Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Selo nadomak Irine kavane
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 145. Nasmejani panj
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena tema145. Nasmejani panj

Odgovori Odgovori Stranica  123 20>
Korisnik
Poruka
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: 145. Nasmejani panj
    Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:40

Daleko od gradske vreve, na samom obodu sela Titlovaca nalazi se ustanova za titlduševno obolele „Nasmejani panj“. Pre nego što nastavimo s pričom trebalo bi znati dve bitne stvari. Prvo, biti titlduševno oboleo nije isto kao i biti duševno oboleo. Titlduševni bolesnici su posebna sorta lud... ovaj, ljudi. Drugo, malo o istorijatu lokacije na kojoj se nalazi ova ustanova. Bolnicu je pre pola veka podigla pripadnica najbogatije porodice u regionu, Cerseida Alkoholov-Plavšić. Zamišljena kao mesto na kome bi ljudi koje muči gorepomenuta boljka mogli da uživaju u miru i tišini, a da svojim ponašanjem ne ometaju ostali živalj. Stoga je posečen značajan deo Zekanove šume od koje je ostao samo jedan panj koji izgleda kao da se zlokobno osmehuje i po kome je ustanova dobila svoje neobično ime. Panj koji je ostavljen u znak sećanja na nekadašnje šumsko bogatstvo će nekoliko decenija kasnije postati izvor svih muka ljudi u njegovoj blizini. Naime, upravo taj deo Zekanove šume je bio odgovoran za redovnu pojavu likantropije među stanovništvom Titlovaca. Sada kada je stablo čiju je osnovu nekada činio posečeno, Nasmejani panj s vremena na vreme sveti svoju palu drvenu braću i sestre tako što izaziva ekstremne pojave vukodlaštva među ljudima u ovoj ustanovi. Nakon prvog takvog slučaja, stručno osoblje je uklonjeno iz bolnice, oko nje je podignut ogroman i ojačan zid, a pacijenti su ostavljeni da se brinu sami o sebi. Samo bi im povremeno hrana i ostale potrepštine kao i novi pacijenti bili prebačeni preko visoke ograde. Tako je bilo i ovog dana.

Tras! Začu se buka i lomljava kada novi član zajednice „Nasmejani panj“ pade na sto i stolice u dvorištu nakon što su ga zajedno sa hranom i toalet papirom prebacili preko ograde.

„Aha! Novi pacijent!“ uzviknu figura u belom mantilu koja se nadvila nad njim. „Dobrodošli u Ustanovu za titlduševno obolele ,Nasmejani panj’. Ja sam doktorka Ranka, a Vi ste?“

„E... Ed... Edenče“, jedva izusti zbunjeni i ugruvani čovek.

„Dobro došli, E Ed Edenče“, uzvrati Ranka.

„Samo Edenče“, ispravi je sagovornik. „Ovde se desila neka greška. Ja ne bi trebalo da sam ovde. Ja sam savršeno normalan“, reče on zabrinuto.

„Mislite da je došlo do greške? Očas posla ćemo proveriti. Pođite sa mnom do kancelarije, Samo Edenče“, pozva ga doktorka.

„Ne, ne. Prosto Edenče“, ponovo je ispravi novi član zajednice.

„Hm. Odlučite se već jednom, Ne Ne Prosto Edenče. Čovek koji nije siguran kako se zove ne uliva sigurnost u svoje mentalno zdravlje“, reče Ranka i poče da ga analizira u sebi.

Shvativši da se ovako mogu u nedogled objašnjavati oko imena, Edenče ćutke nastavi šetnju sa svojom novom poznanicom.

„Zdravo živo“, pozdravi ih jedan od pacijenata. „Vi mora da ste doktorkina sestra bliznakinja. Ista ste ona“ reče nasmejani čovek Ranki.

„Ne Ne Prosto Edenče, ovo je naš pacijent, Klenče. On je... najbolje da sami vidite kroz petnaestak minuta kada ga ponovo sretnemo“, ostavi doktorka misteriju za kasnije. „Klenče, ovo je Ne Ne Prosto Edenče“.

„Dovoljno je Edenče. Drago mi je“, reče on i rukova se sa Klenčetom. Ranka ga samo popreko pogleda zbog još jedne promene imena u kratkom roku.

Malo niže od njih jedan čovek je šetao pored belog zida i kao da je vikao na njega.

„Denise, pazi na čoveka! Igrajte odbranu! Bravo, Skoti! Idemo sad u kontru. Hajde! Dajte loptu Majklu! To! Bravo, Majk!“, vikao je žustro dok je nervozno poskakivao pored zida i kao da je u nešto gledao.

„Smemo li da vas prekinemo na kratko?“ upita ga doktorka.

„Naravno. Tajm aut!“ uzviknu čovek ka zidu i pozdravi se sa njima. „Dobar dan, prijatelji. Zovem se Fil Džekson“, predstavi se on.

