Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La ragazza nella nebbia (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La ragazza nella nebbia (2017)

La ragazza nella nebbia

La ragazza nella nebbia (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

128 min

Režija:

Donato Carrisi

Scenarij:

Donato Carrisi

Glavne uloge:

Jean Reno
  >  Augusto Flores
Greta Scacchi
  >  Beatrice Leman
Alessio Boni
  >  Prof. Loris Martini
Daniela Piazza
  >  Maria Kastner
Galatea Ranzi
  >  Stella Honer
Toni Servillo
  >  Agente Vogel
Thierry Toscan
  >  Bruno Kastner
Michela Cescon
  >  Agente Mayer
Antonio Gerardi
  >  Avvocato, Levi
Lorenzo Richelmy
  >  Agente Borghi
Jacopo Olmo Antinori
  >  Mattia
Lucrezia Guidone
  >  Clea
Massimo Rigo
  >  Poliziotto 1
Sabrina Martina
  >  Priscilla
Marina Occhionero
  >  Monica

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La ragazza nella nebbia (2017)
    Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2018 u 12:11
Jelena22 hvala za prevod 👍
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2018 u 13:22

Ovaj film pre gledanja zahteva komentar. Snenario je napisao cuveni Donato Carissi
Rođen je 1973. u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju, pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika. Karizi živi u Rimu.

U  Srbiji je prevedeno nekoliko njegovih romana u izdanjima izdavacke kuce Vulkan 

Vladari iz senke
Saptac
Lovac na duse
Decak od stakla
Noc mi te uzima
Gospodar senki
Na vrh
Jelena22 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jelena22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2018 u 17:30
Nema na cemu :)
Hvala aleksayu na informacijama, meni se film jako svidio. Tempo je ugodan, stalno drzi paznju i pitas se sto se dogodilo, a kraj nije mogao biti bolji 😁
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2018 u 23:59
Film ima onaj element "saspensa" koji uvek očekujem od kvalitetnog trilera. Da budem iskren, nakon dosta sporog početka filma kao i proseravanja na temu medijske manipulacije i senzacionalističkog novinarstva nisam očekivao da će film biti ovako dobar ali je onda naleteo rasplet koji me je oduvao. Film je na nivou najbolje tradicije evropskog trilera (Tattoo, The Silence, Julia's Eyes, Tell No One, Body, The Treatment, Invisible Guest, Department Q serijal....). Preporuka sa moje strane.

Ažurirao bgvracar - 19.Veljaca/Feb.2018 u 00:30
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2018 u 20:05
Ovo je sigurno najbolji triler u poslednjih godina dana koji sam gledao. Autor scenaria Donato Carissi je svoj roman prethodno prodao u tri miliona primeraka po kome je i rezirao svoj prvi film. Film zahteva veoma analaticno i promisljeno gledanje. Ovo je triler koji vas tera da mislite. Film koji traje preko dva sata, gleda se u jednom dahu, nijednog trenutka ne pada paznja gledaoca, Verno je docarana atmosfera mesta, glumci su maestralno odradili posao, pre svega izvrsni Reno u ulozi lokalnog psihijatra, zatim lucidni Alesio Boni, koji je po meni mogao da nadmasi Alen Delona sa svojom harizmom i izgledom kao i glumom, zatim Toni Servilo sa svojim karakteristicnim intelektuano odmerenim nacinom glume. Sam film ima neke male mane u preokretima sto se tice razsplitavanju zagonetke , Kraj je podpuno neocekivan. Hvala nasoj mladoj prevoditeljki, koja je zahvaljujuci poznavanju italijanskog jezika, morala da koriguje mnoge nedoslednosti u engleskom titliu, Prevod je cista 10! Ocena filma 8/10
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2018 u 00:01

Da li je moguce,

Da niko ne gleda ovo!?
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2018 u 17:31
Uz ovakve preporuke što da se ne pogleda. Hvala Aleksa Yu i Bg Vračar na komentarima.   

* inače imam respekt za italijansku kinematografiju. Imaju i oni svoje "dragulje".   
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2018 u 17:47

Konacno neko pametan da se javiSmile, ovi ostali neka gledaju Holivud, kad ne znaju za drugo, cast izuzecima.

Zivim na Vracaru, kaze mi radnica iz dvd kluba Zabac, da clanovi 90 posto gledaju americku produkciju.

Strasno....
Na vrh
Rodnny View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodnny Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 18:19
Nista specijalno, ali malo vise od solidnog.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 22:30
Ovaj film je snimljen po knjizi Noć mi te uzima. Baš sam danas završila sa čitanjem.

Inače sam pročitala sve Karizijeve knjige koje su prevedene kod nas, a ova mi je ubedljivo najlošija.
Karizi voli da knjige završava nekim senzacionalističkim preokretom/saznanjem, tako da sam u očekivanju toga predvidela kraj. Karizi mora da promeni način pisanja, inače postaje predvidljiv... Meni je serijal o Markusu ubedljivo najbolji (Lovac na duše, Dečak od stakla, Gospodar senki). Tu me je iznenadio par puta, pa sad sve njegove knjige čitam spremno, oprezno i u iščekivanju LOL

Doduše, verujem da bi mnogo jači utisak ostavio ovaj film/knjiga na one koji nisu čitali Karizija... U svakom slučaju, prosek, sa par dobrih konverzacija i razmišljanja...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 22:58

Mozda bi bilo zanimljivo napraviti poredjenje Jo Nesbo norveskog pisca i Karizija, ciji su romani bolji.

Posto ste citali Karizija, koja je njegova najbolja knjiga po vama/ Takodje, jel mozete kad stignete u par 

recenica da mi kazete o cemu se radi u knjizi Saptac? Mislio sam da tu knjigu mozda uzmem da citam.

Meni je film Snowman po romanu Jo Nesbo jako los i prosecan, knjigu nisam citao...
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2018 u 23:00

Ipak mi se cini , posto je zadnjih godina kvalitet filmova drasticno opao a  kvalitet serija znacajno  porastao, da je ovo film daleko od proseka u odnosu na filmsku ponudu.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 00:38
Slepi miš mi još stoji na polici, nikako da počnem da čitam Nesbeov serijal o Hariju Huleu. Valjda zato što znam da kvalitet kod ovog serijala raste, generalni je utisak da su prve knjige lošije od ostalih... Sneška nisam gledala namerno, želim da pročitam prvo.

Kao što rekoh, Lovac na duše i Dečak od staka su mi za 5, a Šaptač recimo za 4. Karizi ume odlično da dočara atmosferu i da razvije radnju, a pogotovo je odličan u kriminološkom domenu, jer je to i studirao. Šaptač je dosta morbidna knjiga o serijskim ubistvima, gde su žrtve čak i deca, u kojoj mi se nije svideo rasplet niti glavni likovi. Taj serijal (Šaptač, Vladar iz senke i treća još neprevedena knjiga) ima veće ocene na sajtu goodreads od serijala o Markusu (Lovac na duše, Dečak od stakla, Gospodar senki), ali je meni ipak drugi bolji.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 17:32
Ja sam baš uživao u filmu, od prve do posljednje sekunde. Ništa, za moj ukus, nije falilo. Baš sam tih dana bio raspoložen za filmove ovakvog tipa, i odgledao 4 zaredom, da nijesam znao koji je bolji. :D
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 19:30

Lepo poentirano o Jo Nesbo i KarisijuSmile
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 20:13
očekivao više, ali može proći
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2018 u 20:38
Slažem se s IgaBivom da je falilo malo više energije, ali bez obzira na to, film je dobar!
Na vrh
Black Panther View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Panther Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 02:37
Искрено, ништа специјално. Умртвио ме филм са континуираном радњом, где све тече некако праволинијски. Осећај након филма - равнодушан. Мислим да је предугачак...

Крај је требао да буде у канцеларији кад одводе Вогела, након што каже ''Рибар који лови само једну врсту рибе?''. Нешто у том фазону...

Што се тиче оваквог жанра филма, односно мистерије/трилера, ту су ми Шпанци и даље ненадмашиви.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 09:22

Panter ne znam sta podrazumevas pod kontinuiranom radnjom i pravolinijskom tecenjem filma.

Kako je trebalo da po tebi tece radnja i ritam 
Na vrh
Black Panther View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Panther Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2018 u 18:50
Ево да пробам овако да објасним... Ништа се у филму није догодило да би изазвало неки осећај код мене, нпр. да се узнемирим за нешто што се догодило или да ме је неки лик изнервирао или да ми се свидео. Нема тога, све је некако једнолично. У том смислу. Надам се да сам био јаснији. :)

Ово је, наравно, само моје мишљење. Најбоље је да се погледа филм, па да особа сама просуди. ;)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.