Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sharp Objects (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sharp Objects (2018)

Sharp Objects

Sharp Objects (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Oštri predmeti

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Marti Noxon

Glavne uloge:

Amy Adams
  >  Camille Preaker
Henry Czerny
  >  Alan Crellin
Matt Craven
  >  Vickery
Chris Messina
  >  Det. Richard Willis
Miguel Sandoval
  >  Frank Curry
Sydney Sweeney
  >  Alice
Elizabeth Perkins
  >  Jackie
Taylor John Smith
  >  John Keene
Will Chase
  >  Bob Nash
Barbara Eve Harris
  >  Eileen Curry
Jackson Hurst
  >  Kirk Lacey
Betsy Baker
  >  Jocelyn VIckery
Patricia Clarkson
  >  Adora Crellin
Reagan Pasternak
  >  Katie Lacy
Jennifer Aspen
  >  Jeannie

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sharp Objects (2018)
    Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2018 u 03:00

Sharp Objects ( 2018– )

Žanr:
Crime, Drama, Mystery

Uloge:  Amy Adams, April Brinson, Violet Brinson

Jezik: engleski

Radnja:

Priča o reporterki Camille Preaker (Amy Adams) koja se vraća u svoj mali rodni grad kako bi izveštavala o ubistvu tinedjžerke.
Pokušavajući da sastavi prisološku slagalicu iz svoje prošlosti, ona počinje previše da se identifikuje sa žrtvom …

Ažurirao CSInvestigator - 23.Srpanj/Jul.2018 u 22:14
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2018 u 22:12
Dosta teška, depresivna i mračna serija... Maltene se ništa ne dešava, a opet me zakuca za ekran...
Muzika i vizuelni efekti su zaista upotrebljeni vrhunski da dočaraju turobnu atmosferu... Nekako me podseća na True detective u tom smislu...
Ejmi Adams se fino snašla u ulozi, mada mi je ona devojka koja glumi Emu (sestru) totalno pokidala ulogu, baš mi je nešto psiho LOL

Baš čudna i jedinistvena serija, posle 3 odgledane epizode nastavljam dalje...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (3) Thanks(3)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2018 u 22:30
HBO je objavio da je serija otkazana, tj. neće biti snimana druga sezona.

Kao obrazloženje je navedeno da je za razliku od serije Big Little Lies gde je kompletna glumačka postava želela da snima dalje, ova serija toliko mračna da Ejmi Adams nije želela da ponovo tumači glavnu ulogu i saživi se sa likom koji je tumačila... Wink
Na vrh
Ledenko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ledenko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2018 u 16:19
Malo se u nekim momentima radnja odvija sporije,ali je serija odlicna i posebna.Ima ono nesto.Preporucam.
Na vrh
pavle-banjac View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pavle-banjac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2018 u 17:53
Mene ovo i dalje drži,nisam još zadnju pogledao,čekam prevod 
Na vrh
srborus View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srborus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2018 u 23:58
meni je serija fantasticna....opis serije je odlican
Na vrh
NMira View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NMira Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2018 u 14:44
Super je serija, preporuka!
Na vrh
Robertissimo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Robertissimo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2018 u 08:38
Jako, jako dobro. Ubojstva u seriji su samo temelj na kojima je generiran cijeli svijet zanimljivih likova i njihovih (pomaknutih?) odnosa tako da na kraju gotovo da i nije bitno tko je ubojica. U tom kontektstu rasplet nije zbrzan. Dapače, definitivnu potvrdu identiteta ubojice dobijemo kroz par histeričnih kadrova usred odjavne špice. :)
Na vrh
ameo02 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo02 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2018 u 15:25
zanimljivo. o eskapizmu kroz glazbu ni a ni b ni z, a serija ima zapanjujuće dobar soundtrack, i glazba je jedna od glavnih boljih stvari u njoj. zadnja rečenica ti je mashed potato.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2018 u 15:39
Ne možeš svima udovoljiti da si čudo od čovjeka a ja to svakako nisam. A i mora se malo kraće, nitko ne čita pola metra članke...
Na vrh
cipiflesh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cipiflesh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2018 u 02:13
Serija je VRH! Odlicna recenzija, jos bolje serije.. 9/10 i naravno veliko hvala na odlicnom prevodu Clap
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2018 u 23:34
Odlična serija! 9/10
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2018 u 04:57

Odgledah prvu i epizodu i mogu da ponovim da zaista na trenutke podseća na True Detective. Dobri stari Diksi ima tu neponovljivu atmosferu koja je specifična i prenosuva na fil, književnost, muziku...

Ejmi izgleda kao da se presvukla iz (opet) True Detective serije i ušetala u ovu. Za početak, ipak ima nekih promena, ponaša se tako da bi joj odlično pristajao nadimak kakav su dale kolege pokojnom Petru Kralju. Njega su iz milošte zvali Nalivpera.

Planiram da do kraja nedelje odgledam ostatak i tad ću se najverovatnije javiti i napisati komentar.
Na vrh
leon-ceranic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj leon-ceranic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2018 u 11:19
Izvrsna serija, za preporuku :-)
Na vrh
zimmer.srb View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zimmer.srb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2018 u 16:43
Fenomenalna serija sta jos reci.
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2018 u 01:45
Serija je super do 8. epizode, ali je ta poslednja nekako too much...
Dobro, otkrili su neke stvari i skonatali smo neke stvari sami, a onda nepotrebno odugovlačenje, suvišne i naivne scene i kao fazon šokiranje gledalaca, a u stvari na zapadu ništa novo LOL

Zbog slabog završetka generalni utisak o seriji je dosta opao, ali svakako treba pohvaliti kvalitet, scenario (rađena po knjizi), odličnu glumu, soundtrack i atmosferičnost serije...

Dakle, iznad proseka, ali ne toliko impresivna...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2018 u 15:54

Završio sam prvu i poslednju sezonu. Serija je otkazana zbog Ejmi Adams koja ne želi ili ne može da učestvuje u snimanju. Koliko sam upućen, nije joj bilo lako da se uživi lik i da iz njega izađe bez posledica po njeno psihofizičko zdravlje.

Posle loše skedi još gora vest koja se odnosi na moje dalje pisanije.

Šalu na stranu, serija je više nego dobra manje zbog teme a više zbog realizacije. Nisam čitao šta je sve Džilijan Flin (pisac ekranizovanog romana) napisala, gledao sam šta su od njenog pisanija sve uradili. A snimili su svašta, od bižuteriije do ćilibara i dijamanta poput ove serije. Serije su najbolje, filmovi su diskutabilna kategorija jer mi se nije dopao nijedan. Dark Places je ispod proseka (oprosti mi, Šarliz) dok je Gone Girl još i gori. Pretpostavljam da se reditelj svojski potrudio da nama nećitaocima knjiga što bolje filmskim jezikom protumači pisanije gospođe Flin. Što se mene tiče, uspeo je u tome. I njemu serije idu od ruke i ne znam da li da se veselim ili plačem što neće režirati drugu sezonu serije Big Little Lies.

Napisah gore da stari dobri Diksi ima svoju neponovljivu atmosferu koju je ipak najbolje opisao Fokner u svojim delima. Ceo život je zadovoljan i srećan proveo u svojoj palanci u kojoj je stvarao i živeo. Najbolje pamtim njegovo Dugo toplo leto u kom je tako dobro opisao dekadentnu južnjačku gospodu koja su konstanta u promenljivom svemiru. Isti slučaj je i u ovoj seriji u kom je sveprisutna palanačka tuga i južnjaćka dekadencija vidljiva u svakom kadru. Njen ekstrakt, esencija i siva eminencija je oličena u majci Adori. U svojoj ulozi me podseća na Vivijen Li koja je bila i ostala prva prava filmska Diksi dama. Prava zvezda serije je njena filmska ćerka (Ejmi Adams) koja svoje traume iz detinjstva ne "leči" na drugom nego na sebi. Izrezbarena je bolje od japanskog duboreza a ono što je rekla o ožiljcima je strašnije od njih samih. Za nju gol i ožiljci se već nalaze ispod kože i traže da izađu, da se vide. Njen povratak i rutinski posao ima nešto dužu pripremu i onaj ko izdrži do treće epizode koja je pravi temelj svega što sledi, biće nagrađen dobrom vožnjom kroz palanku u kojoj se svi znaju a tajne ljubomorno čuvaju. Likovi su priča za sebe i iako pojedinci izgledaju normalno umeju itekako dobro da iznenade. Jezgro okupljeno oko glavne junakinje je najbolje izbrušeno do detalja koji su eksponirani toliko da postaju mač sa dve oštrice. Najbolji promer je mlađa seka koja od scene na benzinskoj pumpi pokazuje svoju pravu prirodu čiju eskalaciju videh posle odjavne špice u zadnjoj epizodi.  Za mene nije bila iznenađenje, ono što me je donekle iznenadilo je istraga pandura došljaka koji je preko istrage za svoju dušu došao do jednog od zločinaca. Tome mogu da zahvalim reditelju koji mi je svojom kombinacijom bezbrojnih flešbekova koji samo bljesnu i nestanu, dozvolio da od delova prošlosti sagledam celinu a time i razloge zašto su likovi takvi kakvi su. Ti momenti, zahvaljujući neobičnom i zanimljivom načinu pripovedanja, imaju bitniju svrhu, a to je uvid u psihu i dušu likova.

Serija nije nimalo laka za gledanje zbog sporog tempa i detalja koji zahtevaju dobru koncentraciju. 
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2018 u 17:52
dobra serija 7/10
Na vrh
zaro51 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zaro51 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2018 u 23:17
ma serija je pljuga,neuvjerljivo,iritantni likovi,suluda radnja.režiser od kojega sam očekiva više.
Na vrh
shvejk View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shvejk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2018 u 15:51
Fantasticna
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.