| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Pervert's Guide to Ideology (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
rambo975
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Mate'vac Status: Offline Points: 1247 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Pervert's Guide to Ideology (2012)Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2014 u 14:17 |
![]() ![]() Žanr: dokumentarni Jezik: engleski Trajanje: 136 minuta Reditelj: Sophie Fiennes Scenario: Slavoj Zizek Narator: Slavoj Zizek Scenarista i narator, slavni i kontroverzni slovenački filozof, Slavoj Žižek, kroz inserte iz poznatih filmova analizira postulate različitih ideologija i vodi gledaoce na uzbudljivo putovanje u svet kolektivnih snova koji određuju naša verovanja i naše delovanje. Žižek, koga mnogi nazivaju “Elvis kulturne teorije”, kao strastveni i potrošač i kritičar pop kulture, istražuje lice i naličje dominantnih ideologija savremenog doba. U filmskim fantazijama gledalaca ideološki obrasci su duboko ukorenjeni. Žižek ih secira na primeru najvećih dela sedme umjetnosti, a i sam se pojavljuje u enterijerima nekim od kultnih scena iz “Taksiste”, “Paklene pomorandže”, “Priče sa zapadne strane”, “Mračnog viteza”, “Titanika”… Urnebesan i prepun provokativnih teza, “Vodič” otkriva koje religiozne pouke ili poruke kriju “Moje pesme, moji snovi”, ima li fašizma u “Ajkuli”, i da li je film “Oni žive” zaboravljeno remek-delo holivudske levice. Ažurirao rambo975 - 25.Ožujak/Mar.2015 u 13:14 |
|
![]() |
|
rambo975
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Mate'vac Status: Offline Points: 1247 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2014 u 19:55 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2014 u 17:24 |
|
LjubicaSP hvala za prevod ![]() E sad sa titlovima mozda koncno i razumijem sta komsija prica ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2014 u 21:42 |
|
Mogao je to lepo da nam saopšti na nekom od jezika naroda i narodnosti
![]() ![]() ![]() Namuči me, ima tu materijala za celu mini seriju Obavezno pogledaj do kraja špice, Žižak je neuništiv ![]() |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2014 u 20:48 |
|
Žižek je uvijek kul, hvala!
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2020 u 01:07 |
Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
|
|
![]() |
|
ivanjeli
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2022 u 21:46 |
|
Zizek nije sposoban biti dosadan
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2022 u 23:25 |
|
Naravno treba pogledati kao i prethodni https://titlovi.com/filmovi/the-perverts-guide-to-cinema-3037762/, sto da ne, da li se slagali ili ne, da se vide i drugi pogledi, neko to ne voli, ali meni je ok. A evo i npr. sta je izabrao na blic iz Criterion-a https://www.youtube.com/watch?v=OqpxT_iJ8Mc&t=64s.
Ažurirao AlexDeLarge - 07.Veljaca/Feb.2022 u 09:37 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |