Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mel Gibson režira ratni spektakl (01.05.2018.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mel Gibson režira ratni spektakl (01.05.2018.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mel Gibson režira ratni spektakl (01.05.2018.)
    Objavljeno: 03.Svibanj/May.2018 u 12:23
Sigurno će biti zanimljiv film, ume Gibson da odlično izrežira ratne spektakle.
Na vrh
papiko View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papiko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 20:20
Nadajmo se...:)
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 20:39
Na stranu to što mi se "Hacksaw Ridge" uopšte nije dopao...
Mel pokušava da bude Klint izgleda.
Ratni, patriotski (ponekad propagandni) filmovi... Korektni, umiveni, za današnju pacifikovanu publiku.   
Ni Japanci ni Nemci nisu više ono što su zaista istorijski bili. Npr. "Unbroken" (2014) limunadica i 1% od stvarnih događaja. Japanci - azijski nacisti, viša rasa.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 21:10

Jedina sreća što u ratu vrlo brzo zaboraviš "velike" razloge i boriš se podjednako i za život čoveka pored sebe, svog ratnog druga. Tako da verujem da Mel neće da podbaci. To je čovek koji je u svojim filmovima imao više duše no svi ostali zajedno. Lično mi se ne sviđa što je ratni, ali priča je istorijski osnovana tako da verujem da će sa dužnim poštovanjem predstaviti i mladiće sa druge strane nišana. Okinava je bila veliko stratište mladih ljudi. Nadam se da će to i on da pokaže. Ne samo kao pobedu jedne strane već kao pakao na zemlji. 

P.S. Dezmond T. Dos je bio lekar i ja mogu da razumem njegovo opiranje oružju, ali definitivno je bio čovek jer nije ustuknuo, već radio nešto čega su se drugi ježili. Spašavao je ljude u sred bitke dok su šrapneli leteli oko njega. O takvima i treba da se snimi film.

Da je Istvud ostao na principima koje je pokazao u Ivo Džimi još više bi ga cenio. Na žalost, pri kraju je počeo da snima patetične ratne/herojske filmove.

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 21:17
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Okinava je bila veliko stratište mladih ljudi.

...i još mnoga druga na Pacifiku.
Zato su Ameri i bacili 2 nuklearke jer bi rat vodili do 1950.god (uz pomoć SSSR-a nešto kraće, još godinu-dve).    
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 21:28

Zato i verujem da će Mel to drugačije da uradi, možda i bolje od Klinta u Ivo Džimi. Opet, ne zaboravi da se na Okinavi vodio konvencionalni rat sa svim hemijskim dodatcima. Daleko od toga da mi je i na kraj pameti da merim šta je gore, ali ovde su tehnike ubijanja bile daleko raznorodnije. Dovoljno je reći da je procenat mtrvih (naravno računajući prema broju onih koji su učestvovali) bio skoro isti. Morali su dobrano da se pomuče sa više vrsta sredstava za ubijanje. Stvarno očekujem da neće puno da ulepšava, ali će da prikaže sve to na realan način. Videćemo.

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 05:41
  Unapred se radujem novom Gibsonovom filmu. Ima čovek mašte i naučio je kako se snimaju dobri filmovi. Japanci su pokazali koliko je ljudski faktor važan i da boj ne bije samo svijetlo oružje i srce u junala. Boj bije i priprema u kojoj su bili nenadmašni. Ni mravi ne bi iskopali onoliko tunela koliko su oni na ostrvima na kojim su pružali otpor. Pretpostavljam da će se filmske bitke voditi u tunelima.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 16:51

Samo jedna realnost koju ne treba zaboraviti. Kada se radi film o Japanu i Japancima film MORA da se prilagođava njima. Previše su "stari" i kompleksni da je ponekad teško sve svariti. Što je kod drugih divljaštvo kod njih je junaštvo. Čak se i budizam prilagodio šintoizmu, tj. religija je šintoistička sa primesama budizma. LOL

Predugo su bili feudalna i vojna država...skoro plemenska zajednica, pa su im i pravila takva. Moralni kodeks je vezan za bušido, a on sam je daleko od bilo čega nalik demokratiji koju mi "kao" poznajemo.LOL A opet, veoma inventivan narod spreman na svakojako napredovanje u nauci i tehnologiji. Teško ih je voleti, ali još teže ne poštovati. LOL 

Zato i poštujem svakog ko pokuša da nam ih približi, a verujem da to Mel može da uradi na pravi način. 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 21:33

Mel Gibson još jednom iza kamere

Ko želi dodatne informacije neka iskoristi link koji sam okačio.

Peomašio sam temu kad sam odvalio ono o tunelima. Moje želje su jedno a činjenice su nešto sasvim drugo.

Mel obrađuje staru dobru pomorsku bitku u kojoj su Japanci po ko zna koji put posegli ua svojom tradicijom. Iskoristili su ono u čemu su i danas najbolji, spojili su staro i novo i pokazali svetu ko su i šta rade kamikaze. Tu prilagođavanja nema, njihovo žrtvovanje pojedinca  za zajednicu prisutno je i danas. Poslednji primer je havarija nuklearke u Fukušimi kad se grupa dobrovaljaca prijavila i žrtvovala za zajednicu. 

Serija Šogun je prvi a možda i poslednji dobar pokušaj zapadnjaka da japansko društvo prikaže u pravom svetlu. Za mene je to bio i ostao pun pogodak. Mislim da je Mel dorastao zadatku iako je imao svoje brljotine u Apokaliptu kad je mrtav hladan pomešao civilizaciju Maja i Tolteka. Uprkos tome film je genijalan.

Nadam se da će obaveze koje ima završiti pre roka i da na snimanje filma neće dugo čekati.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 22:14

Da, u pravu si. Jeste priča koja se odvija u sred bitke za Okinavu, ali neće biti puno kopna. LOL

Previše informacija koje vuku u stranu.LOL

Pripadnici "božanskog vetra" bi primili posebna odlikovanja pa bi nakon toga pisali oproštajno pismo porodici i popili poslednji "sake". Pre izvršenja samoubilačkog napada svi piloti bi leteli u pravcu planine Kaimon, gde bi salutirali otadžbini sa "zbogom"(sajonara) i odleteli u sigurnu smrt. Do kraja rata skoro 44 000 mladića je izgubilo život , a uspešno obavljen zadatak podrazumevao je njihovu smrt. Verujem da ovako nešto poštuje i najveći pacifista.

Momke sa razarača je i pored dobre obuke dobrano pogledao Bog kada su uspeli da prežive napad grupe kamikaza.

P.S. 

Među nama, iako se već sada navodi da je pogled iz drugog ugla ipak je ovo rimejk. U pitanju je film koji je snimljen odavno, ali po istoj temi.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2018 u 16:06

Kamikaze sam prvi put video u ovom filmu. Američka verzija napada na Perl Harbur koja je u slučaju kamikaza čist falsifikat. Zna se datum kada je bio napad koji je bio povod za sukob između SAD i Japana kao što se zna datum kad su prve kamikaze poletele.

RTS :: Kamikaze – između divljenja i prezira

RTS je imao svoj prilog o tome pa ko voli neka izvoli da sledi link da pročita njihovu verziju koja je takođe netačna i nepotpuna. Vratiću se radije na ono što znam od ranije a što niko ne spominje.

Kamikaze su pre svog poslednjeg leta dobijale i oficirsku sablju koju mnogo zamenjuju sa katanom. Zanimljivo je da je katana kao jedan od simbola Japana u to doba bila demode. Smeli su da je pripašu samo članovi carske porodice i njima bliski ljudi. Gruto sablje su zahvaljujući američkim vojnicima preplavile Ameriku posle rata. Pojedinci još uvek veruju da im je deda ostavio katanu u amanet mada je bilo slučajeva da se nekom posrećilo. To je neka druga priča.

Da ne davim sad sa tim, napadi kamikaza nisu bili toliko opasni kao što izgledaju ili se predstavljaju. Nisu to bili dobro obučeni piloti koji su pored poletanja morali da znaju i sletanje. Bili su laka meta što ne umanjuje ni njihov značaj ni napore amerikanaca koji su se branili od njih. Ipak su su uspeli da se odbrane i odole napadu 22 pilota kojima smrt ne predstavlja problem. Videće se još šta će Mel da uradi jer sigurno zna mnogo više od autora filma Tora ! Tora ! Tora ! i raznoraznih novinarčića i kvazi eksperata poput moje malenkosti. Nadam se da će nejgov konsultant biti koliko toliko objektivan i da zna da ceni poraženog protivnika.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,371 sekundi.