Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bait (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bait (2019)

Bait

Bait (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2019

Žanr:

drama

Trajanje:

89 min

Režija:

Mark Jenkin

Scenarij:

Mark Jenkin

Glavne uloge:

Simon Shepherd
  >  Tim Leigh
Tristan Sturrock
  >  Brian Rikard
Mary Woodvine
  >  Sandra Leigh
Isaac Woodvine
  >  Wenna Kowalski
Giles King
  >  Steven Ward
Morgan Val Baker
  >  Husband
Stacey Guthrie
  >  Liz Stewart
Jowan Jacobs
  >  Hugo Leigh
Edward Rowe
  >  Martin Ward

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bait (2019)
    Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2020 u 19:07
Prijevod je uradio Filaret 👍
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2020 u 19:57

E, tako mi i treba kad brzam, pa ne sačekam da se film prevede, nego se "patim" sa engleskim titlovima.  Wink

Ipak, Hvala Filaretu na prevodu,  mada sumnjam da ću ga pogledati opet, što čitaocu  ovih redova dovoljno govori šta mislim o filmu. 

(Dobro, film nije loš, štaviše, vrlo dobar je, ali nije jedan od onih koje bih ponovio.)

Posle Zimne wojne Pawlikowskog i The Lighthouse Eggersa, ovo je treći film  koji sam gledao u poslednje dve godine a koji je snimljen u crno-beloj tehnici i u akademskom formatu slike (4:3). 

Klasičano style over substance ostvarenje, što opet ne znači ništa loše. Sama priča me nije toliko zaintrigirala koliko mi se dopala vizuelna stilizacija. Iako je film sa savremenom tematikom, napravljen je da deluje kao neki stari film iz perioda nemog filma ili nekih tamo 30-ih godina 20. veka.  Krupna granulacija fotografije, kamera koja se trese sve sa naknadno dodatim nečistoćama koje se pojavljuju po obodima slike, tonom koji na pojedinim mestima "produvava", obiljem krupnih kadrova.

Radnju, naravno, nema smisla prepričavati. Vredi pogledati, ali film nije od onih na koji se "seku vene". Za ljubitelje art-housa (taj sam) ili za one koji su na neki način u filmskoj produkciji.

Pročitah da ga kritika jako hvali, za neke filmofile je čak i film godine, ali ja nisam od tih.

Svakako preporuka, kao što već napisah - vredi pogledati, ali ne očekivati previše.

Ažurirao 2b0rn0t0b - 24.Sijecanj/Jan.2020 u 20:03
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2020 u 22:53
MIslim da ću ga odgledati (bar) još jednom.

Ne zato što je dobar, nego što je vredan truda. 
Slab sam na te eksperimente, izlete u neobične pustolovine, pa to ti je.

Film je savršeno montiran, to prosto zapadne za oko, fotografiju si opisao, ostalo gledaocima.
Na vrh
aca1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aca1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2020 u 15:20
Оригинално и интригантно дело. Свиђа ми се тема - о сукобу традиционалног, против модерног начина живота, испричана кроз причу о рибару без брода. И та нека класна борба између руралног и градског је фино стилски уклопљено. Бојим се да није филм за ширу публику и то је један огроман минус. Превише је редитељ отишао у експериментално, да је више филм прилагодио не само арт-љубитељима филма, био би то пун погодан - јер је тема универзална и веома важна. 

6.5/10
Има добар старт редитељ - држаћу око на њега!
Love is the morning and the evening star
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2020 u 14:33
Odličan! Svaka čast. Slažem se sa većinom izloženog od strane aca1, u pitanju je sukob tradicionalnog i modernog načina života, starosedeoca i "dođoša". Obe strane imaju predstavnike tvrde linije i one koji pokušavaju da se prilagode jedni drugima. Tehnika snimanja filma je veoma interesantna, "strainska" crno-bela, kako je ja kao laik okarakterisao, sa dugim kadrovima, krupnim planovima i fokusiranjem. Svaki detalj filma je smisleno uklopljen. Gluma je vrhunska. Meni je i radnja filma veoma zanimljiva, iako deluje dosta usporeno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.