IMDB-u koji su jedini motiv da se nešto odgleda. Zahvalan sam ljudima koji su pronašli i ekranizovali istoimeni roman Kejleba Kara koji je stvorio ljude koji su se bavili ljudima sa psihičkim problemima. Njihovi problemi su tumečni udaljavanjem od njihove prave prirode. Odatle ime i romanu i seriji. Serija prati tim tim stručnjaka koji su, svaki na svoj način, pioniri u sveti koji je počeo svoju nekontrolisanu industrijalizaciju. Tako je vođa ove zanimljive grupe preteča danas famoznih profajlera, jedino žensko čeljade je prva žena ikada zaposlena u njuroškoj policiji u kojoj gazduje T.Ruzvelt (budućo predsednil). Treći član ekipe je ilustrator, čova koji dobro poznaje, svoju visoku klasu, kupleraje, prostitutke i sav onaj zanimljiv svet poznat kao podzemlje. On je direktna kopča koja povezuje doktora i već pomenutu damu iz policije. Serija počinje dobro i efektno, mestom zločina na kojem je ubijen i unakažen dečak. Dete je bilo muška kurva i meni je baš zanimljivo odakle tako veliki procenat muškaraca koji su potisnuli koleginice koje "rade" uglavnom u kuplerajima čije postojanje ne smeta korumpiranim policajcima. Posle dobrof starta počinje odlična i verodostojna šetnja Njujorkom. Šetnja i pojedini prizori u seriji nisu za svačiji nervni sistem. Lično mi se dopala serija koja nema praznog hoda. Konkretno, ne gubi se vreme na upoznavanje sa brojnim likovima koji su važni za strukturu
narativa. Na početku može sve delovati haotično i razbacano, ali kako
epizode budu odmicale celokupna slika će sve biti jasnija. Pored glavnog toka priče, The Alienist me nas upoznaje i
sa pozadinskim pričama naših junaka, odnosno šta se krije iza
zagriženosti doktora Krajslera da reši slučaj, šta se krije iza
društvenog bogataša Džona Mura i kako je biti žena u svetu
muškaraca. Glumci su odlični, likovi zanimljivi i svako od njih ima neku svoju
ličnu traumu i probleme sa kojima se bori, a sama misterija je, iako ponekad izgleda da se radi o bajci (Čovek sa srebrnim osmehom)
zanimljiva i napeta. Sve u svemu preporuka uz napomenu da je serija dobila drugu sezonu.
|
|
![]() |
|
Boni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Brat Boni xD Pridružen: 13.Veljaca/Feb.2015 Lokacija: 3...l...p...m Status: Offline Points: 31050 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2019 u 19:23 |
|
Druga sezona!
|
|
|
If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!
|
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2020 u 16:23 |
|
početak 1 epizode snijega ko u priči poslje u 30-toj minuti lik se popne na uzvisinu sa koje se vidi sav grad na krovovima ni pahulje nakon toga u 36-toj minuti na groblju scena ope snijega ko u priči
|
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2020 u 11:28 |
|
ali serija je odlična drži pažnju toliko da sam čitavu sezonu u 1 dan pogledao
|
|
![]() |
|
Boxter7
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2020 u 14:02 |
|
Kad može da se očekuje prevod za drugu sezonu? 🙂
|
|
![]() |
|
Edigs0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 28.Listopad/Oct.2019 Status: Offline Points: 1234 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2020 u 17:30 |
|
Druga sezona je ravna prvoj... odlična je. Preporučujem da je pogledate.
Ažurirao Edigs0 - 30.Listopad/Oct.2020 u 21:06 |
|
![]() |
|
Boni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2020 u 09:08 |
|
Počela sam gledati.
Videćemo da li su se pokvarili...
|
|
|
If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2020 u 12:17 |
|
Fantastična druga sezona! Ovog puta, zaplet se odnosi na drugu vrstu zločina, ali opet prouzrokovanog društvenim i porodičnim odnosima i naročito položajem žena u s kraja IX i početkom XX veka. Sjajni psihološki profili aktera ove zanimljive priče, kao i intigantni odnosi glavnih likova. Odlično prenesena atmosfera Njujorka iz tog doba. Produkcija savršena.
|
|
![]() |
|
Boni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2020 u 22:26 |
Potpisujem napisano. I druga sezona vrh!
|
|
|
|
|
![]() |
|
Tom Brady
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2021 u 22:14 |
|
Nisam ni sumnjao da će i druga sezona biti odlična. I dalje veoma dobro prikazana mračna strana Njujorka krajem 19. veka. Po meni, možda za nijansu bolja prva sezona. Preporuka za gledanje
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2022 u 22:09 |
|
Uzeo da čitam knjigu (seriju nisam gledao). Obično dajem prednost knjigama u odnosu na ekranizacije istih, ali imam utisak da sam ovaj put pogrešio. Knjiga mi za sada (pročitao 200 strana) deluje dosta bledo i dosadnjikavo. Pretpostavljam da je scenarista serije, istu pročistio od gomile naratorskog smeća i besmislenih dijaloga koji su prisutni u romanu, pa je zato serija ispala interesantna za gledanje.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2022 u 22:50 |
|
Meni je dobra serija, slazem se sa navedenim komentarima, i da podseca me na Ripper Street, kao i na jos neke, i ja dajem prednost knjigama ali desi se ponekad da urade dramatizaciju dobro, nekad i inteziviraju temperamente i karaktere likova, vesto skroje dijaloge, scenarista(i) uradi(e) odlican posao, ali to je retko. Npr. tako nesto su uradili sa npr. Foletovim `Stubovi zemlje` i ` Svet bez kraja`, iako su knjige dobre serija mi je jos bolja, ima i drugih prima ovo mi je prvo palo na pamet.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |