Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sofia (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sofia (2016)

Sofiya

Sofiya (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Sofija

Godina:

2016

Žanr:

povijesni

Trajanje:

52 min

Glavne uloge:

Vladislav Pavlov
  >  Friar Nikita
Vilen Babichev
  >  Miron (executioner)
Vilen Babichev
  >  Miron (executioner) (3 episodes, 2016)
Vladislav Pavlov
  >  Friar Nikita (3 episodes, 2016)
Egor Koreshkov
  >  Pietro
Ivan Vakoulenko
  >  Boris Vasilyevich
Ilya Ilinykh
  >  Ivan the Young
Edouard Philipponnat
  >  Francesco
Aleksandr Baluev
  >  Stafan
Nadezhda Markina
  >  Grand Duchess Maria Yaroslavna
Boris Nevzorov
  >  Grigoriy Mamonov
Pyotr Zaychenko
  >  Metropolitan
Sofia Nikitchuk
  >  Voloshanka
Ksana Radchenko
  >  Dasha
Evgeniy Tsyganov
  >  Ivan III

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sofia (2016)
    Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2017 u 00:13
Prijevode je najavila LjubicaSP ⚡️
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2017 u 14:03
Do neba zahvalan. Ovo odavno čekam. Hvala je mala reč.
bolje golub na grani, no guska u krevetu
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2017 u 15:43
Radim na sluh, pa ako ne bude sve do detalja... ;)
Na vrh
nebojsa-dokic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj nebojsa-dokic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2017 u 18:30
Bravo Ljubice.
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2017 u 19:59
Ovo je predivno. Pravo remek delo. Hvala.
Na vrh
dacan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj dacan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2017 u 20:37
serija je predivna i pravo je zadovoljstvo je gledati
Na vrh
Buki51 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Buki51 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2017 u 20:39
LJubica SP prevodi fantasticne serije.Hvala puno za prevode.
Na vrh
shouse View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shouse Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 23:45
gde mogu da nadjem ovu seriju?
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2017 u 10:30
Na Jutjubu София. Серия 1 (2016) История @ Русские сериалы

Za ruske serije i filmove prati forum Kinorusija TongueBojaObjasnjava

Ažurirao LjubicaSP - 25.Prosinac/Dec.2017 u 11:12
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 00:35
Ljubica SP hvala za prevod.
Serija me je odmah podsetila na Nemanjiće. Ali daleko bolje urađeno, iako nisam primetio da su utrošeni preveliki novci.
Sjajna serija.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 11:42
Da, zaista sjajna serija, ali sigurna sam da su mnogo uložili. Svi kostimi i predmeti izrađeni su ručno,
na način kako se radilo u srednjem veku. Pogledaj zvanični sajt serije http://sofia.russia.tv/
Na vrh
shouse View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shouse Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 22:42
HvalaSmile
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 23:16
Hvala Ljubice za ovaj link. Predivno. Ja sam mislio na scene sa vojnicima, primetio sam da se skraćuju zbog broja statista, ali to je apsolutno beznačajno.
Zaista sam uživao gledajući seriju, primeti se ta želja za autentičnošću, koja je i urodila plodom. Jako lepo i vešto je protkan dramski element. Osetio sam duh tog vremena.
Nije mi jasno zašto se ovakve serije ne daju na našim televizijama, umesto onih turskih. Valjda što su kilometarske pa se isplati. Ali šteta ovo je tako dobro.
Da li možda imaš za preporučiti još neku sličnu rusku seriju?
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 11:10
Da, šteta što nema više ovakvih serija ili bar na našim programima, mada se 'Sofija' nedavno davala na TV Vojvodina, a sada ide Anna Karenina koju je preveo naš kolega Carnojevic. Od istorijskih imaš Ekaterina ili po meni vedriju i izuzetno raskošnu verziju Velikaya, zatim Yunkera, po motivima dela A. I. Kuprina. Rusi su nenadmašni u ekranizaciji svojih klasika. Ako znaš ruski, preporučujem da pročitaš Kadete, Junkere i Dvoboj po kojima je rađena ova serija, vredi truda. Kad mi vreme dozvoli, prevešću i njegovu Jamu i još neka ostvarenja. Isto tako, postoji i serija Admiral od 10 epizoda. Verovatno si već gledao istoimeni film, za koji je upotrebljena otprilike petina serije. Tu su i Gibel imperii o vremenu uoči revolucije, kao i najnovija Demon Revolyutsii, prevod našeg kolege Jevstatija, koje će te podsetiti na Senke nad Balkanom (mada ni nalik LOL). Tu je i dokumentarno-igrana serija Bitva za Moskvu, koja se izdavaja kvalitetom i dramatičnošću, čak i u odnosu na standardno dobre ruske dokumentarne ratne serije. Ako te zanimaju dokumentarci, preporučujem seriju Romanovy, za čiji prevod treba da zahvalimo kolegi tplc. Ima i sjajnih biografskih serija: Mikhaylo Lomonosov, Strasti po Chapayu,Zhizn i priklyucheniya Mishki Yaponchika, Esenin. Ova poslednja ima zanimljiv dodatak - uvodi možda ne toliko istorijsku, ali maštovitu krimi-špijunsku priču. Ipak, najbolje ruske serije, nevezano za žanr, svakako su Semnadtsat Mgnoveniy Vesny i Master i Margarita

Ažurirao LjubicaSP - 12.Sijecanj/Jan.2018 u 11:35
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 12:38
Ljubice hvala mnogo. Ovaj tvoj post zaslužuje da bude istaknut kao posebna tema. Toliko mnogo korisnih i praktičnih informacija ima. Na žalost moj Ruski je školski i nije dovoljno dobar za čitanje ili praćenje filma/serije.
Jednom dok sam boravio u Rusiji, odseo sam u hotelu Moskva, moj apartman je gledao na Kremlj, Crveni trg i Hram Vasilija Blaženog. Sećam se da sam veoma malo spavao zbog tog hrama, neprestano sam gledao u tu lepotu. Imao sam vremena da vozom odem do Tule i Tolstojeve Jasnaje poljane, zimi. To je bilo neverovatno iskustvo, jer sam putovao običnim vozom. Uz put nepregledne breze i na kraju Tolstojeva humka na osami.
Od tada mnogo više uživam u ruskim istorijskim serijama i filmovima. Nadam se da razumeš koliko si mi učinila sa ovim vrednim postom. Благодарю вас!
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2019 u 08:13
Fantastična serija. Do savršenstva dovedeni svi elementi. Pravo je uživanje bilo gledati je. Ovako se rade serije o velikim ličnostima iz nacionalne istorije, a ne kopirajući Game of Thrones.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.