| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Másnap (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Másnap (2004)Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2020 u 16:30 |
|
Prijevod je uradio Filaret 👍
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2020 u 20:04 |
|
Izvanredan film, predivno snimljen na lokacijama pustih mađarskih pustara. Film mistične i neobične atmosfere koji ne treba gledati na klasičan način, već se prepustiti hipnotičkim slikama i tajanstvenoj radnji koja svoj krešendo doživljava u poslednjih pola sata nadrealnih slika i događaja. Film ciklične strukture u koji nas se sa svakim novim otvorenim krugom sve dublje uvlači u sebe i prožima. Dugo su me nadrealne i kespresivne slike ovog filma pratile u kasnijim razmišljanjima o njemu, ali sam odlučio da mu se ne vraćam još neko vreme. Obavezno potražite i pogledajte ...
|
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2020 u 22:35 |
|
Meni se čini da je glavni lik ili načisto lud ili je "ludilu bio sklon", pa su pustare i seoska zatvorenost i čamotinja poslužile kao okidač, svejedno. Onda bi elipse u kojima je ispričan događaj bile prikaz njegovog toka svesti, gde on ne zna šta je bilo pre, a šta posle.
I još nešto, ne sećam se da sam gledao film u kome je ovoliko mržnje prema ženama. Tu više nisam siguran da li se radi o nekakvom odjeku u njegovoj glavi, kojoj pošteno govoreći ni ne treba mnogo verovati, ili je autor takvom želeo da prikaže sredinu u kojoj se desilo šta se desilo. |
|
![]() |
|
aca1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 500183 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2020 u 20:30 |
|
За мало да ми побегнете и да ми прође испод радара овај филм. Не може човек да вас испрати
![]() Обожавам мађарске филмове и њихову фотографију. Посебно ми се допадају ови рурални предели и мистична заједница, која у тим пределима обитава. Још када је посети човек из града - параноја и нелинеарна радња може да почне
Свашта овде има - веома чудан филм, или ти се свиди или не. Мени се допада, на неки уврнути начин ![]() |
|
|
Love is the morning and the evening star
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2020 u 23:33 |
Apsolutno obožavam mađarsku kinematografiju! Sa rumunskom i poljskom čini moje veliko trojstvo istočnoevropskog filma! Tokom svog zatočeništva iza gvozdene zavese pojavili su se sjajni autori (Miklós Jancsó, István Szabó, Péter Bacsó, Zoltán Fábri kao najistaknutiji i najpoznatiji) koji su se bavili za ono vreme hrabrim temama, od sovjetske okupacije, preko nasilne kolektivizacije, do intimnih ljudskih drama malih ljudi koji pate pod ideološkom čizmom. Mađarski film je u tom periodu trpeo velike pritiske i napade od državnih struktura koje su bile pod snažnim sovjetskim ideološkim uticajem, ali su uvek nalazili načine da zaobiđu ili izbegu cenzuru i svoje poruke saopšte "ezopovskim jezikom". Od 1990. kreće nova faza mađarske kinematografije koju karakteriše velika raznovrsnost tema i uticaja ali i produkcijska i vizuelna perfekcija koju ex Yu države još ne mogu da dostignu. Ne samo što su im filmovi producirani i snimani na izuzetno visokom nivou, već su tokom vremena razviili sopstvenu vizuelnu poetiku koji karakteriše likovna perfekcija koja ponekad prerasta u pravo slikarstvo u pokretnim slikama. Béla Tarr, Árpád Sopsits, Ildikó Enyedi, Kornél Mundruczó, Attila Janisch, Szabolcs Hajdu, László Nemes, Attila Szász, Attila Gigor, Ferenc Török i meni možda i najdraži György Pálfi čine čitavu plejadu režisera srednje i mlađe generacije, sve su to inovativni stvaraoci koji nas iz godine u godinu zasipaju odličnim filmovima. Od svakog od njih bih mogao navesti po neku preporuku za gledanje ali ću se osvrnuti samo na Bélu Tarra i njegov antologijski film Satantango, i György Pálfija od kojeg preporučujem apsolutno remek delo Taxidermia, ali i skriveni dragulj Hukkle. Ažurirao 2b0rn0t0b - 12.Veljaca/Feb.2020 u 23:38 |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
aca1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 500183 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2020 u 09:06 |
|
Hukkle, deluje interesantno, kao i Taхidermia - koju sam imao u vidu. Hvala!
Ako si propustio, moj favorit je> Szindbád (1971) film koji prikazuje sećanje jednog ženskaroša, koji pokušava da povrati izgubljenu ljubav - pre nego što umre. Visoko stilizovano remek-delo! |
|
|
Love is the morning and the evening star
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |