| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
ABA liga |
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Korisnik | |||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: ABA ligaObjavljeno: 02.Travanj/Apr.2018 u 23:29 |
||
|
Polufinale: 1. Budućnost - Cedevita 84 : 83 2. Cedevita - Budućnost 82 : 75 3. Budućnost - Cedevita 72 : 57 FINALE: Budućnost Odlične ekipe. Odlično odigrana polufinalna serija. Cedevita je po meni više propustila, jer je imala bolju igru u prvoj utakmici. Ima zašto da žali. Polufinale: 1. Crvena zvezda - Mornar 91 : 63 2. Mornar - Crvena zvezda 88 : 84 3. Crvena zvezda - Mornar 88 : 69 Finale: Crvena zvezda Očekivano, ali se mora reći da je Mornar odigrao fenomenalnu sezonu. U dve zvezdine pobede razlika u poenima ne pokazuje pravo stanje. Tek je pri kraju meča došlo do značajnog odvajanja. Finale:
Crvena zvezda - Budućnost
1. 09.04. 19:00 Crvena zvezda - Budućnost 2. 10.04. 19:00 Crvena zvezda - Budućnost
3. 12.04. 19:00 Budućnost - Crvena zvezda
|
|||
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2018 u 19:50 |
||
|
Raspored finala je promenjen. U Beogradu ostaju isti termini 09 i 10. aprila 2018 god.(19:00) Zbog izborne konvencije u Crnoj Gori promenjeni su termini. 13. april(20:00) i 14. april(21:00) 2018 god. P.S. 14 aprila u 18:30 se igra i fudbalski derbi.
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2018 u 20:57 |
||
|
Prva utakmica C. Zvezda - Budućnost 76 - 80 C. Zvezda je izgubila prednost domaćeg terena. P.S. Ipak se nije šuškalo džaba. Sudije su preokrenule zvezdinu prednost u 3 četvrtini. Tako su uradili Cedeviti, sada se samo nastavilo posrtanje. Što je najgore, shvatili su da je previše, pa su onda oštetili budućnost. Pošto je šutirana trojka "pod prekršajem" i svirana tehnička treneru zvezde trebalo je da se izvode 4 bacanja i lopta sa strane. Iz jednog napada 5 poena(trebalo 6, ali sudije svirale 2 bacanja iako je "prekršaj" bio van 6.25)Žalosno je to da sve mora na silu, pa i ovo. Izgleda da nije džaba menjan termin, jer će milo da uzme prsten. Strašno. Žao mi je što je Cedevita oštećena i što sve mora da bude ovako. Ažurirao mahoni - 10.Travanj/Apr.2018 u 20:29 |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2018 u 20:45 |
||
|
Druga utakmica C. Zvezda - Budućnost 69:59 Serija se seli u "Moraču" P.S. Više nije neshvatljivo što sudije mogu da rade svašta, već je neshvatljivo da ni voditelji, a ni "stručnjaci" posle utakmice ne smeju ni da komentarišu svakojake gluposti koje se događaju na terenu. Posle ove dve utakmice koje su išle direktno čovek se zapita kako bi izgledao radio prenos. I večeras su sudije bile "glavni glumci". Gledam, a ne mogu da poverujem, a onda slušam voditelja i postane jasno zašto je "informisanje" postalo važno u politici. Toliko sudijskih grešaka u dve(tri, Cedevita) utakmice nisam video od prošle sezone. Ako su se ovako ponašali u "Pioniru", mogu samo da zamislim šta će da bude tamo.
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2018 u 00:16 |
||
|
Evo dva primera "našeg" licemerstva 1. Dok se svuda u svetu sudije ne znaju do pred sam meč(finalne mečeve), ovde se zna za sve 4 utakmice. Čak je jedan od sudija više puta oštetio jednu od ekipa i čak bio i kažnjen zbog toga. Zašto bi se znalo ko će da sudi? Zašto nisu onda delegirane sudije i za 5 meč? 2. Uprava Budućnosti predusretljivo savetuje zvezdine navijače da je najbolje da dođu u obeležjima budućnosti da ne bi rasrdili domaće navijače. Kakva sramota! A ne sećaju se da su u gostima kod "najvećih huligana" mirno sedeli i navijali za svoje u obeležjima svoje ekipe. Da, zvezdini i partizanovi navijači su huligani, razbojnici i sve ostalo, a ovi drugi su brižni domaćini. Sramota!
