| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
|
Odgovori
|
Stranica 123 27> |
| Korisnik | ||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Tema: 123. Imanje PrajuritićaObjavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 22:39 |
|
|
Jednom davno u nekoj od pokrajina Titlonije, najveće zemlje staroga svijeta, Irokezonije Prajuritić naselio se na jednu livadu i izgradio sebi ogromno imanje. Uz njega je bila njegova vjerna ljubav Cerzefonija i njihova dva sina. Prvi je Pucaljko Puškić, jedan od entuzijastičnijih skupljača pucaljki i puški koje su pucale sve osim metaka, dakle balone, plastične strelice, gumene metke i sl. i koji je natjerao roditelje da mu promijene ime i prezime jer je jako volio puške. Drugi je Bahonije Prajuritić, koji je uvijek s visoka gledao svog mlađeg brata Pucaljka dok je čitao posljednji svezak neke od 60 enciklopedijskih zbirki u njihovoj velikoj knjižnici. On se volio družiti sa svojom zlatnom ribicom, Haringonijom Stolić, za koju je stalno mislio da je žensko jer je ribica, iako mu je on stalno govorio da nije, da je zapravo riblji žigolo Sredozemnog i Jadranskog mora. I drži ga u kadi jer ima osam kila. No, tu je s njima ubrzo došao živjeti i renomirani batler Hogfred pa je Cerzefonija iz vjerne žene postala Hogfredova sukuba. Kad smo kod sukuba... Irokezonije nije baš obraćao pažnju na svoju dragu jer je bio zauzet skupljanjem egzotičnih životinja koje bi dovodio na svoje imanje. Jedna od njih bila je demon Sukubica Ljubica. Bila je vrlo šutljiva i namrgođena i kad je čula za ovo imanje svojevoljno se predala Irokezoniju jer je odlučila otići u celibat nakon 2000 godina sukubiranja s raznoraznim muškarcima. Osim nje, na imanju je Irokezonije doveo Jednoroga Mirka, vrlo rijetku životinju koja je znala pričati, doduše kad bi žurio s pričom znao je pomiješati padeže ili glagole ili rodove pa ga često nisu ozbiljno shvaćali. Ujedno je imao jedan zdravstveni problem. Svako malo bi ispustio pokoji prdež u duginim bojama, ali svaka od boja je predstavljala neki od mirisa: lavande, ciklame, karanfila, tulipana ili onaj najomraženiji, žuti prdež s mirisom trulih jaja. S Jednorogom Mirkom se volio družiti i često ga je jahao Klenonije Hogfred. On je pak bio mladić, sin batlera Hogfreda koji je izučavao očev zanat, ali dječačko srce ga je stalno vuklo ka Mirku. Kroz godine među stanovnicima imanja našla se Žaba Žana, vrlo kreketava i oštra na jeziku koja je zauzela jezerce u sklopu imanja i najviše od svega voljela sprdati jednoroga Mirka zbog njegovog „pederskog repa“. Došla je i Kanarinka Inka koja je ubrzo postala glavni izvor informacija o svemu što se događa na imanju. Nema tog prdeža Mirkovog kojeg ona nije čula ili osjetila niti koliko puta su batler i Cerzefonija „degustirali“ posljednju berbu vina. Inka se voljela odmarati na leđima Limenka Kantića koji je bio strašilo za vrt napravljen od raznih limenih kantica, no taj vrta nije vidio u životu. Stalno je trčkarao po imanju i zvonio, a vrt je uvijek nastradao. Još dva člana egzotične faune našla su svoje mjesto na imanju, prasić Tihomir i puran Ćurkanilo. Tihomir je bio jedan od najurednijih stanovnika imanja, ako ne i cijele pokrajine. Taj je sve spremao za sobom, puštao vodu u toaletu i koristio onu spravicu kojoj su se svi drugi čudili, a zvali je četka. Puran Ćurkanilo je bio sasvim druga priča. Taj nije zatvarao svoje puranaste labrte i neprestano je svima davao do znanja da je baš jutros vidio sedam različitih vrsta listova u žućkasto zlatnoj nijansi i isto toliko vrsta u smeđoj nijansi ili se hvalio raznoraznim drugim vrlo bitnim činjenicama. Kad smo kod faune, u drvetu iznad jezerceta kojim je vladala Žaba Žana nastanila se i jedna vjeverica, odnosno Vjeverko Brojko. Taj nije izgovorio rečenicu da je trajala duže od 2 stotinke i većinom je sadržavala neku brojčanu vrijednost povezanu ili s lješnjacima ili orasima koje je mukotrpno skupljao. Tog jesenskog dana otpalo je skoro sve lišće, a mrak se spustio nad imanje i magla je nagovještavala nešto zlokobno. I bilo je... Oštre kandže, slinavi zubi, tri prodorna krika i sunce je ujutro obasjalo tri leša, Irokezonija, Cerzefoniju i Hogfreda, jedva prepoznatljive, ali bez sumnje bili su to oni, još uvijek pomalo zarobljeni u ljubavnom sado-mazo klinču od SM petka... Tragovi počinitelja su nestali, svi su još čvrsto spavali, samo se na grani iznad izglodanih leševa oglasila Irokezonijeva ptica seralica Lastorob koja je počastila leševe svojom bombicom gruvalicom pa je nakon toga graknula budeći stanare. Uskoro se na vratima pojavila i istražiteljica, špijunka, inspektorica kriminalistike, logistike i žurnalistike, Toni Boni. Pokucala je na vrata koja joj otvori Klenonije koji je i prijavio okrutnu smrt svoga oca. - Boni, Toni Boni, ali možete me zvati Boni Toni ili samo Boni. – predstavila se istražiteljica i kročila u kuću bez pitanja. - Došla sam vam pomoći otkriti počinitelja sinoćne zlokobne umorstvene tragedije. Stoga, počnimo! 1 vidovnjak, 2 vukodlaka, 1 izdajnik i 9 seljana.
Likovi (po redu pojavljivanja i još živi): Pucaljko Puškić – sin Irokezonija i Cerzefonije Prajuritić (Gewehr) Bahonije Prajuritić – vrlo načitani stariji sin Irokezonije i Cerzefonije (baho) Haringonija Stolić – zlatna ribica od osma kila koju Bahonije smatra ženkom, a on mužjak (Stole Haringa) Sukubica Ljubica – sukuba u celibatu (Ljubica) Jednorog Mirko – pričajući jednorog s prdežnom manom (Eden) Klenonije Hogfred – sin Hogfredov (i vjerojatno Cerzefonije, ali nikad priznat) koji voli jahati Mirka (klen) Žaba Žana – kreketava zajebantica imanja (Ana) Kanarinka Inka – glavna tračar... u prikupljanju informacija o stanarima imanja (Zrinka) Limenko Kantić – strašilo od limenih kanti koji nikad nije u crtu (Metalike) Prasić Tihomir – najurednije prasence na imanju (Tihi) Puran Ćurkanilo – vrlo pričljiv puran koji je bio predrag da posluži za Dan zahvalnosti (Danilo) Vjeverko Brojko – hiperaktivna vjeverica opsjednuta brojanjem svojih lješnjaka (Numberguy) Boni, Toni Boni aka Boni Toni zvana Boni - istražiteljica, špijunka, inspektorica kriminalistike, logistike i žurnalistike (zbilja ne moram napisati tko je ovo) Preminuli likovi i lik bez glasa: Irokezonije Prajuritić – preminuli vlasnik imanja (iromafia) Cerzefonija Prajuritić – preminula žena Irokezonijeva (cersei Sailor Moon) Batler Hogfred – preminuli batler i Cerzefonijev ljubavnik (Hogar) Lastorob – Irokezonijeva ptica seralica (Robi) Ažurirao nebojsa66 - 22.Studeni/Nov.2019 u 23:31 |
||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
||
![]() |
||
zrinka1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Dektiva Pridružen: 11.Prosinac/Dec.2017 Lokacija: Split, Croatia Status: Offline Points: 10814 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 22:55 |
|
|
Dobra vecer seljani Uf uf, koliko imena i uloga, ko ce ih sve zapamtit, bas si ga zamutio nesice, bit ce tesko. Inace prica je neobicna, ali odlicna.
![]() |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 22:57 |
|
|
Dobro je, mogao sam da budem i Zeka Naduvenko ![]() Šalu na stranu, dobar scenario i zanimljiva priča.
|
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 22:59 |
|
|
Budem na svakoj stranici objavljivao tablicu da se lakše snalazite s imenima.
|
||
|
||
![]() |
||
Ana Thishpetana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Poglavica Sela Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Split Status: Offline Points: 18419 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 22:59 |
|
|
Svaka čast Nebo
|
||
|
I ❤ SPAM
https://youtu.be/jxYtpv6UMmE |
||
![]() |
||
zrinka1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Dektiva Pridružen: 11.Prosinac/Dec.2017 Lokacija: Split, Croatia Status: Offline Points: 10814 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:00 |
|
|
Stole dobro nam dosao nazad
![]() |
||
![]() |
||
klen
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Drvodelja Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2011 Lokacija: Banja Luka Status: Offline Points: 13257 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:01 |
|
|
||
|
Jest' il' nije!
|
||
![]() |
||
zrinka1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:02 |
|
Najgore ce biti prvi krug dok krene igra, poslije ce bit lakse.
![]() |
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:03 |
|
|
Javite ako netko nije dobio PM s ulogom.
![]() I hvalaaa!
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:03 |
|
|
Vic o Muji i Stoliću, zlatnoj ribici. Upeca Mujo Stolića koji mu oveća da će mu ispuniti tri želje ako ga pusti u vodu. Pristane Mujo i posle dužeg razmišljanja poželi crtu kokaina. Želja mu se ispuni te on sa Stolićem ušmrče prvu želju. Posle prve došla je na red druga pa i treća. Posle treće Stolić počasti Muju četvrtom crtom na račun kuće.
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:25 |
|
|
Sjajna priča... Nismo odavno imali ovakve likove (bilo je nekad onog voća i povrća ili čega već) već sam se pobojao da neću skontati ko je ko, ali na kraju si objasnio. Većinu sam bio skontao, ali ne sve... ![]()
Ma samo u zagradi dopiši kod onih kod kojih nije jasno... Mada, ne znam zašto ti nije lakše koristiti one urneke... ali dobro...
![]() |
||
![]() |
||
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
∞ №Guy ∞ Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 4083 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:26 |
|
|
Priča je fenomenalna.
![]() Nego uskoro će biti ponoć, a možda i mesec je pun, ne vidim od oblake.
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:27 |
|
Ima i onaj: Kad je Mujo ulovio zlatnu ribicu... - Pusti me, ispunit ću ti 3 želje. - Ma kakve 3 želje, ideš ti meni na vagu.
![]() |
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:29 |
|
Probao sam, ali sve mi nekako bude čudno. Nepraktična mi je da ga boguješ. Ova moja mi skroz lakša i šarenija je.
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
∞ №Guy ∞ Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 4083 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:31 |
|
|
Ima puno:
Uhvatio zlatna ribica pa ova pitala da mu ispuni tri zelje.On kaze moze, a ona pita koja je prva zelja? A on kaze: Hocu jos tri zelje.
![]() |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:37 |
|
|
Dobri, baš dobri... Ispade ja ribica u društvu. Da sam zlatna, ispunio bih tri želje. Rekao bih ko je vučko, izdajnik ili vidovnjak. Mi, seljaci, nismo nikom zanimljivi. Samo zubatim stvorenjima.
|
||
![]() |
||
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:37 |
|
|
Oink!
|
||
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:38 |
|
Ma kako god ti je lakše... Kod one je praktično što je neko može peuzeti po potrebi... Ovako možeš staviti, pa će svima biti jasno (to sam u Photoshopu nabacao, pa nije isti font - samo za primjer): ![]() |
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:39 |
|
|
Ispravio sam ja u prvom postu, ali zamijenio si Anu i zrinku. Kanarinka (zr)inka i žaba žAna.
![]() ![]()
|
||
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2019 u 23:40 |
|
|
Ma ionako moja ničemu ne služi... Samo za pokaz
Dobro je, samo sam njih zamijenio
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 123 27> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |