Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Great Battle (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Great Battle (2018)

Ansisung

Ansisung (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

drama, povijesni, akcija, ratni

Trajanje:

136 min

Režija:

Kwang-shik Kim

Scenarij:

Kwang-shik Kim
, Park Eun-kyo
, Eui-Mok Jung
, Yoo-jin Kim

Glavne uloge:

Park In-Soo
  >  Lee Jeok
Zo In-sung
  >  Yang Man-chun
Joo Suk-tae
  >  Go Hye-Jin
Kim Won-jung
  >  Commander-in-chief
Myung-Joon Kim
  >  Tang Dynasty Soldier
Nazeeh Tarsha
  >  General Yeon (voice)
Jung-rae Yoo
  >  [Woman who doesn't speak]
Stephanie Lee
  >  Dalle

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Great Battle (2018)
    Objavljeno: 03.Svibanj/May.2019 u 23:35
Prevod je uradio andelko-katanec 👍
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2019 u 01:33
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Odgledao sam južnokorejsku Veliku bitku koju je potpisao, za mene nepoznati autor, K.K.Sik. Čika IMDB kaže da mu je ovo treći film po redu. Možda ih i odgledam ako budem imao sreće sa titlovima.

Dotični je snimio čistokrvni filmski spektakl koji je baziran na jednom boju iz njihove istorije. Stanovnici Koreje, konkretno, grada Ansa, su imali taj peh da se nađu na osvajačkom pohodu jedinog kineskog cara koji je napustio Zabranjeni grad. Kineski car Taizong je bio, bez preterivanja, čudo od čoveka. Njegovo doba se naziva "Zlatnim dobom" a kakav je bio im kao osvajač i kao vladar najbolje,pored kineskih, znaju i japanski istoričari. Bio je prvi i jedini koji je pokorio Japan što onda i nije bilo naročito teško. Stanovništvo koje je živelo životom ljudi iz mlađeg kamenog doba jedva da je znalo alatku da napravi. Taizong im je ostavio svoje birokrate, kovače i ostale zanatlije od kojih su Japanci naučili dosta toga. Kakvi su bili đaci istorija je pokazala. To što je kineski car u filmu predstavljen kao tvrdoglavi jarac na brvnu je nešto sasvim drugo, ipak je on agresor koji je sa svojih 200 000 vojnika i isto toiko radnika,  pokušao da osvoji tvrđavu Ansi. Ansi i danas postoji i pripada kineskioj državi. U J.Koreji je, za potrebe snimanja, napravljen novi. Na parama se, dakle nije štedelo. Nije se štedelo i na akcijašenju čiji ubitačni tempo počinje na početku i ne završava se do samog kraja. Mislim da ovakvo zanemarivanje istorijskih činjenica, preterivanje, nerazvijeni likovi i slično, ne zanima ni stanovnike obe Koreje kao što ne zanima ni ostatak planete. Namerno napisah obe Koreje, onaj ko bude gledao film shvatiće i videće zašto. Pozdravljam njihovu želju i napore da se ujedine i to je ono što se da naslutiti u filmu koji me je zbog nekih svojih scena neodoljivo podsećao na Gospodare prstenova, Hrabro srce...Toliko da sam samog sebe uhvatio kako pogledom tražim orke i vilenjake.

Sve u svemu, film je pravi predstavnik žanra koji je nekada suvereno vladao filmskim svetom. Istorijske spektakle danas mogu da štancaju samo Azijati i oni su nenadmašni u tome. Ne umanjuje utisak to što Velika bitka nikad neće moći da se meri sa njihovim Admiralom koji je školski primer kako izgleda dobar predstavnik svoga žanra. Bila bi to i Velika bitka da se autor malo suzdržao, da mu ga nije malo više dao po epskoj fantastici.

Preneto iz Dnevnika gledanja filmova.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2019 u 10:41
Uživao sam u filmu. Epske scene bitke, hiljade statista, specijalni efekti a priča drži pažnju od početka do kraja. Još kad tome dodamo činjenicu da se radi o ekranizaciji istorijskog događaja, ugođaj je potpun. Da, i ja sam uočio tu neku paralelu sa Admiralom, ako ništa, a ono po resursima upotrebljenim za snimanje istog. Ako film prihvatite kao ono što on zapravo i jeste, a to je vrhunska zabava, i ako ste ljubitelj žanra, maksimalno ćete uživati u ovom korejskom ostvarenju. Smile
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2019 u 16:49
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Uživao sam u filmu. Epske scene bitke, hiljade statista, specijalni efekti a priča drži pažnju od početka do kraja. Još kad tome dodamo činjenicu da se radi o ekranizaciji istorijskog događaja, ugođaj je potpun. Da, i ja sam uočio tu neku paralelu sa Admiralom, ako ništa, a ono po resursima upotrebljenim za snimanje istog. Ako film prihvatite kao ono što on zapravo i jeste, a to je vrhunska zabava, i ako ste ljubitelj žanra, maksimalno ćete uživati u ovom korejskom ostvarenju. smile

Nagovorio si me da pogledam ovaj epski spektakl.

Na vrh
Boozywoozy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Boozywoozy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2019 u 14:10
Super film. Izvrsne scene borbe, muzika mi se dopada,dobro su to odradili.

Film podsjeca na igricu Dynasty Warriors.

Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2019 u 11:34
Film je praznik za oči i uši.Efeki su za svaku pohvalu.
Odlično utrošenih 2 i pola sata života.

10/10.

Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2020 u 00:19
Prijevod je uradio i maramile 👍
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 21:27
Meni su The great Batle i The Admiral: Roaring Current ( ima i Immortal Admiral Yi Sun-sin, bas zeleli da ga eliminisu ...) oba dobra, da ne prosirujem temu sa ostalim i poredim, bilo je i par dokumentaraca, naravno preporuka ko voli ratne sa datog podrucja.

Meni uopste nisu slicni, mozda da sam gledao oba u kratkom vremenskom periodu.

Prvi je vezan za opsadu tvrdjave Ansi tj. Siege of Ansi a u sklopu rata izmedju Korejanaca ( Goguryeo Korean) i kineske dinastije Tang ali skoro hiljadu godine pre desavanja u drugom filmu. Drugi je vezan za pomorsku bitku Myeongnyang ( tako nesto oko 1597/1598 god. izmdju kraljevstva Joseon i Japanaca tokom pokusaja invazije  ( mislim da im je ovo najgledaniji film) . U jednom je bila pobeda ali sa velikim gubicima pobednicke strane, ali su par godina kasnije porazeni, Dok je u jednom bila odlucujuca pobeda.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.