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2018 u 21:57 |
||
|
3 četvrtine iz ove finalne serije će biti za izučavanje. Budućnost - C. Zvezda 78:77 U najmanju ruku treba čestitati igračima zvezde na ovom mučenju. Ova sprdačina će se verovatno završiti sutra i onda će sve da se zaboravi. Ne mogu da verujem koliko smo jadni da moramo da trpimo sve ovo. Džikić je vać objasnio koliko znači ta titula za Crnu Goru. Valjda nikome drugom ne znači. U svakom slučaju videli smo i novine u balkanskom suđenju. Ako protivnički igrač izbaci nogom loptu protivnička ekipa dobija loptu, ali ne i vreme. Sudija može da proglasi da je prošlo vreme iako nije na satu i nije se oglasila sirena. U poslenjih par minuta jedna od ekipa nije napravila ni jednu ličnu iako se igra preuzimanje i sve vreme su igrači u kontaktu. Čudni su putevi košarke, naročito naše. Posle se iznenadimo kada u Evropi ne postižemo ništa. Edit: Zaboravio sam na silu faulova u napadu samo jedne ekipe. Čak i kad se protivnički igrači ne postave na vreme. Sviranje faula nižem igraču u skoku/borbi za loptu iako su igrači odvojeni i koriste samo po jednu ruku. Ono kad znači ono znači. Opet, da je Feldin pogodio ništa ne bi vredelo od nihove sprdačine, ali ne mogu da ga krivim. To niko ne može. Ova utakmica nije ni trebala da uđe u tesan finiš, samo da je suđenje bilo iole poštenije. Ažurirao mahoni - 13.Travanj/Apr.2018 u 22:03 |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Chuck Norris
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2018 u 22:48 |
||
|
Previše kukanja oko suđenja
I to je još počelo prije početka serije. Kao da se unaprijed tražio alibi za negativan rezultat
|
|||
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2018 u 23:30 |
||
|
Trenirao sam košarku i znam zasigurno 80% pravila. Počelo je i pre zvezde. Ne znam da li pratiš, ali cedevita je isto oštećena. Postoje samo par načina da se "progura" rezultat, a da ne kažeš da su sudije flagrantno kršile pravila. Sve to se i događalo zadnjih 5 utakmica. Npr. pravilo faula u napadu se nije menjalo. Igrač u odbrani mora da bude u položaju(na zemlji) kada "dočekuje" protivničkog igrača, u protivnom to je njegov faul. Ovo sve što sam pisao ranije su izjave koje postoje u novinama. Kriterijum je bio načisto iskrivljen. Kada "napuniš" nekog ličnim u par napada i sviraš par ličnih u napadu, naravno napraviš razliku. Kada sa jedne strane dopuštaš kontakt, a sa druge strane ne, naravno da praviš razliku. To se događa na trenove i onda jedna ekipa pokušava da dostigne rezultat i upada u još veće probleme. Sudije su u zadnjih 5 utakmica prekršile sva pravila i veruj mi, kada bi se otišlo na komisiju svi bi bili kažnjeni. Stojim iza ove izjave. Po igri i zalaganju u finalu ABA lige su treble da igraju Cedevita i C. Zvezda. To je prava istina. P.S. Ja jesam navijač, ali se ne ljutim na svoje ako izgube od jačeg. Noćas je zvezda bila dominantan tim. Mogla je i pored svega da dobije utakmicu, ali igrač ima pravo da ne uspe. Veruj mi na reč, strašan osećaj kad usereš napad za pobedu. Sanjao sam to kao klinac. Budiš se oznojen u sred noći. |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Chuck Norris
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2018 u 23:55 |
||
|
Ne kažem ni ja da ne griješe, ali ovo ispade da se namjerno gura jedan tim. Ako se već unaprijed znalo da će tako da bude sa suđenjem onda je mogla da se pojuri fina kvota da Budućnost osvaja ![]() Inače, navijam za Budućnost i za Partizan pa logično da mi kmečanje smeta
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 00:12 |
||
|
Po svemu što sam video, da je tako gurana zvezda bilo bi me sramota. Reci mi, dokle smo stigli ove godine? U oba takmičanja? Svi? I Budućnost i Partizan su odlične ekipe. Cedevita isto. Meni se lično sviđa Zadar jer liče na stari OKK Beko. Pričali smo o sudijama iz Engleske(kolevke fudbala) i da ih nema na svetskom prvenstvu. Gde su naše košarkaške na prvenstvima? Da li shvataš šta znači kada sudija posle igranja igrača nogom vrati protivniku loptu, ali ne i vreme, a protivnik onda izvodi loptu unutar svoje polovine na 6 sec. Flagrantno kršenje pravila. Šta znači kada sudija sam, bez sata i sirene sudi kraj napada? Kažem ti, šta god bilo, bolje biti neće. EDIT: Pošto sam navodio osnovna praila evo još jednog slučaja iz 3 utakmice. Na dvokoraku sa horogom igrač bude fauliran i postigne pogodak. Jedan od sudija poništava drugi potvrđuje. Pa pošto bi bila sramota za košarku kao igru da se to dogodi prvi sudija poništi sam svoju odluku i bude dodatno bacanje. U pitanju je igra ne timovi i igrači. Ažurirao mahoni - 14.Travanj/Apr.2018 u 00:22 |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Guomo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 06:34 |
||
|
Ažurirao Guomo - 15.Travanj/Apr.2018 u 19:32 |
|||
![]() |
|||
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1711 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 09:09 |
||
|
Mala ilustracija suđenja u koju nije ubačen napad Zvezde kad je Feldin pogodio trojku,
a Omiću suđen diskutabilan faul u bloku: |
|||
It's better to burn out, than to fade away!