„Bahče je ubeđen da je zapravo slavni košarkaški trener“, objasni Ranka svom gostu. „Pazite sad ovo. A kako znate da ste baš Vi Fil Džekson?“

„Šta kako? Pa, Bog mi je rekao!“ odgovori on ponosno.

„Laže k’o pas, doktorka! Ništa mu ja nisam rekao!“ dobaci sa suprotnog kraja sobe pacijent Isče, ubeđen da je Svevišnji. „Nemojte nasedati na jeftine provokacije“, reče on Ranki i novajliji i krenu dalje uz povik: „Slava meni!“

„Jeste li ih videli?“ prepade ih jedna od pacijentkinja. „Vrebaju sa svih strana sa svojim aparatima i preparatima“, dodade ona.

„Ko vreba?“ upita zbunjeno Edenče.

„Oni! Oni uvek posmatraju i pokušavaju da me se dočepaju, ali neće moći!“ uzviknu ona i nastavi dalje skrivajući se od pogleda iza nameštaja. „Čuvajte se Njih!“

„Sada ste upoznali i Anku“, reče doktorka. „A evo nam i Bonke!“

„Brrrrrrrrrrr, rrrrrrrrm, aaaaaaaaaaan, an, an, an, an, brrrrrrrrrrm“, vikala je zadihana žena koja je jurila dvorištem bolnice dok su joj ruke bile u položaju kao da drži volan.

Zaustavi se ispred njih dvoje uz jedno glasno škriiiiiip i napravi rukom potez kao da spušta staklo na vratima. „Bonka Taksi, vama na usluzi. Treba li nekome prevoz?“

„Ne, hvala. Blizu idemo“, odgovori joj Ranka, očigledno naviknuta na ovakve situacije.

„Treba meni!“ uzviknu Klenče dok je trčao ka njoj. Kada je stigao, zastade i zagleda se u Edenčeta.

„Znate, malopre sam sreo čoveka koji izgleda isto kao vi. Neverovatno!“

Utom Bonka zagrme: „Brm, brm!“ i oboje potrčaše jedno za drugim niz dvorište praveći se da Bonka vozi Klenčeta nekud.

„On...“, poče Edenče kome i dalje ništa nije bilo jasno.

„Kada god vas vidi, misliće da ste nova osoba“, objasni Ranka.

„Sloboda! Uraaaaaaaaa!“, vikao je jedan od pacijenata dok je munjevito protrčao pored njih.

„To je Numberče. Svako jutro se budi sa ubeđenjem da je ustanova sa one strane zida i da je zapravo uspešno pobegao. Prosto je osvežavajuće videti ga toliko radosnog svaki dan“, reče doktorka. „Evo kancelarije!“ Uzviknu ona radosno.

Dok je Ranka preturala po fasciklama u ormaru, Edenče je posmatrao „diplomu“ na zidu. Na papiru iz sveske u kocke je drvenim bojicama bila nacrtana diploma na kojoj je ispod naziva Fakultetski univerzitet pisalo: Doktorka Ranka, primarijus doktorologije i lekarstva, a u donjem delu papira je zgnječena žvaka glumila pečat.

„Nema vas nigde, Dovoljno Je Edenče“, reče Ranka pomalo razočarano. „Izgleda da je stvarno bila greška“.

„Ne čudi me. Otkako sam otkrio da ljudi-gušteri izazivaju epidemije preko HAARP antena, svakog dana sam čekao kada će me Templari skloniti da ne bih obelodanio svetu da putem robota komaraca zagađuju svetske zalihe Koka Kole“, odgovori Edenče rezignirano.

Odjednom se začu zaprepašćeni vrisak napolju. „Bolje da nisam ni bežao. Napolju je još strašnije“, vikao je Numberče dok je stajao pored raskomadanog tela Danilčeta, najpoznatijeg stanara „Nasmejanog panja“, jer je ušao u sve knjige rekorda kao čovek sa najviše podvojenih ličnosti na svetu.

„Drugovi i drugarice, dokle ćemo trpeti dok narod ovako strada. Vreme je za revoluciju!“ uzviknu bradati čovek sa beretkom i razdrljenom košuljom koji se svima predstavljao kao Če Gevera, ali je u kartonu bio zaveden pod imenom Geverče i podignu imaginarnu pušku u vazduh.

Iza zida se mogla čuti buka koju je pravila vojska dok je stavljala okolinu bolnice pod izolaciju, za svaki slučaj.

9 titlduševno obolelih, od čega 1 vukodlak, 1 izdajnik i 1 vidovnjak.

Srećno!

Ažurirao Hogar Strašni - 04.Lipanj/Jun.2020 u 11:32
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:41
Sad će i uloge na PP.
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:50
Bravo! Baš me pošteno nasmija... LOLLOL

Btw. ovdje je vjerovatno greška:

Baho je ubeđen da je zapravo slavni košarkaški trener“, objasni Ranka svom gostu. „Pazite sad ovo. A kako znate da ste baš Vi Fil Džekson?“

„Ko vreba?“ upita zbunjeno Eden.

Bahče i Edenče?
Na vrh
runawaySB View Drop Down
Translator
Translator
Kada si tužan, dodaj u košaricu. 🛒

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:51
Odlična priča Hogarče!
Doktorica Ranka...lijepo... Big smile

You'll never walk alone (12.5.1991.) (11.5.2013.)
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:56
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Baho je ubeđen da je zapravo slavni košarkaški trener“, objasni Ranka svom gostu. „Pazite sad ovo. A kako znate da ste baš Vi Fil Džekson?“

Bahče i Edenče?
Kakvi likovi, takav i pisac. LOL Jeste propust. Ispravljeno je sad. Hvala na oštrom oku. Smile

Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 22:59
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Bahče i Edenče?
Kakvi likovi, takav i pisac. LOL Jeste propust. Ispravljeno je sad. Hvala na oštrom oku. Smile

Hogi, ima još jedna greška.
„Dovoljno je Edenče. Drago mi je“, reče on i rukova se sa Klenom. Ranka ga samo popreko pogleda zbog još jedne promene imena u kratkom roku.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:00
Originalno postovano od strane runawaySB runawaySB piše:

Odlična priča Hogarče!

Hm... to ćemo tek vidjeti, doktorica ili "doktorica"... LOL

Za nepovjerovati, ali Edenče ispada najnormalniji LOL
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:03
Dobra prica i font, nego u MK od sutra do ponedeljak policiski cas, kao da se poklopio sa zadnja recenica.LOL
How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:04

Odlična priča Hogarče!

Hm... to ćemo tek vidjeti, doktorica ili "doktorica"... LOL

Za nepovjerovati, ali Edenče ispada najnormalniji LOL

Citiraj
„Ne čudi me. Otkako sam otkrio da ljudi-gušteri izazivaju epidemije preko HAARP antena, svakog dana sam čekao kada će me Templari skloniti da ne bih obelodanio svetu da putem robota komaraca zagađuju svetske zalihe Koka Kole“, odgovori Edenče rezignirano.
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:06

Odlična priča Hogarče!
Doktorica Ranka...lijepo... big smile

Hm... to ćemo tek vidjeti, doktorica ili "doktorica"... lol

Za nepovjerovati, ali Edenče ispada najnormalniji lol

Pa, kažem da je neka greška što su me doveli, ali izgleda u Titloniji ko ne poludi nije normalan.
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:06
Originalno postovano od strane Gewehr98 Gewehr98 piše:

Hogi, ima još jedna greška.
„Dovoljno je Edenče. Drago mi je“, reče on i rukova se sa Klenom. Ranka ga samo popreko pogleda zbog još jedne promene imena u kratkom roku.
Ispravljeno. Hvala. Smile Niste u prvom nacrtu imali ona imena iz prijava, pa sam propustio poneko dok sam prepravljao.

Originalno postovano od strane Numberguy Numberguy piše:

Dobra prica i font, nego u MK od sutra do ponedeljak policiski cas, kao da se poklopio sa zadnja recenica.
Izgleda da sam u ovoj partiji ja vidovnjak. LOLLOLLOL

Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:07
Gde su ostale ludake i ludakinje?
Na vrh
Administrator
Administrator

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:08

Dobra prica i font, nego u MK od sutra do ponedeljak policiski cas, kao da se poklopio sa zadnja recenica.lol

Kako gde.

Koj vi e kriv što ne počituvate preporaki vo Skopjeto.
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:10

Tu su negde u žbunju. LOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:11

Da nisi ovaj put stvarno uspeo pobeći? LOL

Ako jesi, reci kako, ja sam greškom tu. LOL
Na vrh
runawaySB View Drop Down
Translator
Translator
Kada si tužan, dodaj u košaricu. 🛒

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:11

Odlična priča Hogarče!
Doktorica Ranka...lijepo... big smile

Hm... to ćemo tek vidjeti, doktorica ili "doktorica"... lol

Za nepovjerovati, ali Edenče ispada najnormalniji lol

Da ali nebitno... Bitna je titula
You'll never walk alone (12.5.1991.) (11.5.2013.)
Na vrh
Ispravljac14 View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:19
Hogi, pohvalno što stavljaš pravilne navodnike, rekao sam kad vidim da ih neko stavlja ima 5 od mene LOL
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:25
Originalno postovano od strane Ispravljac14 Ispravljac14 piše:

Hogi, pohvalno što stavljaš pravilne navodnike, rekao sam kad vidim da ih neko stavlja ima 5 od mene LOL
To je do tastature operativnog sistema. Kod mene je, Isčetu hvala, pravilno podešena. LOL Par godina sam se zlopatio sa nekom kojoj nikako nisi mogao objasniti da nećeš engleske navodnike. LOL
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:28
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Da nisi ovaj put stvarno uspeo pobeći? lol

Ako jesi, reci kako, ja sam greškom tu. lol

I ja sam greskom.😂
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2020 u 23:29
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Da nisi ovaj put stvarno uspeo pobeći? lol

Ako jesi, reci kako, ja sam greškom tu. lol

I ja sam greskom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 20>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.