Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Selo nadomak Irine kavane
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 128. Doček Nove u San DeRemu
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena tema128. Doček Nove u San DeRemu

Odgovori Odgovori Stranica  123 39>
Korisnik
Poruka
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: 128. Doček Nove u San DeRemu
    Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:24

- Hajmo, razlaz, već pola sata srčete tu kafu. – požurivala je Anamarija Šarafova-Mrvica neke slučajno zalutale goste, koji su u prolazu svratili na kafu u San DeRemo da bi se potom uputili na doček Nove godine negdje drugdje. – Samo što nisu stigli prvi gosti sa rezervacijama. Dosta je i 15 minuta po kafi. Je li tako Stoletjepane?
- Kako god ti kažeš, draga. – odgovorio je njen muž i vlasnik San DeRema (doduše, samo na papiru, jer su svi znali ko je pravi gazda – valjda ne treba pojašnjavati) Stoletjepan Mrvica, dok je za šankom polirao neke čaše.
- I tiiii siiii se zaljuuuuubilaaaaa, mada nisi htjela toooo. KRIVO JE MOREEEEEEEEEEEEEE! – zagrmilo je iz ćoška gdje je Hogičombe vježbao za svoj nastup na kraju večeri. Na šta su svima prisutnima kroz tijelo prošli neki čudni trnci. Ali je bar otjeralo te neželjene goste, koji su se brže-bolje pokupili i izašli van.
- Hogičombe, dobro je. – reče Anamarija – Super ti to ide. Ali rekli smo da sviraš samo na fajrontu. Hajd' sad počisti WC, pa ćeš dobiti i pivu.
- E, vala baš bi mi dobro legla jedna teretna, nešto mi se manta. Popio sam ih danas samo 27. – reče Hogičombe. – Nije dobro za sarmu, ako ne popijem bar 30.
- Misliš karmu? – reče Stoletjepan.
- Ma jok. – reče Hogičombe – Stara spremala sarmu danas, pa pivo dobro za probavu.
- Dobro, dobro. – reče Anamarija – Prvo WC, onda piva.
- Evo letim. – reče Hogičombe. A onda se odjednom prodera– Oooo, Ruuuklenfaš, šta mai? – nakon što je ugledao Faruklena Fazlinovića na vratima, inače vlasnika produkcije Bankrot i okorjelog rokera, koji je bio prvi od zvanica koje su došle.
- Ma ništa ne pitaj, nešto me handri gravitacija. – reče Faruklen – Anamarija, daj jednu pivu. Daj i Hogičombetu da me ne davi.
- Evo stiže odmah. – odgovori Anamarija i u trenu „nacrta“ dvije pive – A ti Hogičombe, brzo to srkni, pa WC.
- Anamarija, daj jednu pljeskavicu, dvadeset u pet somuna s lukom i kajmakom, a za prilog dvije kile janjetine. – začuo se glas kroz vrata koja su se upravo otvarala, ali svima je bilo jasno da ulazi Edino Mandeda Mujkić, tonac u produkciji Bankrot. A onda se i pojavio na njima. – I ako je ostalo onih tulumbi, jedno petnaest komada.
- Stiže. – odgovori Anamarija, a onda se nagnu kroz prozorčić u kuhinji i obrati se Stoletjepanu, koji je u međuvremenu otišao tamo – Jesi čuo? Stigo Edino. Podgrij i onaj burek od prošle sedmice. Neće mu ovo biti dovoljno.
- Sunce vam kalajsano! – derao se neko s vrata, nedugo potom. A svima je bilo savršeno jasno da je to Isot Fazlinović, Faruklenov otac, penzioner, revolucionar iz zadnjih borbenih redova, tvrdokorna komunjara, ljubitelj dobre kapljice i vječiti švaler. – Niste u stanju ni ovo malo snijega pred kafanom počistiti. Zamalo da se okliznem. Sva sreća da je sa mnom moj dobri dr Neđiđimilović.
- Tako je, Isote. – odgovori njegov vjerni drug i nekadašnji suborac dr Neđiđimilović, kojem niko nije znao ime, ali ionako su ga svi zvali Neđiđi. – Nego, smrzosmo se, da mi popijemo po jednu onu maksuziju odmah s nogu? Dobro je za cirkulaciju. Sjećaš li se kad smo ono četeres druge... – ali ga prekinu glas Ljubefike, koja se pojavila iza njih.
- Isote, molim te, hoću da uradim generalku u stanu, a nemam osnovnih sredstava. – reče Ljubefika Rondić, kućna pomoćnica u stanu Fazlinovića – Jesi li vidio kakva je kuća, a nijedne krpe nemam?
- Matere mi moje, ti nisi normalna. – odgovori Isot. – Nova godina, a ti bi generalno čistila, „generalice“. Haj' sjedni ovdje s nama, sad će i ostali.
- Ama, Isote, pa nije očišćeno još od bajrama i to ramazanskog...
- Ništa „ama“, sjedni tu, kad sam reko. I ne širi mi te bajramske, božićne i druge teizme ovdje! Jedini „izam“ koji priznajem je „tihizam“. Dok je drug Tihi vodio ovu zemlju to je bio pravi vakat. Ma, sunce vam kalajsano, bagro kapitalistička! – reče Isot, pa se okrenu Neđiđiju – A gdje nam je onaj drugi doktor? Reko je i on doći.
- Sad će on. – odgovori Neđiđi – Imao je neku pacijenticu, pa se zadržao. E, evo ga.
- Oprostite. Nisam stigao prije. – žurno uđe dr Gevero Ubiparip, ginekolog i takođe drug i bivši suborac Isota i Neđiđija. – Znate kako je to s mojim pacijenticama, čim ih malo zasvrbi, hajde doktore pogledaj.
- Vala, nisam ginekolog, – reče Isot – ali slobodno pošalji neku meni, mogu i ja pogledati.
- Dobro veče, narode. – Reče s vrata Dametal Fazlinović, student medicine i Faruklenov sin – Stari, zar nije Brojica s tobom? – misleći na svog sina Brojica-Branka Fazlinovića.
- Jok! – reče Faruklen. – Otkud ti to?
- Ma Bonbara ga je trebala ostaviti kod tebe u produkciji da se nađemo i odemo mu kupiti paketić, ali ni nje ni Brojice nigdje.
- Evo i nas. – javi se s ulaza glumica Bonbara Fazlinović, Dametalova žena, koja je sa sobom vodila Brojicu. – Izvini Dametale, ali nisam imala kad ostaviti Brojicu i naći se s tobom, pa sam odmah s njim otišla u kupovinu.
- Dedo, pradedo, vidite šta mi je mama kupila. – reče Brojica, pokazujući im raznorazne stvari iz paketića. – Čak sam sjedio i Djeda Mrazu u krilu ispod jelke. Nikad nisam vidio toliku.
- Vodit će tebe „prandedo“ na Tjentište da vidiš kakve su jele u Perućici, na Sutjesci, prave partizanske. – reče Isot.
- Anamarija, daj svima piće. – reče na ulasku Danilenes Hadžiethemćumurović, sitni funkcioner vladajuće stranke i komšija Fazlinovića – Stranka plaća. Usvojili smo budžet čak za pretprošlu godinu, pa je red da se to i zalije.
- Stiže odmah! – povika Anamarija, zadovoljno se osmjehujući u sebi, jer je noć dobro počela (po biznis), a onda reče Hogičombetu dodavajući mu još jedno pivo - Dobro, možeš i ovu, pa onda WC. Kad se vratiš, čeka te ta tvoja trideseta, taman.
- Kad stranka plaća – uskoči Edino – ja bih radije popio još jednu duplu pljeskavicu. I reci Stoletjepanu da stavi malo više priloga.
- Što bi rekao predsjednik stranke, inače moj dobar prijatelj... – reče Danilenes, nazdravljajući svima – Živjeli!
- Stari, je li ono Zrinkajna? – cimnu Dametal Faruklena, pokazujući u pravcu ulaza, gdje se pojavila Zrinkajna Hećimić, bivša Faruklenova djevojka iz Splita, s kojom i nije završio u najboljim odnosima.
- Stani tu ispred mene da me ne vidi. – reče Faruklen – Još samo mi je ona falila. Čim se smjesti hvatam maglu.
- Zrinkajna, ma vidi i Ruklenfaš je tu. – reče Faruklenov amidžić (stričević za one koji ne razumiju, prim. aut) Subamir Fazlinović, koji je ušao za njom, inače sitan švercer i prevarant – Pa đe si, burazeru? Otkad se ne vidjesmo.
- Što me izofira, matere ti? – reče Faruklen – I otkud ona ovdje?
- Ma ništa se ne sekiraj. Preboljela te je. Sad je sa mnom.
- Tako je, srce moje lipo. – reče Zrinkajna – Subamir je direktno iz Zenice doša u Split da se malo oporavi i vidi slučajnosti, naletija na me.
- To baš hoću da pitam – uskoči Faruklen – otkud ti na slobodi? Zar nisi trebao guliti još 2 godine robije?
- Dobro vladanje, burazeru. – odgovori Subamir.
- I dobro podmazano đe treba. – u prolazu nabaci Stoletjepan, kupeći prazne čaše i flaše ispred njih.
- Pa dobro, nećemo sad zalaziti u sve detalje. – reče Subamir – Stiže Nova, hajmo na neke veselije teme.

I tako... Bilo je veselo, a uskoro je stigla i ponoć i odbrojavanje. A kad su se svi izljubili i čestitali jedni drugima, Edino se obrati Anamariji.

- Anamarija, pa zar se u ovoj kući čovjek ne može najesti kako treba? Znaš li da nisam ništa jeo ove godine? Ponesi svega. – Na šta Anamarija samo zavrti glavom, ma šta to značilo.
- A gdje nam je onaj blesavi Hogičombe? – reče Baho Burek, Faruklenov poslovni partner, koji je stigao tu nekih nekoliko minuta prije ponoći.
- Stvarno, gdje je? – zapita se Anamarija – Otišao je očistiti WC prije nekih 2 sata i još se nije vratio. On to obično smandrlja za 10-15 minuta.

Nakon što je neko pronašao Hogičombeta razderanog u WC-u, a tu su bila prisutna dva doktora i jedan umalo doktor (student medicine), odmah su se ("logično" - Hogičombetovim rječnikom rečeno) bacili na pregled posmrtnih ostataka.

- Šta li su ovi tragovi po tijelu? Nekakve parnice? – upita Dametal svoje buduće kolege.
- Sine, Dametale, - odgovori mu Neđiđi - to veoma podsjeća na tragove vučjih kandži, kao kad smo ono na Romaniji četeres i treće... Ma nemoguće. Ne, ne.
- I ja sam isto pomislio. – reče Gevero – Tad su se seljani kleli da je ono što je ubijalo njihove ljude bio vukodlak. Ma nemoguće, bapske priče.

2 vukodlaka, 1 izdajnik, 1 vidovnjak i 10 običnih seljana.

Selo i vidovnjak su na redu.

Ažurirao baho - 30.Prosinac/Dec.2019 u 01:41
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:26
U glavnim ulogama:

Anamarija Šarafova-Mrvica – stvarna vlasnica San DeRema
Stoletjepan Mrvica – vlasnik San DeRema, ali samo na papiru
Faruklen Fazlinović, Ruklenfaš – vlasnik produkcije Bankrot i okorjeli roker
Edino Mandeda Mujkić – tonac u produkciji Bankrot i vječita izjelica
Isot Fazlinović - Faruklenov otac, komunjara u penziji
Dr Neđiđimilović, Neđiđi – Isotov vjerni drug i nekadašnji suborac
Ljubefika Rondić – kućna pomoćnica u stanu Fazlinovića
Dr Gevero Ubiparip – ginekolog i Isotov i Neđiđijev drug i nekadašnji suborac
Dametal Fazlinović – Faruklenov sin, student medicine
Brojica-Branko Fazlinović, Brojica – Dametalov i Bonbarin sin
Bonbara Fazlinović – glumica, Dametalova žena
Danilenes Hadžiethemćumurović – sitni funkcioner vladajuće stranke
Zrinkajna Hećimić - bivša Faruklenova, a sad Subamirova djevojka.
Subamir Fazlinović – sin Isotovog brata, sitan švercer i prevarant

Ostale uloge:

Hogičombe – uvodna žrtva - teško je opisati ovaj lik, pa neka bude samo Hogičombe LOL
Manded Mujkić – Edinov otac (samo se spominje).
drug Tihi – nekadašnji komunistički vođa Socijalističke titlovačke republike (samo se spominje)
Baho Burek – Faruklenov poslovni partner i slučajni prolaznik

Ažurirao baho - 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:58
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:44
Dakle, Number je opet Bonin sin.
Hoće li opet biti loša majka?
Na vrh
Ana Thishpetana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Poglavica Sela

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:45
Dobra priča Baho
    I ❤ SPAM
https://youtu.be/jxYtpv6UMmE
Na vrh
zrinka1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Dektiva

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:46
Odlicna prica Baho Thumbs Up ko da gledam novu epizodu Lud, zbunjen, normalan LOL
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:50
Prica je izvrsna.Thumbs UpClap
How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
Administrator
Administrator

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:53
Samo da kažem, ja sam se najeo od sve ono što sam naručio, tako da nisam sigurno pojeo Hogičombeta. grin
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:54
Imao sam grešku kod Ljubefike u priči... Hvala, Number, na poruci, tj Brojice... Ispravljeno LOL
Na vrh
Subtitle fan View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:56
Sjajna pričaClap
Kako beše ono, sad glasam za Danila iz razloga kog se više niko ni ne seća, jel da?LOLLOL

P.S. Anamarija, ako nema viskija Zrinkica i ja palimo odavdeLOL
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:57
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Dakle, Number je opet Bonin sin.
Hoće li opet biti loša majka?
Vidi stvarno... Potrefilo se tako... A mijenjao sam uloge... Bilo je raznih kombinacija... Ali je on uvijek bio na mjestu Đemice - kad je najfriškiji ovdje... LOL

P.S. Ako naletite na neko nelogično ime javite.
Na vrh
zrinka1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Dektiva

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:58

Samo da kažem, ja sam se najeo od sve ono što sam naručio, tako da nisam sigurno pojeo Hogičombeta. grin

Sad ces sam morati ocistiti WC, cekaj samo kad te Anamarija potjera vilama. LOL
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:59
Tako mu dode najnoviji tu je i namjladi.Smile
Mama onaj Subamir uvalio mi je Nice tike za 100 maraka. Kazu da tako je prava transliteracija Nike.LOL

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 22:59
Originalno postovano od strane Subtitle fan Subtitle fan piše:

Sjajna pričaClap
Kako beše ono, sad glasam za Danila iz razloga kog se više niko ni ne seća, jel da?LOLLOL

Od tebe ništa manje nisam očekivao LOLLOLLOL
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 23:00
Ej, teta Anamarija, ide inspekcija. LOL
Na vrh
zrinka1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Dektiva

Sjajna pričaClap

Jesi li stigao s novim BMW-om? LOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Originalno postovano od strane baho baho piše:

P.S. Ako naletite na neko nelogično ime javite.

Ja sam Edendino, ali me svi zovu Edino, tako da i nije neka greška. LOL

Plus, zvučim kao neki Italijanac ovako. LOL
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 23:01
Originalno postovano od strane Numberguy Numberguy piše:

Tako mu dode najnoviji tu je i namjladi.Smile
Mama onaj Subamir uvalio mi je Nice tike za 100 maraka. Kazu da tako je prava transliteracija Nike.LOL

Šta bre uvalio, to je roba vrhunskog kvaliteta, e čak iz Bugarske, to je samo za elitu. Takoreći sam ti ih poklonioLOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 23:02
Dr Neđiđimilović, Neđiđi, jesam ovo ja? LOLLOLLOL

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Administrator
Administrator

Originalno postovano od strane zrinka1 zrinka1 piše:

Sad ces sam morati ocistiti WC, cekaj samo kad te Anamarija potjera vilama. LOL

Pre će onaj njen mužić nego ja. LOL

Puna se vreća ne savija. LOL
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator

Originalno postovano od strane zrinka1 zrinka1 piše:

Sjajna pričaClap

Jesi li stigao s novim BMW-om? LOL

Jok, još se s audijem onim, A8 mučim, al biće bićeLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 39>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.