|
|||
![]() |
|||
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 09:13 |
||
|
Slažem se da je suđenje bilo veoma loše, a da su bar dva od tri slučaja koja je Mahoni izdvojio prilično skandalozna. Ipak, ne mogu da se otmem utisku da je Zvezda sama kriva što je izgubila. Pa cela sezona zasniva se na tome da li će krenuti šut Feldinu i još ponekom, a taktika je veoma loša. Kad ne krene šut, gubimo. Ovde smo imali i odličnog Omića, koji je poslednje minute presedeo na klupi??? A, igra Lesor ??? I nije to prvi put da Alimpijević pravi taktičke greške. Dobar je on momak, verovatno laički gledano i OK trener, ali mora još da se kali - nije za Evroligaša. Bjelice, a pogotovo Lazića nigde nema (ovog drugog cele sezone), a Alimpijević ih forsira celu utakmicu.
Kako rekoše na Arenisport, momci iz Budućnosti su poznati po tome da vežbaju igru 1 na 1, a šta vežbaju Zvezdaši? Ako Ročestija i Feldina ne krene, možemo da gasimo televizore...
Ažurirao IgaBiva - 14.Travanj/Apr.2018 u 09:20 |
|||
![]() |
|||
Guomo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 10:58 |
||
|
[QUOTE=kvrle]Mala ilustracija suđenja u koju nije ubačen napad Zvezde kad je Feldin pogodio trojku,
a Omiću suđen diskutabilan faul u bloku: Ažurirao Guomo - 15.Travanj/Apr.2018 u 19:33 |
|||
![]() |
|||
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 11:18 |
||
Potpuno se slažem, to sve stoji. I zašto se u poslednjem napadu išlo na trojku? Potpuno van pameti.
Što se pravila tiče to što kažeš je tačno, ali nisam siguran da je baš tako bilo u ovoj situaciji. Igrač Budućnosti je to prilično teatralno izveo, a sudije su jedva čekale. Nisam čak siguran ni da je taj, uslovno rečeno, faul bio pre Feldinovog šuta. I još jedna mala opservacija. Zvezda je u Evroligi kažnjavana što su ljudi sedeli u prolazima, a na šta je ono sinoć ličilo? Još reporteri napominju da se večeras očekuje još punija hala. Naravno, to nema veze s rezultatom, ali nisu dorasli organizaciji. Ili baš insistiraju na takvim uslovima? Džikiću i igračima Budućnosti svaka čast, nisu koristili tu situaciju i potpirivali incidente poput nekih ranijih aktera ovakvih mečeva u Podgorici. |
|||
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 12:19 |
||
Pazi druže, potpuno se slažem sa tobom. 100% si u pravu, ali znam razlog svega toga. Previše smo uneredili sopstvene potrebe zbog takmičenja u svetu. @IgaBiva Potpuno si u pravu. Ista meta isto odstojanje. Kako da uvede nekog od mlađih kad oni samo treniraju? Gde oni igraju? Veliki je rizik, a i pitanje je sa koliko mlađih ima pokrivene pozicije u timu. Uzadnje 3 utakmice Bjelicu bih ja zamenio sa mlađim, pa šta bude, ali i ne znam da li imamo mlađeg na toj poziciji. Pre sam voleo da gledam omladinsku ligu, tu vidiš klince koji vole košarku. @ Kvrle Jeste drug, u pravu si. Ako je i bio faul bio je ranije. E sad, shvataš li ironiju da ni ja nisam znao da li je faul u bloku, to verovatno niko više ne zna. "Blok" je postao devijantan deo igre. Staro pravilo je, ne smeš da se pokreneš. To i jeste bilo dobro i ne znam što se menjalo. Uzgred, to je dosta opasan deo igre. Iz iskustva kažem, ne možete da zamislite neprijatan osećaj kada naletiš na rame ili još gore na lakat igrača(koji je načešće duplo teži od tebe Već sam rekao i nabrojao ekipe koje imaju kvalitet da pobeđuju svuda po Evropi, ali nisam očekivao da će cela serija biti sprdačina. Ako bude i ubuduće ne vidim razlog da se igra. Neka sednu i dogovore se kojima najviše znači i to je onda to. |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Guomo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 12:29 |
||
Ažurirao Guomo - 15.Travanj/Apr.2018 u 19:37 |
|||
![]() |
|||
Guomo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 12:34 |
||
Ažurirao Guomo - 15.Travanj/Apr.2018 u 19:39 |
|||
![]() |
|||
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 12:38 |
||
|
Covic je upravo izjavio da verovatno nece igrati veceras. Besmislenost...
|
|||
![]() |
|||
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2018 u 12:54 |
||
Potpuno se slažem. Najgora i najgluplja odluka s dalekosežnim posledicama.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |